Stiri

iPhone 8 este lider in topul vanzarilor pe luna mai

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Luna trecuta, Samsung Electronics ocupa prima pozitie la nivel global in topul vanzarilor prin varfurile sale de gama, Samsung Galaxy S9 Plus si Samsung Galaxy S9. Surprinzator sau nu, iPhone 8 este noul lider al vanzarilor pe luna mai, se arata intr-un raport acreditat de cei de la Counterpoint.

iPhone 8 – cel mai bine vandut telefon din lume in luna mai, iPhone X abia pe locul 3

Nu mai departe de ieri va scriam despre vanzarile slabe ale Galaxy S9, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si cu predecesorul sau, Galaxy S8.

Counterpoint ne confirma, la nici 24 de ore distanta, ca Samsung are probleme in sectorul high-end, dar si faptul ca Apple a recastigat prima treapta in topul vanzarilor, pe luna mai.

Surprinzator insa, nu iPhone X este noul lider, ci modelul iPhone 8, care devanseaza in mai, asa cum se poate observa din imaginea de mai jos, flagship-ul Samsung Galaxy S9 Plus. iPhone X are o cota de piata de 2.3% pe luna mai, adica una similara cu cea din luna aprilie. In schimb, iPhone 8 inregistreaza un mic plus fata de S9 Plus, desi ambele sunt prezentate la cota de 2.4% in graficul celor de la Counterpoint.

iPhone 8, vanzari

iPhone 8 este cel mai bine vandut telefon din lume in luna mai

Modelul iPhone 8 devanseaza insa, contrar asteptarilor iPhone X, la aproape un an de la lansarea sa oficiala pe piata de telefoane mobile. In plus, cota sa de piata pe luna mai (2.4%) este cu mult mai mare decat cea a „partenerului” sau de gama, iPhone 8 Plus, device care bifeaza o cota de piata de 2.1% si ocupa pozitia a cincea in topul vanzarilor din luna mai, la egalitate cu Samsung Galaxy S9.

O surpriza mare pentru unii, dar mai putin mare pentru specialistii pietei este Xiaomi, al carui model, Xiaomi Redmi 5A are o cota de piata de 2.2% pe luna mai, ceea ce il transforma in al patrulea cel mai bine vandut telefon de pe piata in aceasta perioada.

iPhone 8 rosu

iPhone 8 editie speciala pe rosu, un atu in plus la nivel de vanzari pentru Apple

Spre deosebire de luna aprilie, old-fashioned-ul iPhone 6 paraseste clasamentul, la fel si modelul Galaxy S8 de la Samsung. In locul lor, apar telefoane de la Vivo, Xiaomi, Oppo si, bineinteles Huawei.

De altfel, modelul P20 Lite, cel despre care anticipam ca va fi un bestselling smartphone in acest an, ocupa pozitia a saptea in topul vanzarilor pe luna mai, cu o cota de piata de 1.4%. Pe #blogul nostru, gasiti un review Huawei P20 Lite care explica destul de exact, plusurile si minusurile acestui best buy de la Huawei. Va recomand sa aruncati o privire si peste reducerile din oferta de huse Huawei P20 Lite din aceasta perioada de pe #CatMobile.

Revenind la raportul Counterpoint, mentionam ca Huawei continua sa creasca in zona India, in special datorita seriei P20. Telefoanele Huawei din aceasta gama aduna un total de 2.6% cota de piata, ceea ce le aduce foarte sus intr-un clasament virtual.

Treapta a opta in topul vanzarilor condus de iPhone 8 pe luna mai, revine revolutionarului model de la Vivo, Vivo X21 cu o cota de piata similara cu Huawei P20 Lite, in timp ce ultimele doua pozitii in clasament sunt ocupate de Xiaomi si OPPO.

Xiaomi puncteaza la nivel de vanzari si prin seria Redmi 5 Plus si Note 5, in timp ce Oppo are un mid-range in topul vanzarilor sale pe luna mai, atractivul dispozitiv, OPPO A83.

Acesta din urma continua sa fie cel mai bine vandut telefon al celor de la OPPO, dupa ce in luna martie, modelul A83 atinsese o cota de piata de 1.8% instalandu-se confortabil pe pozitia a patra din Topul Counterpoint.

iPhone 8, vanzari, aprilie 2018

Asa arata clasamentul vanzarilor la nivel global, pe luna aprilie

Remarcam si faptul ca niciun telefon Android One nu mai intra in acest clasament, ultima prezenta fiind Xiaomi Mi A1 in februarie.

Apropos de luna februarie a acestui an, aceasta este luna in care un smartphone a atins cea mai mare cota de piata a anului. Este vorba despre iPhone X care bifa un impresionant 5.1% (cota de piata) in acea perioada, in vreme ce actualul lider, iPhone 8 ocupa treapta a doua cu 3.1% cota de piata.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Apple
Product Name
iPhone 8