Reviews

Huawei Y7p specificatii tehnice, pret, disponibilitate si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

A trecut ceva vreme de cand n-am mai scris despre un telefon lansat de Huawei. Ei bine, in Thailanda, a prins viata noul Huawei Y7p, un device interesant, echipat cu procesorul Kirin 710 dezvoltat chiar de catre producator. Asta il incadreaza pe noul Huawei Y7p in zona mid-range. Ce specificatii tehnice are el si care sunt partile sale cele mai interesante, aflam in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice Huawei Y7p

Modelul Huawei Y7p va fi disponibil in perioada urmatoare pe culorile albastru (aurora blue) si negru (midnight black). Conform presei din China, modelul a costa aproximativ 700 de lei, in traducere romaneasca, la data redactarii acestui articol. Sa lasam insa deoparte pretul si disponibilitatea device-ului si sa vedem ce propune el la nivel de specificatii tehnice.

Noul model are un ecran de 6.39 inch in diagonala, cu rezolutie HD+ adica 1560 x 720 pixeli. In partea sa de sus (stanga, mai exact) are deja celebra „punch-hole” adica o mica gaura in ecran. Aceasta tine locul mult prea uzitatului „notch display” sau decupaj in stil iPhone X.

Mai departe, ne mutam in zona procesorului si, asa cum va spuneam inca din startul articolului, Huawei Y7p este alimentat de chipsetul HiSilicon Kirin 710. Procesorul dezvoltat chiar de catre cei de la Huawei este cuplat cu o memorie RAM de 4GB si cu alti 64 GB dedicati stocarii de date. Este drept, memoria nativa a device-ului poate fi extinsa pana la 512 GB cu ajutorul unui card de memorie de tip microSD.

Noul telefon beneficiaza de un senzor clasic de amprente si ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, cu interfata EMUI 9.1 deasupra.

Huawei Y7p are o baterie de 4.000 de miliamperi, care mi se pare suficienta pentru ceea ce ofera acest device la nivel de performanta si pentru ceea ce poate oferi el la nivel de autonomie. Intre optiunile sale de conectivitate importante avem dual SIM support, 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5, GPS, AGPS, Glonass si port micro USB.

Huawei Y7p beneficiaza de o camera tripla pe spate, al carei senzor principal ajunge la 48 de megapixeli si are o apertura f/1.8. Al doilea senzor al modulului principal are 8 megapixeli si este de tip ultra wide angle camera, cu apertura f/2.4. Cel de-al treilea senzor este unul de 2 megapixeli, cu apertura f/2.4. In ceea ce priveste camera frontala, aceasta vine cu un senzor de imagine de 8 megapixeli si o apertura f/2.0.

Modelul Huawei Y7p cantareste 176 de grame si are o inaltime de 159.81 milimetri.

In opinia noastra este un model interesant, care pentru o suma decenta aduce cateva specificatii bune si un design modern, conform tendintelor. Pentru zona mid-range, concurenta este foarte mare, dar Huawei Y7p are argumente in favoarea sa. Nu stim daca va primi sau nu vreun update la Android, dar ne place configuratia sa, in special cea din jurul procesorului, implicit si chipset-ul Kirin 710. Minusuri are la nivelul ecranului, si mai exact, la nivelul rezolutiei. Bateria mi se pare buna cel putin din punct de vedere al dimensiunilor si al autonomiei pe care (se pare) ca o va avea. In rest, un device destul de modern, pe care daca il veti gasi la un pret chiar si mai mic, poate merita investitia dumneavoastra.

Va reamintim ca in perioada urmatoare, Huawei va lansa modelul Huawei Nova 7i in Malayesia. Acesta este de fapt o varianta de rebranding a lui Huawei Nova 6 SE, terminal lansat anul trecut in China.

Etichete:

huawei Huawei Y7p
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Y7p