Reviews, Stiri

Intex Aqua S3 smartphone de buget 4G, lansat recent in India

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Intex Aqua S3Intex Aqua S3 este cel mai nou terminal de buget lansat pe piata din India, de catre compania Intex. Smartphone-ul se remarca printr-un design destul de elegant si atragator, printr-un pret bun si cateva specificatii utile si interesante. Handset-ul nu iese din categoria entry-level si nu va fi disponibil in afara granitelor indiene, dar poate fi achizitionat de pe site-urile de specialitate. Pentru ca foarte probabil, stiti destul de putine lucruri despre micuta companie indiana, haideti sa o descoperim in cateva randuri, impreuna.

Cine este Intex, compania care arunca pe piata Intex Aqua S3 ?

Intex Technologies este o companie de telecomunicatii din India, fondata in urma cu 21 de ani de catre omul de afaceri Narendra Bansal. Compania este localizata in New Delhi si detine in portofoliul sau colaborari importante cu personalitati din India si de dincolo de granitele Indiei.

Peste 13 mii de oameni lucreaza pentru Intex Technologies, o companie care produce atat telefoane mobile, cat si masini de spalat, televizoare moderne de tip LED, camere de supraveghere video, echipamente audio si alte consumabile si electronice. Intex a avut in 2016 o cifra de afaceri de 954 de milioane de dolari si este condusa in prezent de Keshav Bansal, fiul fondatorului Narendra Bansal.

Putin cunoscuta dincolo de granitele Indiei, Intex este foarte populara in aceasta tara. Compania detine una dintre cele mai importante echipe de cricket din India, Gujarat Lions si si-a asociat numele cu personalitati cunoscute precum Suriya, Mahesh Babu sau Madhuri Dixit. La aceasta ora, Intex Technologies este una dintre cele mai importante companii indiene producatoare de telefoane mobile alaturi de Karbonn Mobiles, Micromax Informatics sau Videocon.

Intex Aqua S3 specificatii oficiale si pret

Noul terminal Intex Aqua S3 nu are puterea sa impresioneze la fel ca Micromax Dual 5 (review aici), un alt terminal care vine de pe piata din India si care a fost prezentat pe blogul nostru. Intex Aqua S3 este un handset entry level, cu pret foarte accesibil si cu cateva specificatii bune.

Item-ul este echipat cu un display de 5 inch cu rezolutie HD si functioneaza cu ajutorul unui procesor Quad-Core de 1.3 Ghz Spredrum SC 9832A. In spatele sau, Intex a plasat o memorie de 2GB RAM si a rezervat alti 16 GB spatiului de stocare a datelor. Placa video folosita de Intex Aqua S3 este un model Mali MP2 tactata la frecventa de 512 Mhz. Terminalul beneficiaza si de slot pentru carduri microSD, slot prin care utilizatorul poate atasa un card de memorie si extinde capacitatea de stocare a datelor pana la 64GB.

Smartphone-ul ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat pur si beneficiaza de conectivitate 4G VoLTE. Dual sim-ul se conecteaza la internet prin wi-fi 802.11 b/g/n, are bluetooth de ultima generatie si este echipat cu functia GPS. Dotarile foto sunt specifice gamei entry leve: camera principala are o rezolutie de 8 megapixeli si vine cu led flash si deschidere buna f/2.0, iar camera frontala are o rezolutie de 5 megapixeli si vine cu led flash si deschidere f/2.2.

Terminalul se bazeaza pe o autonomie buna, daca tinem cont ca este alimentat si sustinut de un acumulator cu o capacitate in cuantum de 2450 miliamperi.

  • 5-inch (1280 x 720 pixels) HD display
  • Quad-core 1.3GHz Spreadtrum SC9832A procesor
  • 2GB memorie RAM
  • 512MHz Mali MP2 GPU
  • 16GB memorie interna extensibila prin microSD
  • Android 7.0 Nougat
  • Camera principala: 8-megapixel autofocus, LED Flash, f/2.0 apertura
  • Camera secundara: 5-megapixel f/2.2 apertura, LED flash
  • Dual SIM
  • 4G VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
  • 2450mAh baterie

Noul terminal poate fi achizitionat doar pe culoarea „champagne” si va costa aproximativ, putin peste 5000 de rupii indiene, echivalentul a 350 de lei romanesti. Suna destul de interesant la acest pret, cel putin din punctul meu de vedere.

Summary
product image
Author Rating
1star1stargraygraygray
Aggregate Rating
2 based on 1 votes
Brand Name
Intex Technologies
Product Name
Intex Aqua S3
Price
RON 350