Stiri

IQOO U5x – telefon de buget 4G cu sistem dual camera și preț atractiv

Home  »  Stiri

catmobile

acum 8 luni

IQOO a lansat încă un telefon pe piața telefoanelor mobile. Noul model IQOO U5x este un device de buget, care în mod surprinzător vine fără port USB de tip C. În schimb, noul handset la IQOO are un sistem dual foto, dar și alte opțiuni basic. Mai multe detalii despre el, în cele ce urmează.

IQOO U5x a fost lansat oficial în China. Preț și disponibilitate

IQOO propune modelul de buget IQOO U5x, un smartphone 4G, lansat oficial pe piața în China. Vorbim despre un device alimentat de un procesor Snapdragon, dar și de o baterie de 5.000 de miliamperi, fără suport pentru încărcare rapidă.

Din primele informații, modelul de buget IQOO U5x cu 4GB RAM la bord și 128 GB stocare date costă 10.700 rupii indiene, echivalentul a 630 de lei.

Pe de altă parte, versiunea de 8GB RAM cu 128GB stocare date are un preț de 13.100 rupii indiene, aproximativ 780 de lei.

Se pare că IQOO U5x va fi disponibil în Asia, dar ar putea ajunge și în Europa, la un moment dat. Poate fi achiziționat pe culorile albastru (Polar Blue) și negru (Star Black). Momentan, nu există detalii legate de posibila disponibilitate a lui IQOO U5x în țara noastră.

Specificații tehnice IQOO U5x

Chiar dacă vorbim despre un smartphone de buget, pare destul de clar că nici măcat acest segment de piață nu mai oferă terminale care să nu arate bine. IQOO U5x este un telefon simpatic din punct de vedere al design-ului, dar nu iese cu nimic în evidență, respectând tiparele deja adânc înrădăcinate ale pieței din Asia. Decupajul de tip ”waterdrop” este prezent la datorie :), marginile ecranului sunt subțiri, iar parea din spate oferă accente premium la nivel de construcție (chiar dacă nu vorbim despre o construcție solidă) și un sistem dual camera, vizibil în partea din stânga sus.

IQOO U5x nu are port USB de tip C, fiind echipat cu un slot microUSB pentru încărcarea bateriei.

Ecranul său este un LCD (1600 x 720) cu diagonală de 6.5-inch și rată de refresh de 60Hz. Device-ul beneficiază de aportul unui procesor de la Qualcomm. Este vorba despre modelul Snapdragon 680, echipat cu până la 8GB RAM și 128 GB stocare date.

Așa cum spuneam, vine echipat cu un sistem dual camera în compartimentul său foto. Dacă senzorul principal spate are 13 megapixeli, al doilea senzor este unul pentru adâncimea de câmp și are o rezoluție de numai 2 megapixeli.

Pentru selfiuri și sesiuni de video calling (atât de căutate în această perioadă pe care o trăim), IQOO U5x oferă sprijinul unui senzor frontal cu rezoluție de 8 megapixeli. Acest senzor este găzduit de decupajul frontal sub forma ”waterdrop”.

Handsetul oferă o autonomie bună pentru că se sprijină pe o baterie de 5.000 de miliamperi. Din păcate, aceasta nu beneficiază de suport pentru încărcare rapidă, astfel că IQOO U5x se încarcă printr-un port microUSB. Opțiunile de conectivitate includ o mufă de 3.5 mm pentru căști, suport pentru 4G LTE, dual band, WiFi, bluetooth 5.0 și GPS.

Vă reamintim că cei de la IQOO au lansat recent pe piață modelul IQOO Z6 5G . Cu alte informații despre telefoanele celor de la IQOO, vom reveni în curând pe blog.catmobile. Rămâneți alături de noi!

Etichete:

IQOO U5x