Reviews

Lava Z71 pret, specificatii tehnice, detalii oficiale si pareri

Home  »  Reviews

Marian

acum 4 ani

Avem pentru dumneavoastra o noua propunere de buget de pe piata asiatica. Este vorba despre smartphone-ul Lava Z71, un telefon produs in India, care are un pret extrem de decent si un aspect cat se poate de atractiv. Acest model de telefon costa sub 400 de lei, mai exact undeva spre 6.300 de rupii indiene, echivalentul a 380 de lei la data redactarii acestui articol. Aspectul sau este unul placut, dar specificatiile tehnice nu sunt impresionante. Detalii despre Lava Z71 precum si pareri despre acest terminal, in cele ce urmeaza.

Pareri, specificatii si pret pentru Lava Z71

Modelul Lava Z71 va putea fi achizitionat in perioada urmatoare pe culorile rosu (Ruby Red) si albastru (Steel Blue). Conform presei indiene, acest device va fi disponibil pentru inceput prin intermediul site-ului Flipkart.

Smartphone-ul Lava Z71 a fost confirmat pe data de 16 ianuarie de catre compania Lava International Limited, o companie despre care am mai tot discutat prin intermediul blogului nostru. Vorbim de aceasta data despre un device de tip budget-centric, lansat pe piata din India, pentru zona India in special. Asta nu il face insa mai putin disponibil pentru alte tari, mai ales ca Lava Z71 este disponibil si online. Asa cum va scriam si mai sus,pretul sau nu depaseste 400 de lei, iar la acesti bani primesti un telefon care are o configuratie decenta, dar nicidecum una impresionanta.

Sa trecem insa la ceea ce inseamna concret, si se cuvine sa explicam ce puncte interesante are Lava Z71. Modelul se va baza pe un ecran de 5.7-inch in diagonala, cu rezolutie HD+ si cu un decupaj de tip „dot notch” in partea de sus. Rezolutia ecranului sau este 1520 x 720 pixeli, iar aspectul acestui ecran este unul modern, adica 19:9.

Modelul Lava Z71 are la bordul sau un procesor MediaTek Helio A22, un chipset dezvoltat de Mediatek si fabricat pe un proces tehnologic de 16 nanometri. Viteza maxima la care este tactact acest chipset este de 2Ghz, pentru cele patru nuclee ale sale. Este ajutat (sau sprijinit daca vreti) de cei 2 GB dedicati memoriei RAM, dar si de cei 32 GB pentru stocarea de date. Conform presei indiene, stocarea de date a telefonului poate fi extinsa cu ajutorul slotului microSD pana la 256GB.

Lava Z71 este echipat cu tehnologie de deblocare faciala si cu senzor clasic de amprente.La nivelul compartimentului foto, modelul are o combinatie de 13 megapixeli si 2 megapixeli pe spate, in timp ce camera frontala are o rezolutie de 5 megapixeli si este utila pentru selfie-uri si sesiuni de video calling. Totodata, camera este echipata cu functia AI Studio, care poate captura imagini in mai mult de sase ipostaze diferite.

Totodata, Lava Z71 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie si este sustinut de o baterie de 3.200 de miliamperi. Conform producatorului, o singura incarcare a acestei baterii duce autonomia telefonului la un nivel de 1.5 zile de functionare impecabila a telefonului. Pe partea de concectivitate, Lava Z71 suporta dula 4G VoLTE, tehnologie bluetooth, Wi-Fi, functia Dual SIM, port microUSB si GPS.Mai jos, cele mai importante specificatii ale Lava Z71 evidentiate separat:

  • Model: Lava Z71
  • Procesor: MediaTek Helio A22, 16 nm
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie
  • Memorie RAM: 2GB
  • Memorie ROM: 32GB extensibila pana la 256GB
  • Ecran: 5.7 inch cu rezolutie 1520 x 720 pixeli
  • Baterie: 3.200 mAh
  • Camera foto principala: 13 megapixeli + 2 megapixeli
  • Camera foto frontala: 5 megapixeli
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lava
Product Name
Lava Z71