Reviews

Laptop detașabil Asus Chromebook CZ1 lansat oficial pe piață. Iată ce trebuie să știi despre el

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Asus a anunțat oficial noul model Asus Chromebook CZ1. Este vorba despre un laptop dedicat în special studenților, care vine cu un procesor de la MediaTek. Aflăm mai multe detalii despre el, în cele ce urmează.

A fost lansat oficial noul laptop Asus Chromebook CZ1

O nouă opțiune 2 în 1 pentru stundeți: laptopul detașabil Asus Chromebook CZ1. Acesta a fost anunțat oficial de către producător, astfel că putem să aruncăm și noi o primă privire peste el.

Noul model are un capac reglabil, cu unghi liber și tastatură de dimensiuni mari. Toate cele patru margini ale laptopului, precum și colțurile sale exterioare sunt protejate de o garnitura de cauciuc al cărei scop este protejarea în cazul unor șocuri puternice.

Momentan, compania nu a anunțat oficial un preț pentru acest laptop. Se pare că va fi disponibil într-o singură opțiune de culoare, iar în curând, vom afla și cât va costa el. Vom reveni, desigur, cu detalii despre acest capitol, și noi, în perioada imediat următoare.

Să vedem însă cu ce specificații tehnice se laudă noul laptop Asus Chromebook CZ1.

Ei bine, acesta vine cu un ecran de 10.1 inch in diagonala, cu rezoluție Full HD, adică 1920 x 1200 pixeli. Avem un raport 16:10, 100% sRGB și 400 de niți luminozitate maximă. De remarcat că ecranul noului laptop Asus Chromebook CZ1 este certificat TUV Rheinland, adică pentru emisii reduse de lumină albastră, ceea ce înseamnă că acest laptop se poate demonstra extrem de util studenților și nu numai în ceea ce privește protecția ochilor. Potențialele daune sunt astfel eliminate în mare măsură.

Asus Chromebook CZ1 își extrage energia de la un procesor octa core de 2 Ghz, MediaTek 8183, care este asociat cu un accelerator grafic denumit GPU Arm Mali G72 MP3. Asus Chromebook CZ1 are până la 4GB RAM LPDDR4X și până la 128GB stocare de date eMMC.

Opțiunile de conectivitate includ o mufă audio de 3,5 mm și un port USB 2.0 Type-C. Chromebookul primește o cameră de 8 megapixeli pe partea din spate și o cameră de 2 megapixeli în față pentru selfie-uri. Designul detașabil al capacului și al tastaturii are un scop aparte și este explicat inclusiv de către producător. Pe scurt, Chromebook-ul CZ1 se poate spune că îmbunătățește productivitatea și divertismentul în modul laptop, stand sau tabletă. Tastatura detașabilă oferă o deplasare a tastelor de 1,5 mm și are un design ErgoLift pentru o experiență de tastare confortabilă.

Dispozitivul are un stilou care se încarcă rapid și automat atunci când este depozitat, menținându-l gata de utilizare și oferind un loc sigur pentru depozitare. Stiloul permite mișcări rapide și precise pentru a dezlănțui creativitatea și productivitatea, astfel încât elevii să poată lua cu ușurință notițe, schițe.

Totodată, Asus Chromebook CZ1 nu stă deloc rău nici în zona audio. Difuzoarele sale stereo duble de înaltă calitate cu 5 magneti generează sunet de înaltă fidelitate. De asemenea, acest laptop detașabil acceptă recunoașterea vocală a Asistentului Google.

Asus Chromebook CZ1 se bazează pe o baterie Li-ion cu 2 celule de 27Whr, care pretinde că oferă până la 11 ore de viață a bateriei în ceea ce privește autonomia. Încărcarea se face printr-un adaptor de tip C la 45W. Măsoară 256,4 × 168,2 × 8,9 mm și cântărește 500 de grame. Este certificat standard militar MIL-STD 810H din SUA și vine cu un cip Titan C Security.