Stiri

LeEco, probleme financiare mari: CEO Jia Yueting si-a prezentat demisia

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

LeEco este una dintre companiile producatoare de telefoane mobile care s-au ridicat in ultimii ani de pe piata asiatica. Multinantionala chineza fondata de Jia Yueting traverseaza insa de ceva vreme numeroase probleme financiare, in special dupa extinderea companiei catre State Unite si India, astfel ca, desi pare incredibil, ieri s-a ajuns la un divort intre fondator si conducerea LeEco. Acesta va fi inlocuit in functie de un alt nume „greu”.

Jia Yueting renunta la functia de CEO al LeEco

Miliardarul cu o avere de 6 miliarde de dolari la finalul anului 2015 conform Forbes a decis sa renunte la functia de CEO al companiei LeEco, considerand ca aceasta decizie este cea mai buna pentru ca multinationala cu sediul in Beijing sa iasa din situatia financiara dificila in care se afla.

Jia Yueting, LeEco

Spre finalul lui 2016, fondatorul Leshi Holding explica: „Strategia noastra nu este in regula, se pare ca undeva, ne-am pierdut printre detalii, pe drum. In acest moment atat capitalul nostru, cat si resursele sunt foarte limitate, astfel ca vom cauta cele mai bune solutii” a explicat Yueting, care a confirmat ca va strange „donatii” din partea unor investitori locali, fara a da insa numele acestora. O strategie pe care presa de specialitate din China a pus-o serios la indoiala, grabindu-se sa anunte sfarsitul unei companii care reusise sa impresioneze la scurt timp de la infiintarea sa in 2004.

 → Verifica aici oferta de huse LeTV / LeEco oferite de Catmobile Accesorries

Actionar majoritar cu 92.7% din actiuni si fondator al conglomeratului din Beijing, Jia Yueting nu a reusit insa sa aduca pe linia de plutire compania, astfel ca s-a vazut nevoit in urma cu cateva zile sa ia cea mai drastica si dura decizie posibila. Conform China Today, Yueting a renuntat la postul de CEO al companiei si se va axa de aici inainte pe domeniile Product Innovation si Strategic Planning. In locul sau, Yueting a insistat pentru aducerea lui Liang Jun, un „facator de minuni” dupa cum il numeste presa locala, fost director executiv la Lenovo.

Iese LeEco de pe piata din India?

Informatiile privitoare la viitorul companiei LeEco sunt in acest moment diferite in functie de sursa. LeEco nu o duce tocmai rau pe piata din India, insa exista in acest moment posibilitatea ca grupul din Beijing sa renunte la aceasta piata, cel putin in ceea ce priveste productia si comercializarea telefoanelor mobile. Chiar daca retragerea de pe aceasta piata este putin probabila tinand cont ca India este una dintre tintele predilecte ale companiilor din China si ca pentru LeEco vanzarile de smartphone in aceasta zona au mers excelent, un lucru parte cert in acest moment: compania va reduce serios din forta de munca pe care o are la dispozitie.

→Verifica aici oferta de folii de protectie LeTV / LeEco oferita de Catmobile Accesorries

LeEco

Pe piata din Statele Unite, compania va continua sa produca la cel mai inalt nivel. Brian Hui responsabilul pe aceasta zona din partea LeEco explica: „In regiunea nord-americana, vom trece imediat la faza a doua a proiectului nostru. Expansiunea regionala din SUA face parte din asteptarile noastre initiale si ne vom conforma acestei strategii. Avem o relatie excelenta cu numeroase firme importante din SUA si pastram o legatura stransa cu majoritatea colaboratorilor nostri. In plus vanzarile merg foarte bine, nu avem motive sa ne temem” a incheiat Hui.

Summary
Article Name
LeEco, probleme financiare mari: CEO Jia Yueting si-a prezentat demisia
Description
Compania LeEco trece prin probleme financiare mari care au dus la demisia CEO-ului si fondatorului, Jia Yueting