Stiri

Impactul Coronavirus: Apple, Oppo, Vivo, Xiaomi și Samsung și-au închis fabricile din India

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Producătorii de telefoane mobile inteligente își închid fabricile de producție din India din cauza blocării cauzate de Coronavirus. Lista include nume extrem de importante precum Oppo, Vivo, Realme, Apple, Samsung, LG, Motorola, Xiaomi și multe altele.

Atenție, vorbim despre a doua piață de desfacere din lume după China, India fiind un teritoriu extrem de important pentru toți producătorii de telefoane mobile din lume.

Apple, Oppo, Vivo, Xiaomi și Samsung și-au închis fabricile din India

Samsung Electronics a dezvăluit într-un comunicat de presă că își închide cea mai mare unitate de instalații de producție, pe fondul preocupărilor cauzate de noul Coronavirus. Mai mult, compania a dezvăluit că a solicitat oamenilor săi distribuiți deja în operațiuni, precum și în cercetare și dezvoltare să lucreze de acasă până la o notificare ulterioară. „La Samsung Electronics, sănătatea și siguranța angajaților este cea mai mare prioritate a noastră. Ca măsură pentru protejarea angajaților noștri și a familiilor lor împotriva Covid-19 și în conformitate cu directivele Guvernului, am decis să suspendăm în prezent operațiunile noastre de fabricație și am solicitat angajaților de la birourile noastre de vânzări, marketing și cercetare și dezvoltare din India să lucreze de la domiciliu „, a declarat Partha Ghosh, șef, comunicații corporative, Samsung India.

Oppo și Vivo au dezvăluit, de asemenea, că își vor închide fabricile de producție din India și că au încetat producția la fabricile respective de la Greater Noida. „Fabricile sunt închise … În urma discuțiilor de bază cu oficialii guvernamentali, atât Oppo, cât și Vivo vor face demersuri viitoare în acest sens”, a declarat pentru Economics Times o persoană familiarizată cu această problemă.

Mai mult, partenerii de producție Apple, Foxconn și Wistron, și-au închis temporar instalațiile de producție din India din cauza blocării Coronavirus, relatează Bloomberg. Raportul subliniază că Foxconn suspendă operațiunile până pe 14 aprilie. Ambii jucători sunt parteneri de producție-cheie pentru mulți producători de smartphone-uri de pe glob. De asemenea, compania Realme a dezvăluit că fabrica sa „Make in India” va fi închisă și ea în perioada de blocare. De asemenea, brandul a anunțat că amână evenimentul de lansare al Realme Narzo din cauza blocării cauzate de noul virus și și-a sfătuit angajații să lucreze de acasă.

Continuând lista, Xiaomi a anunțat, de asemenea, că își va închide fabrica din Bengaluru. Mai mult, marca a dezvăluit că își închide biroul corporativ, depozitul, centrul de servicii, Mi Home și multe altele pentru a respecta comenzile de blocare. În afară de acești producători uriași de pe piață, alte branduri precum LG sau Motorola și-a anunțat, de asemenea, că își închid fabricile de producție respective.

Măsura luată de toți acești producători este una fără precedent în India. Chiar și în China există producători care în ultimele luni au lucrat la jumătate din potențial. Situația în zona Wuhan s-a mai calmat, iar Xiaomi, Huawei, Vivo sau Oppo au trecut la treabă, după blocajul cauzat și în această zonă de Coronavirus. Apple și-a redeschis unele dintre cele mai importante fabrici din zonă, în timp ce Samsung lucrează încă la jumătate din potențial, scrie presa din China.