Reviews

Lenovo K14 Plus are baterie de 5.000 de miliamperi și cameră de 48MP. Toate detaliile

Home  »  Reviews

catmobile

acum 2 ani

Lenovo a anunțat smartphone-ul Lenovo K14 Plus în Rusia. Acest dispozitiv este echipat cu un procesor Unisoc, beneficiază de un sistem triple camera și de o baterie de 5.000 de miliamperi cu încărcare rapidă. Mai multe informații despre Lenovo K14 Plus, în cele ce urmează.

Lenovo K14 Plus a fost anunțat oficial. Cât costă noul smartphone

Anunțat oficial în Rusia, dar fără detalii despre disponibilitatea sa ulterioară în alte zone, Lenovo K14 Plus are un preț sub 500 de lei, ceea ce-l ”aruncă” direct în zona entry level buget.

Lenovo K14 Plus va fi disponibil într-o singură versiune, cea de 4GB RAM și 64GB stocare date. Se pare că va putea fi achiziționat pe culorile Pink Clay și Carbon Gray. Pentru moment, noul smartphone Lenovo este disponibil doar în Rusia. Rămâne de văzut dacă el va ajunge și pe alte piețe internaționale.

Ce specificații tehnice are Lenovo K14 Plus

La începutul anului, Lenovo a introdus două noi laptop-uri de top, modelele Lenovo ThinkPad Z13 și Z16. Recent, în India, producătorul a anunțat noul Lenovo Smart Clock 2, cu încărcare wireless, care costă puțin sub 500 de lei.

Compania a mișcat acum și în zona smartphone, acolo unde a lansat oficial noul Lenovo K14 Plus, un telefon de buget, care are avantajul unei baterii destul de puternice.

Se spune că acumulatorul acestui smartphone ar putea asigura o autonomie de două zile, la un nivel de utilizare normal.

Lenovo K14 Plus vine cu un ecran de 6.5 inch în diagonală, ecran care beneficiază de o rezoluție HD+ adică 1600 x 720 pixeli. Ecranul de pe Lenovo K14 Plus are un aspect modern, 20:9, dar marginile telefonului și mai ales ”bărbia” sa sunt vizibile. Din punct de vedere estetic, Lenovo K14 Plus nu este un telefon care să impresioneze. Nu are decupaj de tip waterdrop ci un decupaj de tip ”Punch hole” care incorporează și camera pentru selfie-uri. De menționat că rata de refresh a ecranului este de 90 Hz.

Telefonul folosește un procesor Unisoc, un octa core denumit T700. Acesta este cuplat cu o memorie RAM de 4GB și cu 64GB pentru stocarea de date, singura versiune a acestui telefon care va fi disponibilă pe piață.

Lenovo K14 Plus rulează Android 11, proaspăt scos din cutie, iar din configurația sa nu lipsește butonul dedicat Google Assistant, care este amplasat undeva în partea din dreapta. Camera sa principală are o rezoluție de 48 de megapixeli, iar alături de ea funcționează alți doi senzori de imagine, de 2 megapixeli (macro lens) și alți doi megapixeli (pentru adâncimea de câmp). Pentru selfie-uri și sesiuni de videocalling, Lenovo K14 Plus vine cu un selfie shooter de 8 megapixeli. Caracteristici normale pentru un smartphone din zona entry level, fără ca modelul K14 Plus să fie unul de aplaudat la acest capitol.

În ceea ce privește zona de conectivitate, Lenovo K14 Plus se bazează pe suport dual SIM, pe Wi-Fi 802.11 b/g/n, pe o conexiune bluetooth 5.0 de ultimă generație, dar și pe portul USB de tip C. Device-ul are acces la GPS și oferă mufă audio de 3.5 milimetri pentru căști, o mufă care lipsește tot mai des de pe multe telefoane. E bine că Lenovo a decis să o incorporeze pe un smartphone accesibil ca preț.

Potrivit producătorului, Lenovo K14 Plus are 9.1 milimetri grosime, demonstrând și la acest capitol că este un telefon al cărui design nu fascinează. Înălțimea sa ajunge la 168.1 milimetri, iar lățimea la 75.6 milimetri. De menționat că modelul K14 Plus nu este un telefon atât de ușor. El cântărește conform producătorului, aproape 200 de grame.

Etichete:

Lenovo K14 Plus