Reviews

Infocus Turbo 5s smartphone de 500 RON cu 3GB RAM si baterie de 4000 mAh

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Pe blog.catmobile.ro ati putut citi recent despre noile lansari ale companiei InFocus din acest an. Gasiti cele doua reviewuri ale celor mai noi terminale din portofoliul micutului producator, mai jos:

Astazi, aruncam o privire peste un al treilea telefon lansat in debutul anului de compania InFocus Corporation. Este vorba despre telefonul de buget, Infocus Turbo 5s, un device atractiv ca pret si destul de promitator din punct de vedere al specificatiilor tehnice.

Infocus Turbo 5s detalii oficiale, pareri si caracteristici tehnice

Noul Infocus Turbo 5s continua colaborarea companiei cu taiwanezii de la Mediatek in ceea ce priveste procesorul cu care este echipat terminalul. Smartphone-ul a fost anuntat oficial in luna decembrie a anului trecut, dar patrunde pe piata in acest debut de an. Masoara 8.8 milimetri grosime (ceea ce distruge putin conceptul „slim” pe care il anunta producatorul) si cantareste 163 de grame (cu tot cu baterie). Prin urmare, avem un smartphone destul de grosut, cu o greutate insa buna, chiar daca ne propune un panel cu diagonala moderata.

InFocus Turbo 5s (2)

Pe Infocus Turbo 5s avem un ecran cu diagonala de 5.2 inch, protejat de sticla curbata 2.5D. Densitatea pixelilor este de 282 pixeli per inch, iar aspectul ecranului 16:9. Spre deosebire de InFocus M7s, acest terminal propune un format diferit al panelului, deci nicidecum unul inclus in trendul bezel-less.

Sub capota, InFocus a „ascuns” un procesor MediaTek de 1.3 Ghz. Este vorba despre un quad-core care incorporeaza patru nuclee Cortex A-53 si pe care producatorul l-a cuplat cu acceleratorul grafic ARM Mali T720 MP2 de 600 Mhz.

Memoria RAM in schimb este una surprinzator de buna. Avem 3 GB dedicati acestui tip de memorie plus 32 de GB dedicati capacitatii native de stocare a datelor. Aceasta din urma, poate fi chiar extinsa pana la 128 GB printr-un card de memorie microSD.

Telefonul are senzor de amprente (nu foarte rapid, asa cum il prezinta producatorul, dar suficient de responsive), accelerometru, senzor de lumina ambientala si senzor de proximitate. Infocus Turbo 5s este echipat din fabrica cu Android 7.0 Nougat, pe care InFocus l-a customizat cu skin-ul InLife UI 2.0.

Dotarile foto par destul de atractive pentru un terminal de buget. Camera principala are 13 megapixeli si poate filma la rezolutie 1080p cu 30 de cadre pe secunda. Pe de alta parte, camera frontala a dispozitivului are o rezolutie de 8 megapixeli si pare suficient de utila pentru cei pasionati de selfie-uri si sesiuni video calling.

La capitolul conectivitate, pentru un device de buget, terminalul Infocus Turbo 5s nu sta rau. Este lipsit de NFC (normal, oarecum) si de mufa pentru casti de 3.5 milimetri (asta pare destul de ciudat). Are Wi-Fi Direct si Wi-Fi Hotspot si beneficiaza de tehnologie wireless 802.11 in standardele b/g/n. Portul sau de incarcare este micro USB v.2.0.

Se pare insa ca pe Infocus Turbo 5s descoperim inca un avantaj. Pentru un pret avantajos, daca sunteti interesati de achizitionarea Infocus Turbo 5s aflati ca device-ul ofera o autonomie buna. Are baterie (non-removable) de 4.000 de miliamperi, care poate asigura pana la 8 ore de video playback continuu (iubitorii de filme vor fi mega multumiti) si pana la 23 de ore in convorbiri.

InFocus Turbo 5s

InFocus Turbo 5s

Va veti intreba daca Turbo 5s simte nivel de conectivitate 4G. Ei bine, raspunsul este da. Conform producatorului terminalul „vede” conexiune 4G LTE in urmatoarele bezi 700 (Band 28), LTE : 850 / 900 / 1800 / 2100 / 2600 MHz, LTE-TDD : 2300 MHz (Band 40), LTE-TDD : 2500 MHz (Band 41).

Concluzie

Una peste alta, Turbo 5s de la InFocus mi se pare un telefon de buget demn de bagat in seama.

Cea mai buna oferta pentru el am gasit-o pe Amazon India, acolo unde telefonul costa 8.599 de rupii indiene. Conversia ar insemna undeva la 500 de lei, ceea ce nu e tocmai rau.

Pentru 500 de lei primim dotari foto decente, un aspect clasic, dar placut, baterie foarte buna de 4.000 de miliamperi si o memorie de 3Gb RAM destul de avantajoasa la acesti bani. In plus, telefonul are un sistem de operare aproape de versiunea stock android.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Infocus
Product Name
Infocus Turbo 5s