Stiri

El este creierul din spatele La Casa de Papel. Alex Pina explica secretele serialului momentului

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 4 ani

Este timpul sa invatam un nou cuvant: showrunner. Pentru cine nu stie ce inseamna exact cuvantul showrunner, ei bine, acesta are doua definitii. Prima ar fi dedicata unui tip care este in acelasi timp, producator executiv, lider de proiect si personaj cheie intr-o productie tv. A doua definitie se traduce mult mai simplu: Alex Pina.

Da, este vorba despre un nume propriu, iar Alex Pina este numele de care se leaga succesul memorabil al serialului, La Casa de Papel. Aflam cateva dintre secretele din spatele serialului momentului, in cadrul acestui articol, dezvaluite chiar de catre omul care este un adevarat showrunner pentru productia celor de la Netflix.

Alex Pina si secretele din spatele serialului de succes, La Casa de Papel

Masca lui Dali, salopetele rosii, Bella Ciao, o banda de hoti foarte simpatica si foarte charismatica, o intriga exceptionala…toate aceste detalii care te leaga ndisolubil de serialul momentului, La Casa de Papel (Money Heist) au un centru de greutate comun: Alex Pina, creatorul productiei de la Netflix.

Probabil ca nimeni nu se astepta ca un serial in care nu se vorbeste deloc limba engleza sa aiba un asemenea succes. Dar La Casa de Papel scrie istorie. La data de 19 iulie 2019, 34.355.956 de milioane de utilizatori au dar play serialului pentru unul dintre cel mai urmarite sezoane ale unei serii din istoria Netflix. Peste 24 de milioane dintre ei au terminat sezonul in decursul a 7 zile. Primele 7 zile! Este clar ca La Casa de Papel bate recorduri dupa recorduri si o face in ritm de maraton. Iar succesul colosal nu putea intarzia prea mult.

Serialul produs de Atresmedia si Netflix este creat de Alex Pina. In rolurile principale joaca Ursula Corbero, Alba Flores, Alvaro Morte, Paco Tous, Pedro Alonso, Itziar Ituno, Miguel Herran si Kiti Manver. El Profesor (Profesorul) este cel care pune la cale cea mai mare lovitură dată vreodată. El recrutează o bandă de opt persoane, cu diverse abilități și care nu au absolut nimic de pierdut. Scopul este acela de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. Pentru a face acest lucru, au nevoie de unsprezece zile de izolare, timp în care vor trebui să se ocupe de șaizeci și șapte de ostatici și de forțele de elită ale Poliției. La Casa del Papel sau Money Heist în limba engleză a primit premiul Best Drama Series la cea de-a 46-a ediție a International Emmy Awards. Fiecare episod are 70 de minute și te va ține cu sufletul la gură. La Casa de Papel sezonul 4 online subtitrat in romana va putea fi urmarit in exclusivitate pe Netflix

Urmareste si tu serialul momentului in fata unui Televizor LED Smart Samsung, 138 cm, 55RU8002, 4K Ultra HD.

Cine este Alex Pina

In varsta de 52 de ani, Pina s-a nascut la Pamplona si a absolivit Universitatea de Stiinte si Informatii Publice din Navarra. A fost jurnalist pentru inceput si a lucrat pentru mai multe publicatii si agentii de stiri din Spania. In anii ’90 a facut saltul spre televiziune si a devenit scenarist. A fost doar saltul necesar pentru o cariera care astazi l-a transformat intr-un super star in Spania.

Alex Pina s-a casatorit cu Esther Martinez Lobato (43 de ani) cea care i-a devenit si partenera la compania de productie Vancouver Media. Sa discutii chiar si cateva minute cu Pina nu este deloc usor. Omul scrie simultan trei serii, printre care si continuarea serialului de succes La Casa de Papel. S-a declarat recent, extrem de surprins de succesul inregistrat de serialul sau: „Vorbeam zilele trecute cu Pedro Alfonso (n.r cel care joaca rolul lui Berlin in serial) si imi marturisea ca a avut parte de o uriasa surpriza. A mers pentru cateva zile intr-o vizita de lucru in Argentina. Nu a facut-o intr-un oras mare, ci intr-o suburbie a unui oras mic. L-au asteptat sute de oameni, toti foarte incantati si onorati sa-l cunoasca. Multi dintre ei s-au deplasat chiar la aeroportul din Ezeiza, la 22 de km de Buenos Aires. Imaginati-va cat de mirat s-a declarat Pedro. Dar mai presus de toate, imaginati-va ce bucurie uriasa m-a incercat pe mine sa aud asta” marturisea recent, Alex Pina, intr-un interviu acordat presei spaniole. Asta spune multe despre succesul extraordinar al serialului La Casa de Papel. Si atentie, vorbim despre un succes la nivel mondial, asta e clar.

Ce inseamna o zi de lucru la serialul momentului pentru Alex Pina? „O zi de munca inseamna discutii cu producatorii, cu actorii, alegerea melodiei potrivite pentru o scena de cateva zeeci de secunde, scris, sumar, decizii vitale in ceea ce priveste imbracaminea unor personaje si asa mai departe. Sunt doar cateva detalii care pot face diferenta intr-un episod si de care imi place sa tin mereu cont. Nu e o nebunie asa cum s-ar crede, e pur si simplu stilul in care lucrez. Pentru mine insa fundamental este sa scriu, iar ideile imi vin mereu, oriunde m-as afla. Imi place ceea ce fac, iar acest detaliu e mai important decat orice altceva” a subliniat Pina.

A anticipat Alex Pina succesul monstruos al acestui serial? „Sincer, nu! La Casa de Papel a avut doua vieti, daca pot spune asa. Prima nu a fost una de succes. A fost un serial care n-a simtit gustul gloriei in momentul in care a fost difuzat de Antrena 3, intre mai si decembrie 2017. Decizia luata de Netflix a schimbat lucrurile, iar serialul a inceput o a doua viata, de aceasta data una de real succes. Nu ne-am facut publicitate pe Netflix cand a aparut serialul in decembrie 2017. N-am crezut ca este nevoie. Publicitatea a venit singura, iar succesul de nicaieri” a marturisit omul de care depinde tot ceea ce inseamna La Casa de Papel. „Am fost sase saptamani numarul 1 in lume. Este o realizare uriasa, in contextul in care Game of Thrones are recordul de 11 saptamani. Deci suntem al doilea serial in ordinea asta” marturiseste cu emotie si entuziasm, Alex Pina.

Intr-un interviu acordat celor de la Clarin, Pina a dezvaluit cateva dintre secretele din spatele La Casa de Papel: „M-am inchis sase luni in casa ca sa va Breaking Bad. Mi s-a parut un serial inspirational, care m-a ajuta sa gandesc si mai bine ceea ce a urmat pentru La Casa de Papel. Acest serial imi permite sa ma joc usor cu scenariul. Mi-am dorit ca finalul sezonului 1 si 2 sa fie unul satisfacator pentru oameni. Adica hotii au plecat cu banii. Acum, putem scrie oricare alt final, dar nu stiu cum o sa fie de aici incolo si cat de bine va primi publicul ceea ce putem face noi” a mai adaugat scenaristul minune al serialului La Casa de Papel.

Alex Pina

Alex Pina

Alex Pina este cel mai bine cotat scenarist din Spania la aceasta ora. El a regizat in 2004 filmul de succes Kamikadze, iar ulterior a mai scris si produs Brain Drain – Fuga de cerebros (Silver Biznaga la Festivalul de Film de la Malaga), Three Steps above Heaven – Tres metros sobre el cielo, Brain Drain 2 – Fuga de Cerebros 2 și I Want You – Tengo ganas de ti, unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din Spania, din ultimii ani. Cei de la Netflix au anuntat anul trecut un parteneriat in exclusivitate cu Pina, mintea creativa din spatele celui mai vizionat serial non-englez, La Casa de Papel (Money Heist).

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Netflix
Product Name
La Casa de Papel