Reviews

iPhone 11 a fost anuntat oficial! Detalii despre iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max. Tot ceea ce trebuie sa stii despre noile iPhone 11

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Apple tocmai a anunțat trei noi iPhone-uri, pe care le va trimite oficial pe piata, mai târziu în această lună: iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Iată tot ce trebuie să știți despre aceste iPhone-uri nou.

Noul iPhone 11 va avea o baterie de tip all-day, dar cu un plus de o oră la nivel de autonomie prin omparatie cu predecesorul său. IPhone 11 Pro va aduce patru ore in plus de autonomie prin comparatie cu iPhone XS, iar iPhone 11 Pro Max are cinci ore de autonomie in plus fata de predecesorul său. Noile iPhones vor veni, de asemenea, cu un adaptor de alimentare rapidă de 18W, care este un upgrade frumos din generațiile anterioare. Logo-ul Apple este acum centrat pe partea din spate a dispozitivului, pentru a servi ca indicator vizual al locului în care îți așezi telefonul pe un covor de încărcare fără fir.

Noile iPhone din 2019 vor veni, de asemenea, cu un adaptor de alimentare rapidă de 18W, care este un upgrade important fata de generațiile anterioare. Logo-ul Apple este acum centrat pe partea din spate a dispozitivului, pentru a servi ca indicator vizual al locului în care îți așezi telefonul pe un pad de încărcare fără fir.

Design neschimbat…la prima vedere

IPhone 11 arată ca iPhone XR la prima vedere. Ambele terminale au ecrane LCD de 6,1 inci și corpuri din aluminiu și sticlă. IPhone 11 vine si pe culoarea violet, o culoare pe care iPhone XR nu o are in bagajul sau. In rest, il vom gasi pe alte cinci culori (negru, verde, alb, galben și roșu). Apple susține că ecranul de pe iPhone 11 Pro se numește Super Retina XDR. E ca pe ecranul lansat împreună cu Mac Pro. Modelele Pro au o rata de contrast de două milioane la 1. Și 1.200 de niți luminozitate, ceea ce suna absolut incredibil. Și e cu 15% mai eficient la consum.

Însă, atunci când întoarceți iPhone 11, diferența fata de XR este evidentă: o cameră cu două lentile este adăpostită într-un fel de „camera” patratoasa, care se potrivește din punct de vedere al culorii cu restul carcasei. Obiectivul din interior ar trebui sa fie unul specific pentru un iPhone de buget asa cum este anuntat acest device, însă iPhone 11, cu cele două lentile ale sale, pare mai degraba ca face parte din categoria premium, datorita obiectivului suplimentar. Sfat: dacă nu vă place aceasta gandire a Apple cu camera patrata de pe spate, atunci niciunul dintre modelele iPhone 11 nu vă va atrage! Noul design al camerei este de neevitat. De altfel, pe internet exista deja o dezbatere intensa asupra acestui format, pe care unii il plac, dar pe care altii il contesta. Imediat, s-au nascut si primele glume pe seama aspectului noului iPhone 11. Poate cea mai simpatica dintre ele, este cea de mai jos.

funny iPhone 11

Asa a venit ideea design-ului iPhone 11? Desigur, totul este o gluma 🙂

Camerele foto de pe iPhone 11: trucuri high-end într-un pachet accesibil

iPhone 11 are doua camere de 12 megapixeli, una cu unghi larg de vizualizare si o alta cu un unghi ultra larg. Este o modificare fata de linia iPhone XS, care oferea un obiectiv cu un unghi larg, si un al doilea teleobiectiv. (Modelele 11 Pro si 11 Pro Max au lentile cu unghiuri largi, ultra largi si teleobiectiv).

Noul obiectiv de tip ultra-wide-angle iti va permite sa capturezi mai multe detalii din cadru, de la peisaje expansive la selfie-uri de grup. Faptul ca noile iPhone 2019 nu vor avea optiunea de teleobiectiv nu inseamna sacrificarea modului Portret, asa cum poate ca te-ai gandit initial. De fapt, chiar utilizatorul chiar castiga un nou efect de iluminare denumit High-Key-Mono pentru portrete alb-negru de o calitate superioara. Modul Portret va functiona si asupra animalelor de companie, ceea ce cu siguranta este o lovitura pentru Apple.

iPhone 2019

In ceea ce priveste selfie-urile, rotirea telefonului din modul portret in modul peisaj activeaza automat fotografia cu unghi larg. Este ca si cum iPhone 11 ar simti ca vrei sa faci o poza mai larga si se regleaza automat conform dorintei tale. Catchy, nu? Dar, cea mai buna parte a noii setari pregatite de Apple este ca vei putea obtine toate optiunile de poze care il fac pe iPhone 11 Pro atat de atractiv. Modul de noapte, filmarea video 4K și, desigur, selfie-urile cu mișcare lentă (pe care Apple le numește slofies – inca nu ne-am decis dacă acest termen este cool sau nu). Foarte probabil, aceasta optiune va fi folosita la greu in urmatoarea perioada si prevad ca Instagramul va fi preluat in cateva saptamani de ideea celor de la Apple. In ceea ce priveste modul nocturn, daca este sa ne luam dupa ceea ce a prezentat Apple în demo-urile anterioare, atunci iPhone 11, la nivel de luminozitate și detalii rivalizează cu Pixel 3 Google. Ceea ce ar fi senzational, daca ma intrebati pe mine.

De mentionat ca toate cele trei iPhone 11 din acest an ruleaza noul sistem de operare, iOS 13. Apple promite prin iOS 13 o experienta cu mult mai bine optimizata, precum si o viteza mai buna pentru device-urile sale. La Worldwide Developers Conference, Apple si-a dezvaluit deja noua versiune disponibila pentur device-uri ca iPhone, iPad sau Mac. Compania a propus in acest an o versiune diferita de iOS pentru smartphone-uri. Astfel, noul iPadOS despre care vom vorbi si noi pe blog.catmobile.ro este noul sistem de operare separat dedicat tabletelor de la Apple. In schimb, iOS ramane alaturi de smartphone-urile companiei. Ai detalii despre iOS 13 si noutatile sale pe blogul nostru.

Noul cip Apple A13 Bionic, motiv de bucurie pe piata. Performante fantastice

Aparitia noului iPhone 11 inseamna si aparitia unui nou procesor, care promite sa se descurce chiar si mai bine decat predecesorul sau, A12 Bionic. Vorbim, desigur, despre Apple A13 Bionic, un chipset despre care v-am mai scris in trecut pe blogul catmobile. Tinand cont ca Apple A13 Binioc va fi fabricat pe un proces de 7 nanometri cu o metoda noua de litografiere (EUV Extrem Ultraviolet), acest detaliu va permite o performanta mai buna telefoanelor iPhone, dar si o viata mai lunga pentru bateriile noilor terminale prin comparatie cu Apple A12 Bionic.

Apple sustine ca A13 Bionic este cu 20% mai rapid decat A12 Bionic, cel care era deja cel mai puternic procesor pe care l-am testat vreodata, castigand cu usurinta duelurile directe cu cipurile celor de la Qualcomm si Huawei. Neural Engine este de asemenea de așteptat să fie mai rapid, ceea ce inseamna ca „masinaria” va invata mai repede ce are de facut pentru analizarea fotografiilor și videoclipurilor. O nouă caracteristică de procesare a imaginilor din spatele scenei, numită Deep Fusion, care va fi lansată mai târziu în această toamnă, va profita de puterea cipului A13 Bionic de la Apple pentru a rafina imaginile pixel-cu-pixel.

Această caracteristică ar putea face ca noile camere de pe iPhone 11 să fie intr-adevar competitive cu telefoanele Google Pixel, care utilizează software-ul și nu hardware-ul camerei pentru a crea cele mai bune imagini posibile. De fapt, asa ne anunta si cei de la Apple, dar haideti sa asteptam sa vedem in teste cum se comporta toate aceste noutati pe care compania nord-americana le lauda atat de mult. Nu avem motive sa ne indoim ca este adevarat ceea ce sustin ei, dar parca pana nu vezi cu ochii tai, nu crezi. E drept, ne-am bucura sa fie asa: mai multa concurenta inseamna si mai multa calitate, nu?

Durata de viata a bateriei pe iPhone 11

iPhone XR avea o autonomie de 11 ore si 26 de minute conform celor de la Tom’s Guide si testelor lor. Vorbim aici de navigare continua pe LTE. E drept, a fost o borna destul de impresionanta pentru un iPhone.

Atentie insa, pentru ca Apple sustine ca iPhone 11 are o ora in plus fata de iPhone XR la nivel de autonomie. Sau, pana la 17 ore de redare video si pana la 65 de ore de redare audio. Asteptam si noi sa testam iPhone 11 si bateria sa pentru a vedea cum se compara cu iPhone-urile de anul trecut, dar si cu cele doua noi modele Pro din acest an.

Un rezumat video al lansarii iPhone 11 poti urmari mai jos:

Sa trecem in revista si lista completa de specificatii pentru noile telefoane iPhone 11 lansate de Apple ieri.

Specificatii tehnice iPhone 11 Pro

  • – Display de 5.8 inch cu rezolutie 2436x 1125 pixeli, rezistent la zgarieturi, certificare IP68, HDR 10, Dolby Vision, raport display/corp 82.1%, tratat oleofobic, aspect 19.5:9, 458 pixeli per inch
  • – Procesor Apple A13 Bionic, 7 nm
  • – Memorie de 6GB RAM cu 64/256/512 GB stocare de date
  • – iOS 13 sistem de operare
  • – Baterie de 3190 mAh cu alimentare la 18W, incarcare wireless
  • – Greutate de 188 grame, 8.1 mm grosime
  • – camera foto 12 megapixeli cu apertura f/1.8 si OIS, 12 megapixeli de tip tele cu OIS si zoom optic 2x; 12 megapixeli cu apertura f/2.4 ultrawide; poate filma la 2160 p cu pana la 60 cadre pe secunda
  • – camera foto selfie dual de 12 megapixeli cu apertura f/2.2 si senzor TOF 3D, poate filma la 2160 p cu pana la 60 de cadre pe secunda
  • – pret iPhone 11 Pro in Romana: de la 1150 de euro in Europa

Specificatii tehnice iPhone 11 Pro Max

  • – Display de 6.5 inch cu rezolutie 2688 x 1242 pixeli, rezistent la zgarieturi, certificare IP68, HDR 10, Dolby Vision, raport display/corp 83.7%, tratat oleofobic, aspect 19.5:9, 458 pixeli per inch, suport pentru stylus inclus
  • – Procesor Apple A13 Bionic, 7 nm
  • – Memorie de 6GB RAM cu 64/256/512 GB stocare de date
  • – iOS 13 sistem de operare
  • – Baterie de 3.500 miliamperi, cu alimentare la 18W, incarcare wireless
  • – Greutate de 226 grame si grosime de 8.1 milimetri
  • – 4G cu viteze de pana la 1.6 Gbps in download, Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax, dual-band, hotspot, bluetooth 5.0, NFC, port Lightning, A-GPS, GLONASS, GALILELOR si QZSS, Face ID
  • – camera foto 12 megapixeli cu apertura f/1.8 si OIS, 12 megapixeli de tip tele cu OIS si zoom optic 2x; 12 megapixeli cu apertura f/2.4 ultrawide; poate filma la 2160 p cu pana la 60 cadre pe secunda
  • – camera foto selfie dual de 12 megapixeli cu apertura f/2.2 si senzor TOF 3D, poate filma la 2160 p cu pana la 60 de cadre pe secunda
  • – pret iPhone 11 Pro Max in Romania: de la 1250 de euro in Europa

Specificatii tehnice iPhone 11

  • – display de tip IPS cu diagonala de 6.1 inch si rezolutie 1792 x 828 pixeli, raport display / corp de 79%, tratat olefobic, sticla rezistenta la zgarieturi, certificare IP68, 326 pixeli per inch si aspect 19.5:9
  • – Procesor Apple A13 Bionic, 7 nm
  • – Memorie de 4GB RAM cu 64 /128/256 GB stocare de date
  • – iOS 13 sistem de operare
  • – 4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax, dual-band, hotspot, bluetooth 5.0, NFC, port Lightning, A-GPS, GLONASS, GALILELOR si QZSS, Face ID
  • – Camera foto 12 megapixeli cu f/1.8 OIS si echivalent 26 mm; 12 megapixeli cu apertura f/2.4 de tip ultrawide si echivalent 13 mm, quad LED Flash, poate filma la 2160p cu 24/30/60 cadre pe secunda, la 1080p cu 240 cadre pe secunda
  • – Camera frontala de 12 megapixeli cu apertura f/2.2 si senzor TOF 3D, filmeaza la 2160p cu pana la 60 de cadre pe secunda
  • – Baterie 3110 miliamepri cu incarcare la 18W, plus incarcare Wireless QI si incarcare pentru alt terminal compatibil
  • – Greutate de 194 de grame si grosime de 8.3 mm
  • – pret iPhone 11 in Romania: de la 850 de euro in Europa
Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Apple
Product Name
iPhone 11