Stiri

IFA Berlin 2021 a fost anulat din cauza incertitudinilor legate de COVID-19 din întreaga lume

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Editia 2021 a celebrului eveniment IFA Berlin a fost anulata. Decizia a fost luată în urma unor conversații detaliate cu experți în sănătate publică și cu mai multe părți interesate.

IFA Berlin 2021 a fost anulat din cauza incertitudinilor legate de COVID-19 din întreaga lume

Expoziția tehnică IFA 2021 a fost anulată din cauza incertitudinilor legate de pandemia de coronavirus din Germania și din alte țări de pe glob. Evenimentul urma să aibă loc în perioada 3-7 septembrie 2021. Acum a fost reprogramat si va avea loc în perioada 2-6 septembrie 2022.

Decizia a fost luată în urma unor discuții detaliate cu experți în sănătate publică și cu mai multe părți interesate. Cu toate acestea, IFA spune că pregătirile pentru Berlin Photo Week la ARENA Berlin și SHIFT Mobility continuă conform planificării.

Organizatorii IFA lucrează acum impreuna cu partenerii lor din industrie, comerț și mass-media pentru a pregăti totul pentru IFA 2022, care va avea loc sub forma unui eveniment live la scară largă la expoziția din Berlin.

„În cele din urmă, am considerat ca sănătătea globala este cea mai importanta, iar solutiile nu s-au asezat la fel de repede în direcția corectă pe care o speram – de la apariția rapidă a noilor variante COVID-19, de exemplu în Asia de Sud, până la incertitudini continue cu privire la viteza de lansare programe de vaccinare din întreaga lume „, a declarat organizația într-un comunicat de presă.
„La rândul său, acest lucru adaugă incertitudine pentru companiile care au fost angajate sau interesate să vină la Berlin, precum și pentru mass-media și vizitatori – toți trebuie să planifice cu mult timp înainte în ceea ce privește bugetele, investițiile și călătoriile – nu doar pentru IFA, ci toate evenimentele similare din întreaga lume ”, a spus IFA.

Un alt motiv pentru anularea IFA 2021 este faptul că locul de desfasurare al evenimentului, Messe Berlin a fost transformat în prezent într-un centru de vaccinare și un spital de urgență; este probabil ca ambele să fie necesare pentru mai mult timp decât se anticipase inițial.

„Inovația are nevoie de o platformă; are nevoie de atenția globală. De aceea, brandurile și producătorii din industria tehnologiei au fost foarte dornici să vină la IFA Berlin 2021. Din păcate, ultimele dezvoltări în domeniul sănătății publice au introdus un risc prea mare în planificarea tuturor evenimentelor „, a declarat Kai Hillebrandt, președintele Consiliului de supraveghere al gfu Consumer & Home Electronics GmbH. „Pur și simplu există acum prea multe incertitudini. Prin urmare, chiar acum este aproape imposibil ca cineva să își planifice în mod responsabil participarea la orice expoziție comercială”.

„Nu am luat această decizie cu ușurință. IFA Berlin este, fără îndoială, cel mai important eveniment al anului atât pentru mărci, cât și pentru comercianții cu amănuntul. IFA Berlin conectează industria noastră cu vizitatorii profesioniști, mass-media și consumatorii reali ca niciun alt eveniment. Cu toate acestea, sănătatea și siguranța Eforturile de reducere a acestei pandemii – de la lansarea programelor de vaccinare până la reluarea călătoriilor internaționale – nu s-au întâmplat în ritmul pe care îl speram. Având în vedere aceste evoluții, această decizie dificilă și dezamăgitoare a fost inevitabil „, a declarat Martin Ecknig, CEO al Messe Berlin.