Stiri

Soc pentru Samsung » Lee Jae Yong a fost condamnat la 5 ani de inchisoare

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

  • »Lee Jae Yong este acuzat de dare de mita in forma agravanta
  • »Procurorii au solicitat 12 ani de detentie pentru mostenitorul imperiului Samsung
  • »In prima instanta, Yong a fost condamnat ieri la 5 ani cu executare

La inceputul lunii va scriam pe blogul nostru ca procurorii cer 12 ani cu executare pentru Lee Jae Yong, vicepresedinte al Samsung Electronics si mostenitor al imperiului de proportii construit de tatal sau. Noile informatii care vin din Coreea de Sud anunta ca instantele judecatoresti au hotarat ca Lee Jae Yong sa fie intemnitat pentru 5 ani!

Samsung in deriva: mostenitorul imperiului, condamnat la 5 ani cu executare pentru dare de mita!

Lee Jae Yong (2)Korea Herlad noteaza ca Lee Jae Yong a fost condamant ieri dimineata la 5 ani de inchisoare cu executare! Decizia instantei sud-coreene este totusi atacabila pentru moment cu recurs.

Procurorii il acuza pe mostenitorul imperiului Samsung de dare de mita! 38.4 milioane de dolari ar fi platit Lee Jae Yong catre Choi Soon Sil, o apropiata a fostului presedinte sud-coreean, Park Geun Hye, pentru diverse favoruri politice. In cele din urma, din cauza acestui scandal urias de coruptie, Park Geun a fost obligat sa demisioneze, in timp ce Lee Jae Yong a fost arestat preventiv.

Scopul final al acestor favoruri prezidentiale si guvernamentale ar fi fost restructurarea unei subsidiare importante a grupului Samsung, o metoda care ar fi adus conform procurorilor potentiale castiguri de cateva miliarde de dolari doar in primul an.

Vestea nu vine intr-un moment tocmai potrivit pentru gigantul sud-coreean care a lansat in aceste zile noul Samsung Galaxy Note 8 cu surle si trambite. Atat procurorii cat si avocatii apararii vor face recurs impotriva acestei decizii, niciuna dintre parti nefiind multumita cu hotararea instantei. Lee Jae Yong este mostenitorul unui imperiu inestimabil. Tatal sau, legendarul om de afaceri, Lee Kun Hee are o avere de 15 miliarde de dolari sustine presa sud-coreeana, care in mod firesc va intra in posesia fiilor sai.