How To

Instagram 2018 » cum cresti numarul de like-uri si de followers pe Instagram

Home  »  How To

catmobile

acum 6 ani

Instagram 2018 aduce un nou algoritm, care schimba putin felul in care poti castiga sau nu like-uri si followers in cadrul retelei. Cel mai important serviciu photo-sharing si video-sharing, considerat de multi drept o adevarata retea sociala, aduce in acest an foarte multe schimbari, care au dat insa nastere la un sentiment confuzie si frustrare. 😨

Algoritmul Instagram 2018 pare gandit sa-ti faca viata din ce in ce mai grea si iti ingreuneaza misiunea de a obtine like-uri si urmaritori doar pe baza feed-ului tau. In ciuda speculatiilor, nu exista prea multe sanse ca reteaua social media sa se intoarca la originile sale, astfel ca trebuie sa jucam dupa noul set de reguli implementat de echipa Instagram.

Asadar, cum tinem pasul cu ceea ce propune Instagram in 2018? In cele ce urmeaza, vom incerca sa lamurim aceasta problema si va vom ajuta sa va faceti mai mult vizibili pe reteaua dumneavoastra preferata, care nu de mult a atins borna 700 de milioane de utilizatori.

Cum functioneaza Instagram in 2018?

Nu pare sa mai existe vreo urma de indoiala. Postarile pe Instagram nu se mai bucura de aceeasi expunere ca pana acum, iar acest aspect ridica multe semne de interbare utilizatorilor platformei.

Later.com estimeaza ca doar 10% dintre postarile noastre sunt acum cu adevarat vizibile, ceea ce poate fi considerat destul de frustrant.

Instagram

Mai ales daca aveti multi urmaritori din familie sau daca v-ati indreptat business-ul spre aceasta retea. Iata ceea ce trebuie sa stiti despre noul algoritm.

Noul algoritm Instagram 2018, premiaza postarile cu High Engagement

De la schimbarea algoritmului, stim deja ca Instagram 2018 se bazeaza din ce in ce mai mult pe implicare (engagement). Aici includem numarul de like-uri, de inimioare, comentarii, vizualizari video, salvari sau postari partajate. Orice astfel de interactiune primiti, trezeste un interes deosebit noului algoritm al platformei.

Atunci cand o postare primeste o multime de like-uri si comentarii, acest detaliu indica algoritmului Instagram ca postarea ta este una de calitate, implicand un continut pe care cat mai multi utilizatori ar trebui sa il vada. 👍

Cand oficialii platformei au adus pentru prima data in prim plan informatii despre noul algoritm Instagram 2018 ei au explicat: „De acum, ordinea in care fotografiile si videoclipurile din fluxul Dvs va fi vizibila se va baza pe probabilitatea ca Dvs sa fiti interesati de acel continut, dar si de relatia pe care o aveti cu postarea persoanei respective si de oportunitatea ei”. Ei au sustinut ca schimbarea s-a nascut ca urmare a ideii de a imbunatati experienta utilizatorilor, acordand astfel prioritate momentelor care ne intereseaza cel mai mult. Ce va sfatuim?

Sfat #1: Petreceti mai mult timp pe Instragram Stories

O modalitate ideala pentru a va „tine in priza” urmaritorii dumneavoastra de pe Instagram este Instagram Stories. In 2018, ne asteptam ca aceasta sectiune sa continue sa domine piata si sa devina o parte esentiala a strategiei de marketing pe care se bazeaza Instagram. Stories aduna peste 300 de milioane de utilizatori activi pe zi, ceea ce inseamna aproape dublu decat are in acest moment Snapchat!

Instagram 2018 Stories

Pe masura ce algoritmul Instagram continuta sa schimbe si sa influenteze felul in care se implica utilizatorii, nu este deloc surprinzator faptul ca mai multi oameni se regasesc in Stories, decat in feed-urile clasice.

Insa algoritmul din acest an, ia in considerare toate interactiunile pe care le primiti, inclusiv ceea ce expuneti pe Stories, chiar si raspunsurile la comentarii.

Cu cat un utilizator interactoneaza mai mult cu ceea ce aratati pe Stories, cu atat este mai probabil ca postarile tale sa apara pana la urma in feed-urile lor si, automat, sa castigati sansa la like-uri din feed.

Am putea spune ca este una dintre modalitatile prin care algoritmul din acest an „poate fi pacalit”, cu toate ca nu este chiar asa. 😉

Instagram 2018

Este foarte posibil sa fi observat si tu ca sunt foarte multi micro-influenceri pe platforma care le cer urmaritorilor lor sa le scrie direct in mesaj pentru „un link direct” catre nu stiu ce produs. Nu e rau, pentru ca pot spune ca este o modalitate excelente prin care conduci oamenii catre casuta de e-mail si astfel faci un prim pas spre constructia unor relatii, pe baza carora postarile tale vor aparea in feed-ul lor. Iar asta, am stabilit deja, e un obiectiv important. ✌

Noul algoritm te premiaza daca intra in contact direct cu urmaritorii tai

Conform specialistilor Social Media din Statele Unite se crede ca Instagram nu numai ca acorda prioritate postarilro cu angajament ridicat, dar poate de asemenea pe baza acestuia sa restrictioneze expunerea postarilor tale in relatia cu urmaritorii paginii.

In acest an, va fi mai important ca oricand sa primiti cat mai multe comentarii la postari si, mai ales, in prima ora de la efectuarea ei, pentru ca altfel, vizibilitatea sa va scadea drastic.

Este bine sa incerci sa tratezi comentariile din Instagram ca pe niste conversatii private. Si chiar daca un comentariu al unui prieten sau follower nu necesita un raspuns, acorda-i macar o inimioara. Va conta! 😉

Stim ca urmarirea tuturor comentariilor nu este atat de usoara si ca este usor sa le pierzi sirul, mai ales daca numarul de followers e deja mare si in special daca se comenteaza la o postare ceva mai veche. Dar aici, intervine al doilea sfat important.

Sfat #2: Creaza tab-uri pentru comentariile pe Instagram 2018

Poti face asta cu ajutorul mai mult aplicatii de pe internet. Si poti raspunde mai tarziu la ele, pe baza unor remindere fie ca esti la computer, sau pe telefon.

Factorii care conteaza in algoritm: cat de repede se implica utilizatorii tai in continutul pe care il oferi

Asadar, noul algoritm Instagram 2018 nu doar ca tine cont de cat de mult engagement aduce postarea ta, ci si cat de repede aduce acel nivel de engagement.

Daca postarile tale aduna multe like-uri si comentarii intr-un timp relativ scurt, acesta este semnalul ideal pentru algoritmul retelei ca postarea ta este una de calitate, asa ca ea va fi vizibila pentru cat mai multi dintre urmaritorii tai.

Exista astfel oportunitatea sa descoperi un interval personalizat de timp in care este cel mai potrivit sa postezi pe Instagram si astfel, sa te joci cu algortimul dupa bunul tau plac. In acest fel vei putea obtine cat mai multe like-uri si cat mai multi followersi.

Daca reusesti sa postezi exact in momentul in care o mare parte dintre urmaritorii tai sunt online si conectati la retea, iti vei creste sansele foarte mult sansele de a obtine cat mai multi followers rapid.

Sfat #3: Afla care dintre urmaritorii tai sunt cei mai activi

Exista modalitati prin care poti afla asta si unul dintre cele mai bune instrumente este chiar tool-ul celor de la Later.com. Acest tool iti va calcula automat cele mai bune sapte postari ale tale pe baza implicarii urmaritorilor tai si astfel, vei putea afla care sunt cei mai activi dintre ei si cand sunt ei disponibili. Vestea proasta este ca tool-ul celor de la Later costa 19 dolari pe luna. Exista astfel de tool-uri gratuite insa in Magazin Play si nu vei risca nimic daca arunci o privire peste ele.

Algoritmul din acest an calculeaza cat timp petrec urmaritorii tai la postarile pe care le faci

Stim deja ca algoritmul celor de la Facebook asteapta si calculeaza sa vada cat de mult timp petrec urmaritorii tai pentru a-ti vizualiza content-ul.

Mai nou si algoritmul celor de la Instagram face acelasi lucru, cu scopul de a determina popularitatea postarii tale. Instagram 2018 este „mai destept” decat Instagram 2017.

Nu uita de postari specifice cu hashtag-uri relevante

Folosirea hashtag-urilor ramane in continuare un instrument util pentru orice utilizator Instagram 2018 care-si doreste sa aiba un engagement bun si cat mai multe like-uri.

Algoritmul platformei a favorizat intotdeauna utilizarea de hashtag-uri specifice si relevante, iar acum ele pot deveni mai importante ca oricand.

Instagram 2018 hashtag (2)

Cei de la Instagram au lansat recent posibilitatea de a urmari hashtag-urile , ceea ce inseamna ca in loc ca fiecare utilizator sa fie nevoit sa navigheze intr-un feed pentru a repera continutul etichetat, postarile ii vor aparea in functie de hashtag-urile preferare in mod automat.

Sfat #4: Foloseste in continuare hashtag-uri: multe, specifice si interesante

Pe de alta parte, utilizatorii au de asemenea puterea de a marca ceea ce oferi tu prin continutul de tip hashtagged ca pe ceva ce nu doresc sa vada. Asa ca mare atentie.

Instagram 2018 hashtag

Odata ce un utilizator urmareste un hashtag specific si postarile sugerate incep sa-i apara in feed, el va avea mereu posibilitatea de a selecta optiunea „Don’t Show For This Hashtag” pentru a marca respectivul continut ca fiind interesant sau relevant. 🚫 Si din nou, atentie: activarea in mod repetat a unei astfel de optiuni de catre urmaritorii tai poate aduce un impact negativ asupra contului tau.

Algortimul cauta AUTENTICITATE pe Instagram 2018

In timp ce noul algoritm se centreaza in continuare in jurul ideii de engagement, el continua sa schimbe regulile din mers. V-as putea spune ca acest algoritm e mai destept decat credeti, asa ca nu va lasati pacaliti de maniera in care il puteti pacali la randul vostru, la un moment dat.

S-ar putea sa folositi (inca) comentarii random la pozele voastre, care vin din partea unor boti. Nu va recomand! 👎 Instagram a luat atitudine impotriva acestui fenomen si pune foarte mult accent pe autenticitate. Nu va lasati purtati de val si nu apelati la astfel de strategii. Sunt mai usor pedepsibile ca oricand.

Instagram in 2018 Romania

✅ O prima concluzie pentru noul algoritm Instagram 2018 ➡ Acestea sunt doar cateva din metodele pe care le puteti folosi pe contul de Instagram in 2018 pentru a va creste rata de engagement, numarul de like-uri si numarul de followers. Nu riscati sa folositi metodele care va garanteaza (contra cost sau gratuit) un numar important de urmaritori si like-uri la postarile contului Dvs, prin diverse site-uri fantoma. Noul algoritm va asteapta la panda. Incercati sa respectati acesti pasi si veti avea un feed curat si mai multe sanse sa va sporiti activitatea si vizibilitatea pe una dintre cele mai cautate platforme Social Media din acest moment. Vom reveni si cu alte detalii legate de acest capitol intr-un articol viitor.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 5 votes