How To

HOW TO | iPhone X: cum rezolvi problema ecranului alb

Home  »  How To

catmobile

acum 5 ani

Ca iPhone X este un super smartphone, nu mai incape nicio indoiala. Actualizarile constante, aspectul atractic si caracteristicile de top fac din device-ul companiei Apple unul dintre cele mai ravnite telefoane ale momentului.

Unul dintre factorii care ajuta Apple sa ramana in top cand vine vorba de telefoane este update-ul constant pe care il asigura sistemului de operare iOS. De multe ori insa, acest update cauzeaza si anumite probleme temporare, care pot fi rezolvate destul de usor.

iPhone Xs pret in Romania

Compania a anuntat ca update-ul la iOS 12 a fost deja lansat pentru dispozitivele sale de tip iPhone sau iPad. Prin urmare, nivelul de performanta al acestora creste cu 30% sustine compania din Apple Park. Evident, aceasta este vestea foarte buna. Din pacate, exista si vesti proaste.

Ca orice update, se intampla ca si iOS 12 sa creze mici probleme de functionalitate, cel putin pana in momentul in care sistemul de operare de la Apple va fi complet stabil. Pentru ca iOS 12 este compatibil cu atat de multe versiuni ale device-urilor fabricate de Apple exista si un bagaj unic de problemute pe care el le poate crea acestor dispozitive. Asa numitele „bug-uri” apar pe anumite versiuni ale telefoanelor sau tabletelor si fiecare are o caracteristica diferita, dar si o rezolvare diferita.

iPhone X

Revenind insa la iPhone X, am constatat o problema generala dupa ultimul update la iOS 12. De fapt mai multe, dar una pare sa fie destul de des intalnita 🙂 Dupa cum stim, iPhone X este lansat in septembrie 2017 cu iOS 11.1.1 la bord. Apple a anuntat inca din septembrie anul trecut ca noul sau device va primi update constanta la iOS 12 pentru inceput, dar si la urmatoarele versiuni ale sistemului sau de operare.

iPhone X: cum rezolvi problema ecranului alb

Odata ajuns pe iPhone X, update-ul la iOS 12 creaza anumite probleme, diferite de la un telefon la altul. Am constatat ca iMessages poate trimite dupa noul update mesaje catre numere gresite, ca acumulatorul telefonului nu se incarca la fel de bine, ca bateria se consuma ceva mai rapid, ca anumite aplicatii se deschid mult mai greu, ca telefonul se deblocheaza mai greu decat oricand si asa mai departe. O serie de probleme care din fericire au si rezolvari rapide.

Una dintre aceste probleme ciudate pe care le-ai putea intalni pe iPhone X dupa update-ul la iOS 12 este ecranul alb pe care il poti vedea dupa ce ai facut update la noul iOS si ai deschis aplicatia WhatsApp.

Practic, aplicatia nu poate fi folosita din acel moment, lista de contacte din aplicatie dispare si nu vei putea trimite niciun reply ori mesaj. Culmea, vei primi notificari de la WhatsApp ca ai receptionat unul sau mai multe mesaje, pe care evident, nu le vei putea deschide.

iPhone Xr pret in Romania

Am aflat cum rezolvam aceasta problema. Desigur, este vorba despre un bug pe care iOS 12 il „aplica” unui iPhone X care are deja instalata o anumita versiune a aplicatiei de chatting. Urmand pasii de mai jos, vei rezolva aceasta problema mai usor decat te-ai fi gandit.

  1. Deblocheaza iPhone X
  2. Mergi la meniul principal
  3. Apasa iconita WhatsApp si tine degetul apasat pe ea
  4. Iconita va incepe sa tremure si va primi acel „x” in colt care permite stergerea ei
  5. Exact asta trebuie sa faci: sterge aplicatia WhastApp pe care o ai deja instalata pe iPhone X printr-o versiune de iOS anterioara
  6. Acum, restarteaza telefonul tau iPhone X
  7. Cauta in App Store o noua versiune de WhatsApp

De aici incolo, asa cum intuiesti probabil, nu trebuie decat sa instalezi aplicatia. Odata ce ai facut si acest pas, poti recupera unul dintre ultimele back-up-uri facute in whatsapp in asa fel incat sa nu pierzi din conversatiile importante pe care le aveai deja salvate inainte sa trece la toata aceasta operatiune.

Atentie, aceasta metoda poate fi aplicatia mai multor aplicatii de pe iPhone X dupa update la iOS 12 daca iti creaza exact aceeasi problema.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Apple
Product Name
iPhone X