Reviews, Stiri

Lansare Nokia 8: flagshipul va fi prezentat la Mobile World Congress 2017

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Lansare Nokia 8 →Super AMOLED 5.7 inch→ Qualcomm Snapdragon 821/835→Android 7.0 Nougat→ Dual Camera→ 128 GB flash

Doar cateva zile par sa ne desparta de momentul in care vom avea parte de o lansare Nokia 8 asa cum intuiam. Adica, flagshipul finlandezilor va fi prezentat intr-o proportie foarte mare cu ocazia expozitiei de la Barcelona, Mobile World Congress 2017. La ce ne asteptam de la noul varf de gama al companiei finlandeze si detalii despre lansare Nokia 8, gasiti mai jos.

Lansare Nokia 8, varful de gama al parteneriatului Nokia-HMD Global

HMD Global va prezenta in cateva zile la expozitia de la Barcelona, flagshipului Nokia din acest an. Data de lansare Nokia 8 era oarecum incerta la inceputul acestui an, dar incet si sigur, mai toate zvonurile conduc catre aceeasi directie: capitala Catalunyei va fi gazda lansarii pregatite de HMD Global. Chiar in aceste ultime ore, website-ul JD.com a prezentat primele informatii despre pretul flagshipului, cel putin in varianta pentru china. Cei 3188 de yeni la care estimeaza in acest moment JD.com produsul de top al companiei finlandeze s-ar traduce intr-o suma aproximativa de 470 de dolari, adica undeva la 2000 de lei pentru Romania. Daca informatia se va demonstra a fi adevarata, suma mi se pare una extrem de buna pentru ceea ce se spune ca va oferi Nokia 8.

Lansare Nokia 8

Lansare Nokia 8

Dar ce ne va oferi Nokia 8 la acesti bani? Haideti sa vedem! In primul rand un display QHD de mare calitate, cu rezolutie 2560×1440 pixeli si o diagonala de 5.7 inch. Conform informatiilor generale, vom avea parte de un smartphone cu display Super AMOLED QHD. Cum sa nu te bucuri ca mult asteptatul moment de lansare Nokia 8 este la cateva zeci de ore distanta. Ce ne mai propune noul flagship Nokia?

Un procesor Quad – Core Snapdragon, cel mai probabil versiunea 821, cu toate ca exista destule informatii, prezentate si pe blogul catmobile.ro care sustin ca varful de gama din acest an va fi echipat cu un procesor Snapdragon 835. Putin probabil, tinand cont ca ne raportam la pretul despre care vorbeam putin mai sus, ceea ce inseamna ca Nokia s-ar axa aproape sigur pe un procesor echilibrat ca pret si randament.

Dar Snapdragon 821, desi depasit de noile tehnologii, este un procesor de o calitate indiscutabila! Nokia vrea sa implementeze in noul sau flagship o camera foto principala cu rezolutie de 24 de megapixeli, care aproape sigur va beneficia de o functie de stabilizare optica a imaginii. Camera frontala a smartphone-ului are mari sanse sa beneficieze de un senzor de imagine de 12 megapixeli conform informatiilor prezentate in exclusivitate de techworm.net.

Aceeasi sursa precizeaza ca Nokia 8 va fi rezistent la apa, va beneficia de senzor de amprenta de ultima generatie, difuzor dual in fata si logul Nokia pe spate, care va fi perfect iluminat in caz de notificari. Terminalul se va baza pe 6 GB de RAM si pe o memorie flash de 128 GB, care evident se va putea extinde pana la 256 GB prin card microSD. Neconfirmata inca este prezenta unei protectii Corning Gorilla Glass 5, dar aproape sigur item-ul va beneficia de acest avantaj.

Specificatii asteptate

  • Display: QHD, Super AMOLED 5.7 inch
  • Protectie: Corning Gorilla Glass 5
  • Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
  • Chipset: Snapdragon 821 sau Snapdragon 835
  • GPU: Adreno 540
  • Memorie RAM: 6GB
  • Memorie interna: 128 GB extensibila la 256 GB
  • Camera foto principala: 24 MP, OIS, phase detection autofocus, dual-LED (dual tone) flash, Geo-tagging, touch focus, face detection, HDR, panorama
  • Camera foto secundara: 12 MP
  • USB: Type-C
  • Acumulator: Li-Ion battery cu fast charging
Lansare Nokia 8: flagshipul va fi prezentat la Mobile World Congress 2017

Lansare Nokia 8: flagshipul va fi prezentat la Mobile World Congress 2017

Nokia are si alte surprize pe langa lansarea varfului sau de gama

La Mobile World Congress 2017, HMD Global va confirma data de lansare Nokia 8 speculata deja de cateva saptamani. Exista insa si alte surprize pregatite de parteneriatul Nokia – HMD Global cu ocazia acestui eveniment. Un Android premium care se pare ca se va numi Nokia P1, doua smartphone de buget care se pare ca vor purta denumirea de Nokia 3 si Nokia 5, precum si revenirea legendarului Nokia 3310 sunt cateva dintre surprizele pregatite de finlandezi. HMD Global ar putea face referire in conferinta de presa de pe 26 februarie si la proaspat lansatul Nokia 6 despre care am discutat si noi ceva mai pe larg.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 5 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 8
Price
RON (estimativ) 2000