Reviews

KOOLNEE K1 Trio review: telefon accesibil ca pret, cu specificatii apropiate de un flagship

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

KOOLNEE, compania originara din Hong Kong, a lansat pe piata un device foarte atractiv ca pret si specificatii. Noul KOOLNEE K1 Trio vine cu un design superb, cateva caracteristici interesante si un pret de achizitie excelent. Avem detalii, in cele ce urmeaza.

KOOLNEE K1 Trio review: pret, specificatii tehnice, disponibilitate

Pentru cei de la KOOLNEE, modelul K1 Trio este un flagship. Acest device este partenerul de gama al telefonului KOOLNEE K1, dar vine cu specificatii mai apropiate de zona high-end.

KOOLNEE K1 Trio

KOOLNEE K1 Trio (2)

KOOLNEE K1 Trio se remarca in primul rand prin design-ul tri-bezel less, adica este un terminal care este lipsit de margini pe trei laturi. La prima vedere, K1 Trio are in mod evident doar marginea sa de jos ceva mai groasa, in rest, intr-adevar formatul 18:9 pare usor de depistat.

Diagonala sa atinge 6.01 inch,iar rezolutia de care este capabil este 2160 x 1080 pixeli. Chiar daca producatorul il anunta a fi un bezel-less, trebuie sa recunoastem ca KOOLNEE K1 Trio nu pare chiar un bezel-less autentic. Are totusi un design placut ochiului, cu ecran mare, aspectuos, plus buton home (capacitiv) care incorporeaza si scannerul de amprente.

KOOLNEE K1 Trio (4)

KOOLNEE K1 Trio (6)

Conform producatorului, ecranul ocupa 85% din suprafata telefonului, insa trebuie precizat clar ca designul este imprumutat de la modelul Mix 2 de la Xiaomi. Rama device-ului este metalica, iar spatele este din sticla si, desi ar trebui sa fie rezistent la amprente, realitatea demonstreaza contrariul. Praful de asemenea se poate asterne foarte usor pe structura device-ului, deci din acest punct de vedere, KOOLNEE n-a reusit sa corespunda. Totusi, a pus in scena un aspect spectaculos pentru un device fara brand puternic in spate. Oh, si da: telefonul nu are port USB Tip C, bazandu-se pe un clasic micro USB, plus un singur difuzor (nu doua).

KOOLNEE K1 Trio (7)

Pe partea din dreapta avem butonul power si cel de volum, iar in partea opusa slotul pentru carduri. Sub ecranul IPS LCD, protejat de sticla 2.5D (curbata), gasim un procesor octa-core, de la MediaTek, model Helio P23 de 2.0 Ghz. Acesta este cuplat cu acceleratorul grafic ARM Mali G71 si cu 6 GB memorie RAM. Capacitatea nativa de stocare a datelor este de 128 GB, dar poate fi extinsa prin slotul pentru carduri de memorie externa.

In ceea ce priveste sectorul foto, KOOLNEE K1 Trio propune o combinatie interesanta pe spate, iar la mijloc aflam ca se afla un senzor de imagine Sony de 16 megapixeli, dublat de un al doilea senzor de 2 megapixeli. Nu lipseste flash LED-ul dual tone, in timp ce camera frontala aflam ca are 8 megapixeli. Diafragma de pe spate este aceeasi cu cea de pe fata (f/2.2) in timp ce camera principala permite zoom digital 4x.

KOOLNEE K1 Trio (3)

KOOLNEE K1 Trio este dual (nano) SIM, are capacitate 4G LTE si tehnologie bluetooth v4.0. Terminalul beneficiaza de Wi-Fi 802.11 in standardele a/b/g/n, de giroscop si compass. Scannerul de amprente este pozitionat in butonul HOME (frontal, asa cum explicam si mai sus), iar producatorul ne anunta ca modelul KOOLNEE K1 Trio beneficiaza de recunoastere faciala. Mai exact de o recunoastere faciala de tip Android, adica pentru recunoasterea fetei, utilizatorul va trebui sa apeze mai intai un buton. KOOLNEE K1 Trio ruleaza din fabrica o versiune destul de curata de Android Nougat (v7.1).

KOOLNEE K1 Trio pret si disponibilitate

Noul model KOOLNEE K1 Trio costa 270 de dolari, adica in jur de 1000 de lei si poate fi achizitionat de pe site-ul Gearbest, partener oficial al KOOLNEE. Este un device atractiv din punct de vedere al pretului de achizitie si design-ului, cu cateva specificatii de flagship, dar si cu problemele inerente pe care producatorul nu a reusit sa le acopere.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 3 votes
Brand Name
KOOLNEE
Product Name
KOOLNEE K1 Trio
Price
$ 270