Reviews

iTel S42, budget-friendly cu 3GB RAM, Android Oreo, ecran 18:9 si procesor Snapdragon 425

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

iTel S42, o surpriza placuta » Va propunem astazi un telefon budget-friendly, lansat in urma cu doar cateva zile. Este vorba despre un device al unei companii mai putin cunoscute in Europa, dar care vinde telefoane de buget pe banda rulanta in zona Asia, si mai nou in India.

iTel S42 este device-ul care va ofera o experienta rezonabila pe un telefon cu ecran mare, la un price-point avantajos. Modelul face parte din proiectul companiei Transsion Holdings, o companie din ce in ce mai agresiva pe piata din India. Transsion Holdings a scos deja la inceputul anului modelul Tecno Camon i, si, aceeasi companie a produs si atractiv Infinix Hot S3 al celor de la Inifix, un device cu Android One (pur), ecran 18:9 si camera selfie de 20 de megapixeli, la putin peste 500 de lei.

itel S42

Noul iTel S42 pare sa fie inca un telefon de buget, dar unul interesant, doar daca tinem cont de faptul ca ofera un ecran mare, cu aspect 18:9 si conectivitate 4G VoLTE. Despre el, discutam si noi, ceva mai pe larg, in cele ce urmeaza.

Pret iTel S42

Terminalul de buget iTel S42 imbraca o constructie metalica, eleganta si surprinzator de bine gandita. Telefonul pare la fel de atractiv cand vine vorba de pretul de achizitie, pentru ca in India, proaspat lansatul iTel S42 costa 8.499 de rupii indiene. Asta inseamna ca modelul costa sub 500 de lei pentru un roman, care ar putea sa-l cumpere in perioada urmatoare de pe site-uri precum Flipkart.

Specificatii tehnice iTel S42 si pareri

iTel S42 nu are un aspect remarcabil, dar constructia sa pare sa atraga. Este rotunjit la colturi si aproape sigur va fi foarte usor de tinut in mana. Frontal, device-ul are un ecran cu diagonala mare, 5.65-inch, cu aspect 18:9. Par neplacute marginile de sus si de jos, care sunt ceva mai groase si automat nu satisfac trendul acestui an. Partea din spate are finisaje metalice de buna calitate si gazduiese totodata un senzor de amprente pe care producatorul il anunta ca fiind rapid.

itel S42 (2)

Butonul Power si butoanele de volum sunt plasate in partea din dreapta a telefonului in timp ce in partea stanga veti descoperi sertarul pentru carduri SIM. Mufa pentru casti de 3.5 milimetri este in partea de sus a telefonului, in timp ce jos, iTel S42 are difuzoare si portul de incarcare microUSB. Ceva tipic, simplu, des intalnit, dar bine gandit, mai ales ca telefonul poate fi manevrat usor cu o mana datorita constructiei si dimensiunilor sale.

Ecranul telefonului suporta o rezolutie HD+ si este imbracat (si protejat) de sticla curbata 2.5D.

itel S42 (review)Sub capota sa se afla un procesor de la Qualcomm, ceea ce reprezinta o veste buna, indiscutabil. Este vorba despre un chipset Snapdragon 425 cuplat cu 3 GB memorie RAM. Combinatia este mai mult decat suficienta pentru ca iTel S42 sa depaseasca formele enervante de lag.

Mai mult decat atat, chiar daca memoria sa nativa are doar 16 GB, printr-un card de memorie microSD, o veti putea extinde pana la 128 GB. iTel S42 ruleaza din fabrica Android Oreo 8.0 si are camere simple, pe fata si pe spate, de cate 13 megapixeli fiecare. Autonomia telefonului este asigurata de o baterie de 3.000 de miliamperi, care ofera si suport Quick Charge. Evident, autonomia acestui device nu este chiar la nivelul unui Xiaomi Redmi, dar fara discutie, iTel S42 face fata la o utilizare intensa pe parcursul unei zile. De remarcat ca modelul suporta 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth (versiunea 4.0) si functia On-the-Go.

Verdict iTel S42

Device-ul ofera la acest pret cateva avantaje certe. Faptul ca vine cu Android 8.0 Oreo aproape de versiune stock, ca are un ecran mare in format 18:9 si un procesor Qualcomm. Avantajul celor 3 GB dedicati memoriei RAM si dotarile foto destul de decente pentru acest nivel, ne fac sa credem toate acestea ca iTel S42 se va vinde destul de bine in zona asiatica. Pretul il avantajeaza.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Transsion Holdings
Product Name
iTel S42