Reviews

Lenovo K320t review » telefon de buget cu display 18:9 si camera foto duala

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Lenovo K320t (4)Lenovo K320t review » Mai toti producatorii importanti de pe piata chineza au facut saltul spre telefoanele cu ecrane in format 18:9. Lenovo, unul dintre numele cele mai grele de pe aceasta piata, a asteptat ceva timp pana sa ne propuna un astfel de device.

E drept, la mijlocul ultimei luni a anului trecut, unul dintre modelele surprinse pe site-ul de certificari TENAA ne-a lasat sa intelegem ca Lenovo pregateste pentru debutul acestui an, primul sau smartphone cu un astfel de design full-screen.

Modelul Lenovo K320t a fost lansat oficial in primele zile ale acestui an, iar incepand cu data de 4 ianuarie, este disponibil la vanzare. Noul dispozitiv al chinezilor poate fi comandat prin JD.com. Ce specificatii aduce Lenovo K320t, care va fi pretul sau cu aproximatie si ce argumente are, aflam in cele ce urmeaza.

Lenovo K320t este primul smartphone cu ecran 18:9 de la Lenovo

Noul device al companiei Lenovo este intr-adevar primul terminal cu display 18:9 din portofoliul producatorului, dar in materie de specificatii, terminalul nu impresioneaza aproape deloc. Ceea ce poate fi considerat surprinzator, tinand cont ca vorbim de o premiera Lenovo in materie de design full screen. Surprinzator si oarecum ciudat ca producatorul a ales un astfel de device pentru a intra pe piata telefoanelor 18:9.

Cu exceptia ecranului sau aspectuos, a unei camere foto duale destul de atractive si a capacitatii 4G VoLTE, sunt destul de putine detalii in constructia Lenovo K320t care sa ne recomande acest device.

Lenovo K320t (2)

Lenovo K320t, primul telefon Lenovo cu display 18:9

Si totusi, pentru putin peste 150 de dolari, Lenovo K320t are destule sanse sa fie un telefon bun. Fara indoiala, aspectul primordial care va cantari in evaluarea device-ului este ecranul IPS LCD de 5.7 inch in format 18:9. Acest display este imbracat in sticla curbata 2.5D si suporta o rezolutie HD+_adica 1440 x 720 pixeli. Se putea mai bine? Fara indoiala! Dar, primul display 18:9 al unui telefon marca Lenovo am putea spune ca este satisfacator.

La bord, Lenovo K320t are un procesor quad-core Spreadtrum SC9850, tactat la frecventa de 1.3 Ghz cuplat cu acceleratorul grafic Mali 820 MP1. Avem 2GB RAM la dispozitie plus 16 GB pentru stocarea de date, ceea ce fara discutie, nu poate fi numit impresionant pentru anul de gratie 2018. Exista insa slot pentru carduri de memorie, ceea ce inseamna ca utilizatorul va putea extinde capacitatea de stocare a datelor Lenovo K320t pana la 128 GB.

Modelul imbraca o constructie decenta din policarbonat si are scannerul de amprente pozitionat pe partea din spate. Producatorul nu include in cutia telefonului din primele informatii o husa Lenovo pentru acest model, dar este posibil sa descoperiti o folie protectoare pentru ecranul 18:9. Din fabrica, Lenovo K320t ruleaza Android 7.1 Nougat si exista destule informatii provenite din media chineza care ne „avertizeaza” ca acest OS este destul de apropiat de o versiune stock.

Lenovo K320t

Lenovo K320t: Ecran 18:9 de 5.7 inch si o baterie generoasa de 3000 mAh

Dotarile foto ale device-ului pot suscita un oarecare interes, mai ales daca tinem cont de camera duala de pe spate. Avem la dispozitie sase moduri beauty puse la dispozitie de producator, interesanta aplicatie face age si optiuni ca autofocus si flash LED. Senzorii sunt de 8, respectiv 2 megapixeli, primul avand o apertura F2.0, iar al doilea o apertura F2.2.

Frontal, Lenovo K320t se bazeaza pe o camera frontala de 8 megapixeli cu apertura F2.2. Specificatiile foto mi se par atractive pentru un device care tinde spre sectorul de buget.

Lenovo K320t este dual SIM, cantareste destul de putin (153.8 grame) si are o grosime de 8.5 milimetri. In spatele sau gasim o baterie nedetasabila de 3000 de miliamperi cu tehnologie fast charging de 10W.

Primul verdict pentru Lenovo K320t

Smartphone-ul va fi integrat de producator in sectorul phablet de buget. Pentru pretul sau de aproximativ 150 de dolari am putea spune ca modelul Lenovo K320t ofera cateva detalii deloc neglijabile, asa cum sunt, display-ul 18:9, dotarile foto destul de „curajoase”, bateria de 3000 de miliamperi si un sistem de operare aproape de o versiune stock.

Lenovo K320t (3)

Putini RAMi, putina memorie de stocare a datelor, o constructie eleganta, dar nu neaparat rezistenta si o grosime destul de evidenta. Aspectul este insa unul placut, dupa cum se poate observa in imagini. Senzorul de amprente este plasat in spate, datorita dimensiunilor ecranului, iar capacitatea dual sim dual standby este un argument in plus.

Una peste alta, Lenovo K320t nu este ceea ce ne asteptam de la primul telefon al producatorului care beneficiaza de display full-view, dar este un telefon de buget destul de interesant.

Pacat ca producatorul n-a optat totusi pentru un procesor mai puternic, tinand cont de „puterea” pe care o incorporeaza alte telefoane ale producatorilor rivali pentru aproximativ aceeasi bani.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo K320t
Price
$ 154