Reviews

Lenovo K5 2018 review » pret, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Lenovo K5 2018 review » Compania Lenovo a introdus in oferta sa din acest an cateva telefoane interesante. Gasiti detalii despre noul model Full Screen al companiei in acest Lenovo Z5 review de pe site-ul nostru, acolo unde veti gasi si primele pareri despre Lenovo S5, un alt telefon introdus recent in oferta chinezilor.

Lenovo K5 2018 review » Astazi in schimb, vom arunca o privire peste smartphone-ul Lenovo K5 2018, un telefon pe care producatorul l-a anuntat in luna martie, alaturi de modelul Lenovo K5 Play 2018. Cele doua modele seamana destul de mult, atat ca design cat si la nivel de configuratie.

De fapt, asa cum scriam si in momentul lansarii oficiale, constructia celor doua handset-uri este aproape identica. Telefoanele au partea din fata dominata de ecran, dar au marginile de sus si de jos, destul de grosute. Vezi un clip sugestiv despre caracteristicile si aspectul K5 2018 de la Lenovo, mai jos 👇

Lateralele in schimb sunt aproape insesizabile, ceea ce le face cu mult mai atractive. Discutam despre K5 2018 si va oferim primele noastre impresii despre acest model, in cele ce urmeaza.

Pachetul in care este livrat Lenovo K5 2018 contine:

  • – telefonul Lenovo K5 2018
  • – adaptor
  • – cablu microUSB
  • – instrument pentru inlaturarea cartelei
  • – manual de utilizare

Pachetul nu include accesorii Lenovo si nici o husa Lenovo K5 2018. O puteti in schimb achizitiona de pe catmobile.ro in perioada urmatoare.

Lenovo K5 2018 review » Avantaje 

✅- o constructie eye-catching, bazata pe metal, care lansa senzatia de premium built
✅- ecran cu diagonala mare si rezolutie optima
✅- camera duala pe spate, capabila de capturi bune
✅- tinand cont de pret, bateria de 3.000 de miliamperi si autonomia sunt un plus considerabil
✅- pret atractiv, telefonul fiind comercializat in China pentru 899 de yuani, echivalentul a 142 de dolari

Lenovo K5 2018 review » Dezavantaje

❌- Telefonul nu ruleaza Android Oreo, iar interfata ZUI pare cam incarcata
❌- Nu este echipat cu incarcare rapida si port USB Tip C
❌- Fara posibilitate de filmare Full HD
❌- Fara giroscop

Lenovo K5 2018 review » Pareri despre Lenovo K5 2018 » experienta decenta, la bani putini

Nu putem stii exact ce a urmarit producatorul prin noua gama K5 si K5 Play, dar putem anticipa. Sectorul de buget din China este unul in care Lenovo stralucea pana in urma cu doi ani si jumatate – trei, pana cand Oppo, Vivo si mai alex Xiaomi au pus stapanire pe bransa.

Probabil ca producatorul a incercat sa ramana in trend chiar si pe acest sector de buget, cautand totodata sa ofere macar un minim de calitate la un pret bun. Experienta pe Lenovo K5 2018 se pare ca le-a reusit in mare, pentru ca daca ne raportam la pretul de achizitie al device-ului, as putea spune ca modelul K5 2018 ofera un nivel destul de bun.

Lenovo K5 2018 review (2)

Si nu doar nivelul mi se pare bunicel pentru acest sector, cat mai ales calitatea si aspectul constructiei. Design-ul de pe Lenovo K5 2018 pare atractiv si calitativ in acelasi timp. Constructia are accente premium, iar carcasa telefonului imbina perfect sticla si metalul de buna calitate. 160 de grame in greutate si doar 7.8 milimetri grosime, confirma exact ceea ce spuneam: o atentie deosebita la detalii pentru Lenovo, care a creat un device de buget slim, usor si aspectus. Este unul dintre marile plusuri ale telefonului.

Lenovo K5 2018 review (3)

Pe Lenovo K5 2018 avem un ecran in format modern (18:9) care se bazeaza pe tehnologie IPS LCD. Sticla curbata il avantajeaza in primul rand la nivel estetic, in timp ce raportul screen-to-body ajunge la 75%, un procent care mi se pare foarte bun pentru acest nivel.

Remarcam si atunci cand v-am scris prima data despre acest device marginile sale subtiri, un detaliu in plus, pentru un aspect cat mai in trend. Din pacate, partea de sus si de jos a device-ului sunt ceva mai groase si ies in evidenta, insa tinand cont ca vorbim totusi de un telefon cu pret mic, explicatia e cat se poate de simpla si la indemana oricui. Totusi, nu consider acest amanunt unul deranjant.

Ecranul telefonului imi place: are o diagonala mare (5.7-inch) si o rezolutie pe care o consider potrivita: HD+ adica 1440 x 720 pixeli. Nici nu ai nevoie de ceva mai mult pe un astfel de telefon in opinia mea. Un alt detaliu care mi-a placut foarte mult la acest handset este aspectul de pe spatele telefonului, care se bucura de asemenea de sticla curbata si rotunjita. In acest fel, Lenovo K5 2018 lasa o senzatie foarte placuta la atingere, pare foarte usor de manevrat si nu e atat de alunecos pe cat ma asteptam.

Lenovo K5 2018 review (4)

Lenovo K5 2018

Mi-ar fi placut sa descopar ca Lenovo K5 2018 are camera duala si pe fata si pe spate, dar sunt perfect constient ca pretul ar fi fost mai mare si targetul Lenovo era destul de clar ca evita aceasta idee. Si totusi, camera de pe spate aduna doi senzori de 13 si 5 megapixeli care produc un nivel de calitate, sa-i zicem decent. E trist totusi ca acest modul dual nu poate filma decat HD, dar nu as zice ca e dramatic. Camera frontala, pentru selfie-uri si video calling are 8 megapixeli si as minti daca v-as spune ca impresioneaza cu ceva.

In schimb, devine utila in anumite momente, iar cu atatea filtre si posibilitati de editare a pozelor, nu cred ca Facebook ori Instagram vor protesta la calitatea pozelor tale.

Nu ma asteptam de la acest model de telefon la performante remarcabile in gaming. Cei 3 GB RAM isi fac insa destul de bine treaba, alaturi de procesorul MT6750 de la MediaTek, un octa-core cu viteza maxima de 1.5 Ghz. Vei avea ceva probleme de lag la Asphalt 8 spre exemplu, dar nicio problema reala in cazul Last Day on Earth. E undeva pe la mijloc, dar are un consum ceva mai redus de energie si asta ma bucura.

Lenovo K5 2018 review gaming

Pacat ca nu beneficiaza de Oreo si nici nu se aude ceva legat de un update, momentan. Sistemul de operare este Android Nougat, peste care Lenovo a pus interfata sa, ZUI, care in acest caz concret, mi s-a parut ca se misca putin mai greu. Senzorul de amprente este pozitionat pe spate, iar modelul Lenovo K5 2018 vine cu alti cativa senzori importanti, dar mai putin cu giroscop.

Dispune in schimb de WiFi 802.11 a/b/g/n dual-band si de un acumulator bun de 3.000 de miliamperi. O decizie inspirata, mai ales ca stim ca telefoanele Lenovo sunt destul de ok la acest capitol al autonomiei. Cred ca telefonul nu solicita atat de mult consum, in special daca nu esti un utilizator hardcore, astfel ca o singura incarcare te poate trece fara probleme o zi de munca.

👍 Lenovo K5 2018 review » concluzie » Iti las mai jos specificatiile tehnice complete ale telefonului, nu inainte de a-ti marturisi ca Lenovo K5 2018 este un device de buget interesant pentru acest pret. Speranta mea e ca pana si acest pret din China se va mai micsora in timp pe piata de la noi. Sau, daca ai nevoie de un telefon decent de buget si il gasesti prin oferta vreunui operator de la noi, ti-l recomand. Nu iti pot confirma ca are un nivel mai bun decat telefoanele de buget de la Xiaomi sau Huawei, dar e are cateva atuuri pe care le poti lua in calcul si eventual face o comparatie de la distanta.

Lenovo K5 2018 review » Specificatii tehnice complete

✔️Brand – Lenovo
✔️Model – K5 2018
✔️Device – Android 4G Smartphone
✔️Procesor – Octa-Core 4×1.5GHz ARM Cortex A53 + 4×1.0GHz ARM Cortex A53 CPU
✔️Chipset – MediaTek MT6750V, 64-bit Procesor
✔️Placa video– ARM Mali-T860 MP2, 2-Cores
✔️Camera – Principala cu senzori 13 Megapixeli + 5 Megapixeli cu Single-LED | Frontala cu senzor de 8 Megapixel
✔️Memorie – RAM- 3GB LPDDR3 | ROM 32GB (extensibila pana la 128GB folosind un card microSD)
✔️Display – 5.7 inches IPS, HD+ Display (1440 x 720 Pixels), format 18:9
✔️Baterie – Non-Removable 3,000 mAh Lithium-Polymer
✔️SIM – Dual Hybrid SIM (Nano-SIM + Nano-SIM/microSD), Dual Standby
✔️Senzori – Proximitate, Accelerometru, Compass, Lumina ambientala, Senzor de amprente, Heart Rate
✔️Culori – Albastru, Negru, Gri
✔️Sistem de operare – Android 7.1 Nougat OS with ZUI 3.1 Lite
✔️Dimensiuni – 72.7 mm x 153.8 mm x 7.8 mm
✔️Geutate – 160 Grame
✔️Alte optiuni– Glass, Metal Body Design, IPS HD+ Display, Triple Camera, Dual SIM, Dual-Band Wi-Fi, Bluetooth, Infrared Port, GPS, FM Radio, Micro USB 2.0, Fingerprint Scanner, Hi-Fi Audio, 2.5D Curved Glass Screen, Noise Cancellation, Google Assistant, U-Touch Screen Gestures.

Lenovo K5 2018 review (5)

Lenovo K5 2018 review » Pret Lenovo K5 2018  » pe site-ul GearBest, il gasesti acum la 150 de dolari, adica undeva la vreo 600 de lei. Site-ul ofera Free Shipping pentru Romania. Dar, poate e mai bine sa astepti, cu siguranta device-ul va patrunde si in tara noastra.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo K5 2018
Price
$ 150