Reviews, Stiri

Lansare Samsung Galaxy S9 si S9 Plus » specificatii tehnice, pret in Romania si detalii complete

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

In sfarsit, lansat oficial! Samsung Galaxy S9 a fost prezentat oficial pe scena, intr-o conferinta de presa, la Mobile World Congress 2018, alaturi de fratele sau mai mare, Samsung Galaxy S9 Plus. Avem informatii complete de la aceasta prezentare, detalii picante, reactii, imagini cu noul Galaxy S9 si noutatile pe care le aduce.

  • Vrei sa vezi pareri despre Galaxy S9 si S9 Plus, citeste acest review Galaxy S9 la prima vedere
  • Nu ai rabdare sa citesti toate aceste detalii, arunca o privire peste clipul oficial dinainte de lansarea celor doua nave amiral
  • Ramai alaturi de noi si afli cat costa Samsung Galaxy S9 in Romania si mai ales, cand apare Galaxy S9 in Romania
  • Daca intentionezi sa cumperi unul dintre aceste doua flagship-uri, catmobile.ro iti pune la dispozitie primele huse Samsung Galaxy S9 si huse Samsung Galaxy S9 Plus, dar si primele reduceri de pret ale anului pentru aceste device-uri.

Galaxy S9 teaser video

Lansare Samsung Galaxy S9 si S9 Plus

Este oficial: acum stim totul despre noile telefoane vedeta din 2018 ale companiei Samsung. Daca vei rasfoi acest articol, vei afla tot ceea ce trebuie sa stii despre Samsung Galaxy S9 si S9 Plus.

Samsung-Galaxy-S9-review

Pana atunci, ne incalzim cu ceea ce a spus DJ Koh, CEO-ul Samsung pe scena MWC 2018: „Nu tehnologia schimba lumea, oamenii o pot face. Magia se naste prin munca oamenilor, asa ca nu noi am creat noul S9, ci voi. Voi sunteti adevaratii creatori si voi sunteti cei care ne ofera posibilitatea de a intampina noi experiente. Prin S9 ne vom bucura de o viata mai buna. Veti avea de acum un senzor pentru monitorizarea tensiunii arteriale, un set de emoji unic si personalizat, inteligenta artificiala, design de cea mai buna calitate. Galaxy S9 este singurul smartphone care va arata cum va fi lumea de maine!”

Samsung Galaxy S9 pret

Evident, inainte de a-l analizat la prima vedere, cred ca primul lucru care te intereseaza legat de noul handset premium al celor de la Samsung este cat costa Samsung Galaxy S9 si S9 Plus. Asa cum anticipam si noi, preturile sunt destul de normale, dar distincte in functie de zona in care este disponibil telefonul. Revenind insa la ceea ce aflam acum, dupa oficializarea celor doua terminale, ei bine, aflam si care este pretul Samsung Galaxy S9 si S9 Plus in Romania.

Precomenzi Samsung Galaxy S9 Romania: cele mai bune preturi pentru Galaxy S9

Asadar, in SUA, pentru Galaxy S9 americanii vor trebui sa scoata din buzunar 720 de dolari, iar pentru S9 Plus, 840 de dolari. Asa cum va anuntam, asta inseamna ca preturilor pentru Europa (automat si pentru Romania) vor fi mai mari. S-a dat evident imediat startul precomenzilor pentru cele doua nave amiral, iar daca te grabesti sa urmezi aceiasi pasi, inseamna ca vei primi noul S9 cu o saptamana mai devreme decat magazinele online din tara noastra. Iata mai jos ce posibilitati ai

Specificatii Samsung Galaxy S9 (de baza)

  • →Rezolutie Display : QHD+ (1440 x 2960)
  • →Diagonala Display : 5.8-inch, 18.5:9 ratio
  • →Tehnologie Display : Super AMOLED
  • →Chipset: Exynos 9810/Snapdragon 845
  • →RAM: 4GB
  • →Stocare (ROM): 64GB
  • →Camera principala: 12MP
  • →Camera frontala: 8MP
  • →Baterie: 3,000mAh
  • →Sistem de operare: Android 8 Oreo

Tot ceea ce trebuie sa stii despre noul model Galaxy S9 de la Samsung

Samsung Galaxy S9 display

  • Marginile de sus sunt mai inguste decat pe Galaxy S8
  • Diagonala are 5.8-inch, rezolutia este Quad HD+, iar densitatea pixelilor 567 ppi
  • Este acelasi Infinity Display de pe Galaxy S8 si Note 8

Modelul S9 nu ofera modificari importante la acest capitol fata de modelul de anul trecut. Din pacate, desi s-a vehiculat varianta cum ca si acest telefon va avea senzorul de amprente sub ecran, S9 nu ofera acest avantaj precum Vivo X20 Plus UD. Dar, are avantajele sale. Ecranul are diagonala de 5.8 -inch cu o excelenta rezolutie QHD + pe un Super AMOLED care arata mai bine ca niciodata.

Samsung-Galaxy-S9-mov

Fara indoiala, specificatii de flagship de top, suficient de puternice pentru a impresiona. Din nou avem aspect 18.5:9, cu margini insa mai subtiri sus si jos, intr-un corp ceva mai compact.

Samsung Galaxy S9 design

  • Aproape similar cu cel de pe Galaxy S8
  • Senzorul de amprente este repozitionat
  • Mufa pentru casti pastrata

Daca esti familiarizat cu Infinity Display-ul de pe Galaxy S8, vei recunoaste imediat ceea ce Samsung a incercat sa faca pe S9. Nu avem parte de diferente majore, insa sud-coreenii au incrcat sa imbunatateasca putin lucrurile.

Spatele a ramas din sticla, display-ul este rotunjit cu margini ceva mai subtiri. Sticla de pe spate ne confirma ca vom avea incarcare wireless rapida, ceea ce reprezinta fara doar si poate o veste buna. Poate fi Galaxy S9 folosit si cu DeX Pad asa cum se tot anunta? Ei bine da, pentru ca acest handset poate fi conectat cu usurinta la un monitor si la o tastatura, astfel ca puteti sa transformati experienta intr-una de tip desktop.

Samsung Galaxy S9

Nu lipseste sticla curbata Gorilla Glass 5, rama super eleganta care a impresionat atat de mult in 2017 si evident, caracteristica de baza: design-ul slim, ergonomic si compact. De aceasta data, senzorul de amprente este plasat sub camera principala, semn ca Samsung a inteles nemultumirile legate de plasarea acestuia anul trecut in dreapta camerei.

Totodata, compania producatoare a pastrat mufa pentru casti de 3.5 mm in partea de jos a device-ului, iar alaturi avem portul USB tip C pentru incarcare si transfer de date. Tot jos este si unul dintre cele doua difuzoare ale telefonului, celalalt fiind plasat in partea de sus. Conform primelor informatii, Galaxy S9 „se aude” de doua ori mai tare decat Galaxy S8, datorita tehnologiei Dolby ATMOS de cea mai noua generatie. Nu trebuie sa te temi prea tare nici de apa nici de praf, pentru ca Galaxy S9 a primit certificarea IP68.

Samsung Galaxy S9 dotari foto

  • Samsung sustine ca acest telefon va reinventa notiunea de camera
  • Telefonul are diafragma dubla astfel ca functioneaza precum ochiul omului
  • Camera are senzor Super Speed Dual Pixel

Marea modificare este diafragma duala, care face Samsung Galaxy S9 sa functioneze in sectorul foto precum ochiul uman. (in Low Light, telefonul se comporta teoretic ca un ochi a carui pupila se dilata si se contracta).

Samsung-Galaxy-S9-camera

Pentru efectuarea pozelor in conditii de iluminare scazuta, telefonul foloseste in mod firesc, diafragma cu deschidere mai mare. Cu noul S9 puteti folopsi functia Super Slow-mo care capteaza pana la 960 de cadre pe secunda.

Samsung Galaxy S9 acumulator

  •   3.000 de miliamperi
  •   Eficienta imbunatatita
  •   Incarcare wireless disponibila / incarcare rtapida prin cablu compatibila cu QC2.0

Este destul de neclar cat va rezista ca si autonomie bateria noului S9, insa se pare ca poate depasi chiar si o zi de utilizare normala. Din fericire, avem din nou tehnologia de incarcare rapida wireless, ceea ce face ca lucrurile sa se „miste” mult mai usor in favoarea utilizatorilor.

Samsung Galaxy S9 procesor/memorie

  •  Pe anumite piete, Galaxy S9 va fi echipat cu Snapdragon 845
  • Pe alte piete, telefonul va avea la bord Exynos 9810 (inclusiv Romania)
  • Doar 4 GB RAM pe toate versiunile de S9

Daca locuiesti in Statele Unite, acest nou model va putea fi cumparat cu Snapdragon 845 la bord. In Romania, Samsung Galaxy S9, la fel ca si pe alte piete europene, va avea la bord un chipset intern al Samsung, Exynos 9810.

Lansare-Samsung-Galaxy-S9

Din pacate, Samsung pune la dispozitie doar 4 GB RAM pe toate versiunile telefonului, ceea ce pe undeva mi se pare deranjant. Daca vrei mai multi RAMI opteaza pentru Galaxy S9 Plus.

Samsung Galaxy S9 alte optiuni interesante

Cei de la Samsung cauta sa dea o lovitura puternica rivalilor de la Apple. Daca Animoji de pe iPhone X a facut rapid senzatie, suntem convinsi ca noile AR Emoji vor cuceri de asemenea, usor, piata. Este vorba despre ceea ce-ti permite Galaxy S9 sa faci la acest capitol: propriile emoji, personalizate dupa chipul si asemanarea utilizatorilor! Peste 100 de caracteristici faciale sunt preluate de algoritmul telefonului pentru crearea unui model 3D care sa te transforme intr-un emoji jucaus si dragalas.

AR-Emoji-Galaxy-S9

Bixby este prezent din nou pe un model de top de la Samsung si pare mai bine pregatit ca niciodata. Aceasta tehnologie continua sa utilizeze realitatea augmentata in favoarea utilizatorului si poate genera date si informatii pe loc, deasupra unei imagini spre care indrepti camera telefonului. Evident, vei putea traduce acum limbi straine sau folosi functia Live Translation, pentru a fi pus la punct in timp real cu noile valori ale cursului valutar.

Samsung Galaxy S9 ruleaza Android 8.0 din fabrica si include pe langa senzorul de amprente si accelerometru, barometru, senzor Iris, senzor de presiune sau senzor geomagnetic.

Samsung Galaxy S9 vs Samsung Galaxy S9 Plus

S9 Plus este fratele mai mare al modelului S9. Avem un ecran cu diagonala mai mare (6.2-inch) cu o densitate a pixelilor ceva mai mica. La nivel de dimensiuni, S9 Plus este de asemenea mai inalt si mai lat, dar pastreaza aceeasi grosime (8.5 milimetri). Greutatea sa este insa mai mare: 189 de grame, fata de 163 de grame.

Specificatii-tehnice-Samsung-Galaxy S9-Galaxy S9+

Specificatii-tehnice-Samsung-Galaxy S9-Galaxy S9+ (2)

Diferenta importanta in favoarea S9 Plus, asa cum mentionam si mai devreme si asa cum puteti observa din tabelul specificatiilor de mai sus: S9 Plus are 6 GB RAM la bord, fata de numai 4 GB RAM cat are modelul S9. Bateria, firesc, este mai generoasa, avand o capacitate de 3.500 de miliamperi pe modelul cu ecran mai mare.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy S9