Reviews, Stiri

Kodak Ektra review, pareri, specificatii, pret

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Kodak Ektra a fost lansat in luna ianuarie a acestui an si parea sa fie genul de smartphone care se adresa celor pasionati de fotografie, decisi sa editeze imagini si sa faca o treaba cat mai profi, chiar daca-si folosesc numai telefonul mobil. Este insa camera terminalului Kodak Ektra superioara altor camere foto ale telefoanelor de pe piata? Impactul mediatic al marelui nume in materie de fotografii, Kodak, a contat atat de mult? Merita investita o suma considerabila in acest smartphone cu aplecare spre fotografia de calitate? Aflam raspunsul in cele ce urmeaza.

Kodak Ektra specificatii tehnice

  • Dimensiune: 147.80 x 73.35 x 9.69 mm
  • Display: 5 inches, 1080 x 1920 pixels (~441 ppi pixel density)
  • Chispet: MediaTek MT6797 Helio X20
  • CPU: Octa core 2.3 GHz Cortex A53
  • GPU: Mali T880 MP4
  • Memorie interna: 32 GB
  • Memorie RAM: 3 GB
  • Camera foto principala: 21MP cu Kodak non-reflective lens coating. Aperture f2.0.
  • Camera foto secundara: 13 MP, f/2.0
  • Acumulator: 3000 mAh

Kodak Ektra pareri, imagini, detalii oficiale

Kodak Ektra (3)

Ektra este un telefon interesant din foarte multe de vedere, insa nu toate acestea sunt neaparat pozitive. Interesul in jurul lansarii sale a fost foarte mare, tinand cont ca cei de la Kodak intrau pe aceasta piata si anuntau in sfarsit un smartphone impecabil pe partea foto. In mod paradoxal, pentru un telefon care ar trebui sa fie orientat exact catre fotografie, Kodak Ektra se descurca destul de greu la acest capitol. „Beneficiaza” de o interfata a camerei aparent obositoare si de o durata destul de slaba de viata a bateriei sale. Conform ultimelor informarii, noile actualizari de software aparute pentru acest telefon, rezolva o parte dintre problemele sale, una dintre cele mai mari fiind capacitatea de focalizare care initial parea inutilizabila.

Din prima clipa in care il privesti, realizezi ca Ektra iti transmite un mesaj: „sunt un telefon care vizeaza in primul rand fotografia!”. Telefonul isi imbraca camera intr-o carcasa traditionala din piele, o camera care isi face imediat simtita prezenta vizual prin lentilele sale de otel destul de voluminoase. De fapt, volumul camerei e atat de mare, incat un telefon si-asa gros (9.69 milimetri grosime masoara Kodak Ektra) atinge cu obiectivul camerei 14.02 milimetri. Pentru unii acest lucru ar putea fi deranjant, in timp ce pentru altii s-ar putea totusi sa fie ceva aparte in peisajul smartphone actual.

Kodak Ektra (2)

Lateralele sale sunt metalice si dispun de un buton declansator dedicat, precum si de butonul on/off sau butoanele de volum. Kodak Ektra are un ecran cu o buna densitate a pixelilor: 441 pixeli per inch. Nimic de zis nici in privinta rezolutiei sale: Full HD (1920×1080 pixeli). Ektra beneficiaza de protectia Corning Gorilla Glass nu doar pe display ci si pe obiectivul camerei. Fara indoiala insa ca telefonul nu este tocmai „pocket friendly”, insa are in mod cert o durabilitate evidenta.

Ektra se bazeaza pe un procesor deca-core bun (MediaTek MT6797 Helio X20) si ascunde 32 GB memorie interna, o capacitate de stocare decenta, care poate fi insa amplificata prin slotul microSD si carduri de acest tip pana spre 128 GB. Nu beneficiaza de scanner de amprenta, astfel ca singurele posibilitat de deblocare sunt prin intermediul parolei, PIN-ului sau pattern-ului. Memoria RAM rezervata acestui terminal este de 3GB, destul de buna, pentru un terminal care ruleaza din fabrica Android 6.0 Marshmallow. Pentru extra-functionalitate, Kodak Ektra beneficiaza de MobiSystems Office Suite si de AVG Anti Virus app.

Kodak Ektra

Evident, partea cea mai interesanta legata de acest dispozitv este zona foto. Kodak Ektra vine cu o camera foto principala de 21 de megapixeli, senzor marca Sony. Telefonul imita practic o camera dedicata cu selector DSLR, utilizand un feedback haptic in timp ce utilizatorul roteste cadranul. Nu lipseste focalizarea automata a detectiei fazei, imagistica HDR si stabilizarea optica a imaginii in 6 axe pentru a capta imagini bine expuse. Fotograful are controlul total asupra a aproape orice, inclusiv a obturatorului, a expunerii, lungimii focale sau balansului de alb. Se poate folosi de motul Smart Auto si de diversele module ale selectorului DSLR: macro, peisaj, portret, sport, noapte sau panorama. Ektra beneficiaza de blit dual, si posibilitate de inregistrare la calitate Ultra HD. Nu lipseste camera selfie care beneficaiza de o rezolutie buna de 13 megapixeli. Aplicatia Google Snapdseed este pre-loaded si utila pentru editarea si reglarea imaginilor, depasind cu mult calitatea altor aplicatii de acest gen.

Testat de majoritatea specialistilor americani in materie, Kodak Ektra a corespuns la multe capitole, dar a si dezamagit pe anumite sectoare de activitate. Concluzia este ca desi pare un telefon dedicat fotografiei, Ektra nu este superior din punct de vedere al camerei sale foto unor terminale precum Sony Xperia XZ sau Galaxy S7 care are o deschidere exceptionala. In plus aplicatia Snapseed poate fi descarcata pe orice alt tip de smartphone, nu? Mai mult decat atat, iPhone 7 are lentile duble pentru efect bokeh autentic, iar camera Google Pixel are un scor fascinant pe site-ul DxOMark Mobile.

Kodak Ektra (5)

Nu in ultimul rand, Kodak Ektra dezamageste si in privinta bateriei sale, chiar daca aceasta are o capacitate de 3000 mAh si tehnologie fast charging. Conform pocketnow, autonomia sa este una modesta fara update-urile de software necesare telefonului.

Kodak Ektra verdict

Telefonul costa in jurul a 400 de euro (depinde de sursa din care este achizitionat). Pentru aceasta suma, Kodak Ektra nu isi respecta intocmai sarcinile de serviciu, adica motivul pentru care a fost initial creat. Nu se compara cu Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S8 la nivel foto, iar eu indraznesc sa cred ca la acest pret, cu ceva bani in plus te poti orienta spre noul OnePlus 5 (review) care iti poate oferi cam acelasi nivel de performante al camerelor foto, dar este un terminal net superior Kodak Ektra.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Kodak
Product Name
Kodak Ektra