Reviews

Lava Z91 cu ecran de 5.7-inch HD+ si deblocare faciala, devine oficial

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Lava a adus recent in prim plan, modelul Lava Z50, primul smartphone cu Android Go din portfoliul sau. Vestile din India ne anunta si ca Lava a lansat oficial inca un produs, usor diferit de ceea ce ne-a oferit pana acum compania, semn ca indienii cauta sa-si dezvolte putin gama de telefoane. Despre Lava Z91, un device atractiv ca pret si specificatii tehnice, discutam si noi in cele ce urmeaza.

Lava Z91 specificatii tehnice si detalii oficiale

Lava Z91 face parte din seria Z a companiei si este un terminal care va putea fi achizitionat pentru inceput doar in magazinele de retail din India. Ulterior, telefonul va ajunge aproape sigur si pe site-uri de profil precum Flipkart. Pretul modelului Lava Z91 este de 9.999 de rupii indiene, echivalentul a putin peste 550 de lei la data redactarii acestui articol.

Lava Z91

Compania Lava nu are un renume in Europa, dar am decis sa scriu prima data despre aceste telefoane cand am vazut primul device de acest tip in mana unui prieten roman. Nu m-a dat pe spate ca aspect, insa mi s-a parut ca se misca foarte bine pentru cat costase. Incet, incet am deschis ofertele producatorului indian, si am considerat ca e bine sa prezentam si noi, pe blogul catmobile, cateva din aceste new-entries.

Revenind la ceea ce ne preocupa astazi, modelul Lava Z91 pare sa fie unul diferit de ceea ce a oferit Lava pana acum. De regula, telefoanele companiei indiene nu au preturi atat de mari, insa acest model e ceva mai scump, si asta pentru ca si specificatiile sunt mult mai atractive decat de obicei. Lava Z91 vine echipat cu un ecran HD+ de 5.7 -inch in diagonala. Display-ul este caracterizat de tehnologia FullVision si are aspect 18:9, imbracand totodata o eleganta si aspectuoasa sticla curbata 2.5D.

Sub capota, Lava Z91 ascunde un procesor MediaTek destul de putin entuziasmant. Este vorba despre un octa-core MTK6739, care nu e nici pe departe unul rau, dar parca e pacat ca Lava n-a riscat putin mai mult. Chipset-ul este asociat de producator cu 3 GB dedicati memoriei RAM, detaliu remarcabil pentru o companie precum Lava. Avem Android 7.1 Nougat la bord si tehnologie de recunoastere faciala, bazata pe recunoasterea de catre camera frontala a chipului uman.

Capacitatea de stocare a datelor atinge 32 GB, insa ea poate fi extinsa prin carduri de memorie externa, pana la 128 GB. Camera frontala de care vorbeam mai sus are o rezolutie de 8 megapixeli si este utila in contextul in care sunteti pasionati de selfie-uri si video-calling. Pe spate, device-ul este echipat cu o camera principala de 13 megapixeli, cu diafragma F/2.0. Smartphone-ul Lava Z91, noul release al companiei indiene, are o baterie de 3.000 de miliamperi si beneficiaza totodata si de snezor de amprente, tehnologie bluetooth 4.0, GPS/AGPS, FM Radio, mufa 3.5 mm, port microUSB 2.0 si tehnologie Wi-Fi de ultima generatie.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lava
Product Name
Lava Z91