Stiri

iOS 11 lansat oficial in versiune beta

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

iOS 11 , cea de-a unsprezecea versiune a sistemului de operare dezvoltat de Apple este acum oficial, dupa ce compania nord-americana l-a anuntat in cadrul conferintei Worldwide Developers din 5 iunie. In cadrul acestui eveniment, Apple Inc a dezvaluit toate noutatile celui mai nou sistem de operare, ceea ce ne permite si noua sa privim iOS 11 comparativ cu vechiul sistem al Apple, iOS 10. Despre o parte dintre aceste modificari am discutat si noi pe blogul catmobile in luna ianuarie a anului curent.

iOS 11, cea mai mare schimbare de look de la iOS 7 incoace

Modificarile pe care le aduce iOS 11 sunt destul de evidente, insa cateva dintre ele par neasteptate. Conform celor de la Phonearena, iOS 11 inseamna cea mai importanta schimbare de look pe care o face Apple de la iOS 7 incoace, noul sistem de operare propunand modificari importante fata de iOS10.

iOS 11 beta

Schimbarile pot fi observate usor la nivel de interfata si functionalitate, dar si numeroase imbunatatiri pe care iOS 11 le aduce in ceea ce priveste serviciile sale (fie ca vorbim despre Apple Store, Maps, Pay sau Music). Apple Store are acum o interfata complet schimbata si ofera utilizatorilor imagini mai mari, precum si un SDK (denumit ARKit) menit sa incurajeze numerosii dezvolatori de aplicatii sa realizeze diferite versiuni de software pentru realitate augmentata.

Prin intermediul iOS 11, utilizatorul va putea sa-si dirijeze apelurile telefonice spre castile de tip bluetooth sau spre difuzor in momentul in care le accepta, functia urmand a fi usor de descoperit. Odata activata, orice apel telefonic pe care utilizatorul il primeste va fi automat acceptat si redat in functie de optiunile selectate de utilizator prin iOS 11.

Descoperim noi functii de socializare in Apple Music si o voce mult mai naturala a asistentului virtual Siri, care evident n-a „scapat” de un upgrade in ceea ce priveste functiile sale mai avansate. Siri va deveni in anumite momente necesare chiar si translator, tinand cont ca iOS 11 ii ofera o functie de traducere in cateva limbi importante de circulatie internationala.

iOS 11-Siri

O alta modificare interesanta la nivel de interfata, modificare ce schimba din aspectul iOS10 se leaga de bara de semnal. Revine in prim plan vechiul design care se baza pe linii de semnal nu pe cercuri. Control Center-ul sufera de asemenea modificari esentiale tinand cont ca utilizatorul va putea gasi absolut totul in acelasi loc. Functia 3D Touch contribuie decisiv la usurinta de a utiliza aceasta „zona” si reprezinta unul dintre marile castiguri ale noului sistem de operare intr-o versiune spectaculoasa si utila.

iOS 11 garanteaza o copiere, mutare sau stergere a fisierilor mult mai facila prin intermediul functiei Files, compatibila printre altele cu Dropbox, Drive sau iCloud. Interfata pentru multitasking va fi de asemenea schimbata asigurand acum o privire de ansamblu a aplicatiilor pornite. Apple acorda o importanta mare acestui fenomen, iar eforturile depuse epentru majorarea impactului vizual si estetic in cazul acestei functionalitati este evident. Si din fericire, reusit.

Ecranul de blocare si centrul de notificare sunt acum combinate, permitand utilizatorilor sa vada toate notificarile direct pe ecranul de blocare. Deplasarea in sus si in jos va afisa sau ascunde notificarile in cauza. In ceea ce priveste partea foto, noul iOS 11 introduce stabilizarea optica a imaginii, fotografia cu blit si intervalul dinamic ridicat pentru fotografiile portret. Cu grila activata, aparatul foto include acum un indicator de nivel. Live Photo are parte de efecte interesante precum „loop” sau „bounce”,iar pentru diminuarea dimensiunilor fotografiei se foloseste High Efficiency Image File Format (formatul fisierului de imagine de inalta eficienta). Prin intermediul aplicatiei Camera, iOS11 va introduce de asemenea un suport nativ pentru scanarea codului QR.

iOS 11

Versiunea beta a iOS 11 va ajunge deja la dezvoltatori, insa varianta finala a sistemului o vom putea savura abia in toamna. Noua creatie a Apple va putea „actiona” pe device-urile cu procesor de 32-biti (iPhone 5, iPhone 5C si a patra generatie de iPads), in timp ce versiunea de baza va putea fi folosita de dispozitivele cu procesoare de 64 de biti.

Summary
Article Name
iOS 11 lansat oficial in versiune beta
Description
iOS 11 a fost lansat oficial de catre Apple Inc in versiune beta pentru dezvoltatori. Versiunea finala a noului sistem de operare o vom descoperi in toamna