Stiri

La Casa de Papel: de ce serialul se cheama „Money Heist” in Statele Unite

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Unul dintre cele mai de succes seriale ale momentulu, La Casa de Papel, s-ar traduce „Casa de hartie” in limba romana. In Spania, serialul este cunoscut sub denumirea de La Casa de Papel, la fel si in Europa. In Statele Unite, titlul filmului este Money Heist.

Titlul original al serialului de succes La Casa de Papel este „Casa de hartie”, intr-o traducere aproximativa. Totusi, in Statele Unite ale Americii, el este cunoscut sub denumirea de ‘Money Heist’. Daca vrei sa urmaresti acest serial si sa beneficiezi in acelasi timp de o super experienta 4K, ai grija sa fi echipat cu un Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43RU7102, 4K Ultra HD.

De ce serialul La Casa de Papel se cheama „Money Heist”

Aceasta denumire a fost de altfel criticata de catre fanii serialului, fiind considerata contondenta si prea stangace. Chiar daca cei de la Netflix nu au dat o explicatie oficiala, motivul pentru care denumirea serialului in Statele Unite nu este ‘The House of Paper’ (adica ‘Casa de hartie’) este unul cat se poate de simplu. Netflix a dorit sa evite confuziile dintre serialul creat de Alex Pina si unul dintre cele mai tari seriale ale sale, House of Cards. La vremea lansarii La Casa de Papel, House of Cards era deja un super serial, unul dintre cele mai urmarite din lume, astfel ca decizia Netflix, in special pentru zona Statele Unite ale Americii, este cat se poate de fireasca, sustine revista Show.

În titlul inițial al serialului ‘Money Heist’, „casa de hârtie” este o referire la Monetaria Regala din Spania, adica ținta neclintită din sezoanele 1 și 2. Deși Monetăria Regală are deja o mulțime de bani în seifurile sale, inca din trailerul primului sezon ne este dezvaluit faptul că planul profesorului este ca echipa de tâlhari să folosească utilajele Monetariei pentru a-si imprima proprii bani, cu un obiectiv clar de a atinge suma de 2,4 miliarde de euro. Acest plan presupune ca echipa să rămână închisă în Monetăria Regală timp de 11 zile cu ostatici, sub un posibil asediu al poliției, perioada in care ei își tipăresc literalmente propriii bani. Era un plan îndrăzneț și unul pentru care profesorul isi petrecuse ani întregi pentru a-l pune la punct.

A fost o idee excelenta care a prins rapid la public. In timp ce Money Heist a fost o surpriza pentru Netflix, House of Cards era unul dintre „flagship-urile” retelei de streaming, alaturi de Orange is the new Black sau Hemlock Grove. Daca serialul s-ar fi lansat sub denumirea de „House of The Paper” (Casa de hartie) atunci s-ar fi creat destule confuzii in anumite regiuni. Iar foarte multi dintre fanii Netflix s-ar fi gandit ca poate ca este vorba despre un spinoff al serialului House of Cards, sau chiar mai rau, o varianta spaniola a serialului.

Un alt motiv pentru care titlul serialului s-a schimbat in Money Heist este unul cat se poate de „american”. E vorba de marketing! Denumirea in Statele Unite este un rezumat foarte simplu a aceea ce arata de fapt serialul. Iar publicului american ii plac astfel de denumiri care nu descurajeaza la urmarirea showului ci mai degraba te antreneaza sa urmaresti acel show, din insasi denumirea sa cat mai scurta. S-au realizat teste si sondaje in SUA in ultimii ani, iar relevanta titlului este uriasa. Multi dintre americani se uita la seriale si daca sunt inspirati de ideea ca titlul spune de fapt o mica poveste a ceea ce se intampla in show.

Va reamintim ca peste 34 de milioane de conturi au urmarit al treilea sezon al serialului, iar partea cea mai interesanta este ca Money Heist (asa cum i se spune serialului in limba enlgeza) a obtinut aceasta cifra impresionanta in decurs de numai o saptamana. Audiențele serialului au fost excelente pentru un show de platformă, ajungând ca ultimul episod difuzat să aibă o audiență de aproape 2 milioane de telespectatori. Aici nu este inclusă însă marea masă de fani Netflix, care frecventează day by day platforma. La Casa del Papel sau Money Heist în limba engleză a primit premiul Best Drama Series la cea de-a 46-a ediție a International Emmy Awards. Afla primul de pe blogul nostru cand apare sezonul 5 din La Casa de Papel

Etichete: