Reviews, Stiri

Lansare Huawei Honor 6C – detalii oficiale

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Huawei Honor 6CLansare Huawei Honor 6C – detalii oficiale – specificatii – pret →→Huawei Honor 6C este un smartphone accesibil ca pret, cu design elegant si specificatii decente, pe care compania l-a lansat in aceasta perioada alaturi de Huawei Honor 8 Pro, despre care am discutat si noi (vezi review) in aceste zile. Sub motto-ul „Small Thing, Big Difference”, care nu mai are nevoie de nicio traducere, Huawei si-a propulsat smartphone-ul de buget pe piata din Asia, sperand sa poata castiga o lupta inca nedecisa pe acest sector al telefoanelor mobile cu preturi mici si specificatii bune. Ce ne ofera Huawei prin subrandul sau Honor in cazul terminalului 6C, aflam in cele ce urmeaza.

Lansare Huawei Honor 6C: Android 6.0 Marshmallow si display de 5 inch

Modelul Huawei Honor 6C este unul destul de elegant. Huawei nu a iesit din nota sa obisnuita prin care asigura o personalitate destul de puternica terminalelor sale. Honor 6C beneficiaza de o carcasa de tip unibody, bine construita, dar se vede de la sine faptul ca puternicul concern chinezesc nu a incercat sa epateze prin acest model. Constructia pare solida, dar nu strica sa aruncati o privire peste oferta noastra de accesorii, in special la sectiunea huse Huawei.

Display-ul noii versiuni de Honor 6 este unul de dimensiuni mici spre moderate. Nu avem la dispozitie un ecran de tip phablet, care sa iasa din tipar, dar avem un IPS LCD cu diagonala de 5 inch si rezolutie HD. Vestea buna este ca Huawei Honor 6C beneficiaza de protectia asigura de sticla curbata de tip 2.5D, dar eu va recomand in cazul in care prindeti un astfel de telefon sa va cumparati o folie de protectie Huawei. Nu-mi transmite foarte multa incredere acest IPS cu rezolutie 1280×720, dar nu cred ca va fi o dezamagire.

Item-ul, ruleaza Android 6.0 Marshmallow si se bazeaza pe creatia de prestigiu a celor de la Huawei, EMUI 4.1, o interfata grafica menita sa personalizeze si sa imbunatateasca aspectul acestui dispozitiv. Ca reuseste, sau nu, depinde probabil de gusuturile fiecarui utilizator in parte.

Huawei Honor 6C-2

Lansare Huawei Honor 6C: item cu procesor octa-core Snapdragon 430

Terminalul anuntat in aceasta perioada de compania chineza este motorizat de un procesor octa-core de la Qualcomm, incadrabil in segementul mid-range. Este vorba despre chipsetul Snapdragon 430, care are la bord 4 nuclee de 1.5 Ghz pe Cortex-A53 si alte 4 nuclee de 1.2 Ghz pe Cortex A-53. Destul de bine din punctul meu de vedere, chiar daca personal, ma asteptam la ceva mai mult. Nu spun insa ca este rau si probabil, pentru a se incadra intr-un pret echilibrat, Huawei a ales o versiune de acest tip. Placa video este una buna, un Adreno 505 care se va descurca fara probleme in conceptia tehnica a acestui dispozitiv. Cu siguranta vor fi probleme in cazul Huawei Honor 6C atunci cand vine vorba de jocuri ceva mai sofisticate si care necesita resurse ceva mai mari, dar nu mi se pare acest detaliu un handicap, tinand cont de ideea ca atunci cand cumperi un telefon din aceasta gama stii la ce sa te astepti.

Spatiul de stocare in cazul acestui telefon atinge 32 GB si poate fi extins! Avem la dispozitie slot pentru carduri de tip microSD, care permit marirea capacitatii de stocare native pana la 128 GB. Utilizatorii Huawei Honor 6C vor beneficia de asemenea de 3GB de memorie RAM, tip LPDDR3.

 

Lansare Huawei Honor 6C: smartphone 4G LTE cu dotari foto mid-range si baterie 3020mAh

Lansare Huawei Honor 6C

Ajungem si la partea de final a prezentarii Huawei Honor 6C si putem spune ca din punct de vedere al echipamentului foto, telefonul nu incanta, dar nici nu lasa o impresie negativa. Camera principala are un senzor de imagine de 13 megapixeli (nu stim inca felul in care se va descurca, dar pe hartie pare sa sune bine) cu deschidere f/2.2 si capabila de filmari video in format Full HD. Camera frontala, destinata amatorilor de selfie-uri, beneficiaza de un senzor de imagine de 5 megapixeli si de acelasi tip de apertura.

Acumulatorul era anuntat initial ca avand o capacitate mai mica, dar Huawei propune o baterie de 3020 mAh, care mi se pare ca suna super interesant. Scanner-ul de amprente, tehnologia 4G LTE, GPS-ul, mufa pentru casti de 3.5 milimetri si tipul Wi-Fi 802.11 b/g/n nu lipsesc din lista specificatiilor, ceea ce este, fara indoiala, un lucru bun.

 

Lansare Huawei Honor 6C: pret si disponibilitate

 

Interesant este ca terminalul cantareste doar 138 de grame, ne anunta cei de la GSMArena si va costa cel mai probabil 239 de euro, adica putin peste 1000 de RONI. Culorile disponibile imi plac si denota parca un singur sens in care Honor a ales sa mearga. Multi vor spune ca se traduce acest detaliu prin lipsa de imaginatie, dar eu cred ca Huawei incearca sa ramana si la acest capitol in trend. Vom putea achizitiona asadar Huawei Honor 6C pe culorile gri, auriu si arginitiu. Telefonul a fost deja lansat pe piata europeana in patru tari: Italia, Belgia, Olanda si Luxemburg.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Honor 6C