Reviews

Leagoo M9 Pro pret, specificatii tehnice, detalii oficiale, pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

LEAGOO M9 PRO 4G Smartphone 5.72″ 18:9 Full Screen Android 8.1 MT6739V Quad Core 2 GB + 16 GB 3000 » Arata bine, are caracteristici bune si un design aparent reusit. In plus, costa doar 500 de lei. Acesta este noul Leagoo M9 Pro, un nou device al producatorului din China, care incearca sa patrunda puternic in sectorul de buget. Avem si noi informatii despre el, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice si pareri despre Leagoo M9 Pro

Cu dotari bune, design si display destul de calitative, Leagoo M9 Pro surprinde piata entry level, acolo unde are insa o concurenta extrem, extrem de serioasa. Leagoo nu este un novice pe acest sector, caruia i-a dedicat deja de mai bine de doi ani o atentie deosebita. Iar vanzarile merg bine, ce e drept, in special in Asia.

Rareori, un telefon bun de la Leagoo ajungea in Europa acum doi ani, insa in ultima vreme, in special dupa parteneriatul cu echipa de fotbal Tottenham Hotspur, europenii par mai deschisi catre Leagoo si terminalele sale. In plus, compania are cu ce se lauda, pentru ca mai nou, produce si telefoane mult mai scumpe.

Leagoo M9 Pro

Leagoo M9 Pro

Revenim insa la Leagoo M9 Pro, un telefon care cantareste 153 de grame si beneficiaza de un design elegant.

Intre elementele de calibru care evidentiaza Leagoo M9 Pro amintim in primul rand ecranul in format 18:9, fara breton de tip iPhone sau Vivo. Partea din fata a telefonului este asadar acoperita de o sticla curbata 2.5D, cu margini inguste si un avantaj estetic din ce in ce mai rar vazut in China. Panoul are tehnologie IPS LCD si dispune de o diagonala de 5.72-inch. Ceea ce acum ceva timp era vazuta drept o diagonala mare pe piata din China, lansarile de telefoane din acest an, cu diagonale de peste 6-inch (chiar 7-inch unele) ne fac parca sa reevaluam dimensiunile unui adevarat phablet.

Leagoo M9 Pro (2)

Dar ecranul lui Leagoo M9 Pro ne multumeste. Diagonala este suficienta pentru rezolutie 1440 x 720 pixeli, o rezolutie care s-ar traduce practic intr-un fel de HD Plus. Avem functie multi-touch in cinci puncte si o densitate a pixelilor de 281 ppi. Raportul dintre ecran si corp este de 80%.

Citeste si: review Leagoo M9

Procesorul, din pacate, nu este unul care sa entuziasmeze. Evident, la acest pret, Leagoo nu putea aduce cine stie ce chipset pe Leagoo M9 Pro. Avem un quad-core MT6739 de la MediaTek, bazat pe patru nuclee Cortex A53 si cuplat cu placa video PowerVR IMG 8XE. Memoria RAM a telefonului atinge 2GB. Capacitatea de stocare accepta 16 GB ca valoare implicita, dar poate fi extinsa prin slotul microSD pentru carduri de acest tip (merge pana la 128 GB).

Telefonul se prezinta cu senzori de gravitate, lumina si proximitate, plus clasicul senzor de amprente. Avem tehnologie bluetooh nu tocmai noua (v4.0) si mufa pentru casti de 3.5mm. Camera principala a telefonului este duala si are rezolutii de 13 si 2 megapixeli, cu apertura f/2.4. Ea poate filma la rezolutie 1080p. Pe de alta parte, camera pentru selfie-uri are o rezolutie de 5 megapixeli, pe undeva clasic pentru nivelul entry-level. Apertura in cazul ei este insa mai buna, f/2.2.

Leagoo M9 Pro (3)

Leagoo M9 Pro ruleaza Android 8.1 Oreo din fabrica, dar Leagoo si-a aplicat propria interfata peste acest sistem de operare (Leagoo OS 3.0). Bateria are 3.000 de miliamperi si, daca se respecta ceea ce anunta producatorul, asigura mai mult de o saptamana de durabilitate si autonomie in standby.

Concluzie

Leagoo M9 Pro este un telefon bunicel de buget. Are un design placut, nu costa foarte multi bani, plus ca este echipat cu camera foto duala, display bun si o baterie mai mult decat decenta, in ciuda capacitatii standard.

Telefonul are insa o concurenta serioasa si, este clar ca modele de handset-uri de la Xiaomi sau Vivo se vor vinde mai bine la acesti bani. Si, adevarul este ca si noi v-am recomanda acelasi lucru. Totusi, Leagoo M9 Pro ne place. Probabil pretul se va mai micsora, iar pentru o utilizare zilnica, in care sa incluzi gaming, multitasking, browsing chiar si streaming, telefonul corespunde asteptarilor.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Leagoo
Product Name
Leagoo M9 Pro