Stiri

Instagram, schimbare importanta! Functia pe care nu o vei mai putea accesa de acum incolo

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Instagram este in continua schimbare, iar cea mai recenta anuntata de companie, te va lua cumva prin surprindere. Incepand din aceasta saptamana, va fi mai greu sa monitorizezi activitatea altor utilizatori pe Instagram. Cum e posibil? Aflam in cele ce urmeaza.

Instagram se schimba. Din nou!

Din aceasta saptamana, Instagram intrerupe o caracteristica numita „Following Activity”, care arata aprecierile si comentariile utilizatorilor pe care ii urmaresti. Informatia facuta publica pentru prima data de jurnalista Katie Notopoulois de la BuzzFeed News a fost confirmata acum si de Business Insider.

Aceasta caracteristica arata urmatorilor tai de pe Instagram ce pagini sau postari ai apreciat tu intr-o anumita perioada. De aici incolo, ea nu va mai fi disponibila. Evident, nici tu nu vei mai putea vedea ce au apreciat persoanele pe care le urmaresti, se arata intr-o informatie a celor de la New York Times. „Caracteristica va fi inlaturata prin intermediul unui update”, a confirmat si un oficial al celor de la Instagram pentru Business Insider.

Functia „Following” fusese introduse initial in 2011, dar pentru multi era in continuare o necunoscuta. Problema detectata de cei de la Instagram se leaga de impactul ei asupra utilizatorilor. Mai exact, cei care accesau aceasta functie au dezvoltat, sustine Business Insider, o adevarata dependenta de urmarirea altora, ba chiar unii dintre ei au devenit depresivi ca urmare a acestei activitati. Cum este posibil? Ne explica tot cei de la Business Insider: „Practic, prin urmarirea celorlalte conturi si a activitatii lor pe Instagram, oamenii au devenit depresivi. Vietile lor pareau anoste in comparatie cu ale celorlalti”.

„Foarte putini oameni mai folosesc acest tab cu regularitate. Prin urmare il vom inlatura. In plus am primit foarte multe recomandari de la utilizatorii nostri, care nu considera aceasta functie ca fiind una importanta. Mai ales prin comparatie cu Explore sa zicem” a comentat si un purtator de cuvant al Instagram, pentru sursa amintita si mai sus. Unul dintre sefii Instagram pentru zona Asia are o alta versiune: „Unii dintre utilizatorii nostri nici nu stiau de aceasta functie. Ba chiar s-au declarat surprinsi ca cineva ii poate urmari astfel prin intermediul nostru” a explicat Vishal Shah. Primele reactii amuzante pe internet au aparut imediat dupa anuntul acestei vesti.

 

Alte doua functii importante in teste

Business Insider confirma si ca Instagram testeaza in aceasta perioada alte doua functii importante. Totul face parte din procesul de schimbare impus de companie in ultimele 12 luni de activitate.

Prima dintre functii va permite utilizatorului care posteaza sa vada cate aprecieri a primit.

A doua dintre functii este chiar si mai importanta, poate chiar si mai spectaculoasa in opinia unora. Ea presupune anuntarea utilizatorului atunci cand un alt utilizator este pe cale sa plaseze un comentariu negativ. Ambele functii sunt momentan in teste, dar oficialii companiei spera sa le poata anunta in scurt timp, la viitoarele actualizari ale aplicatiei.

Etichete:

Instagram