Reviews

Huawei Y5 2018 » pret in Romania, pareri, specificatii tehnice si verdict

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Compania Huawei a introdus recent pe piata un nou telefon din gama entry-level, denumit Huawei Y5 2018. In anumite zone, terminalul este comercializat sub denumirea de Huawei Y5 Prime 2018.

La prima vedere, avem in prim plan un device care seamana la nivel intern cu un alt telefon anunta recent pe piata din Asia, Honor Play 7, device promovat de sub-divizia celor de la Huawei. Va reamintesc faptul ca producatorul a mai lansat in gama Y inca un model in aceasta perioada, modelul Huawei Y6 2018, cu ecran full screen de 5.7 inch si Android Oreo la bord.

Huawei Y5 2018 specificatii tehnice

✔️Ecran LCD Capacitive Touchscreen de 5.45-inch, format 18:9 HD, @ 1440 x 720 px, 295 ppi
✔️Procesor 1.5Ghz Quad-core MediaTek MT6739, Cortex A53
✔️Placa video PowerVR GE8100 GPU
✔️Memorie 2GB RAM si 16GB stocare de date cu slot dedicat pentru microSD (>256GB)
✔️Camera principala de 13MP cu PDAF si LED Flash
✔️Camera frontala de 5MP cu LED Flash
✔️4G LTE
✔️Sistem de operare Android 8.1 Oreo
✔️Single SIM / Dual SIM (nano)
✔️2.4G WiFi 802.11 b/g/n
✔️Bluetooth 4.2
✔️GPS, GLONASS
✔️FM Radio
✔️Android Oreo 8.1
✔️Recunoastere faciala
✔️Baterie de 3020mAh
✔️Dimensiuni 146.5 x 70.9 x 8.3mm
✔️Greutate 143 grame

Pret in Romania Huawei Y5 2018

Noul telefon entry level de la Huawei va ajunge in curand si la Orange Romania, dar a ajuns deja la eMag. Il puteti achizitiona de aici pentru suma de 549.99 lei. Nu este exclus sa-l vedem si in oferta Telekom Romania 2018

Pareri despre Huawei Y5 2018 si verdict

Unul dintre lucrurile placute la Huawei Y5 2018 este design-ul sau elegant si minimalist. Terminalul este un entry-level dual sim, care functioneaza in Romania pe baza cartelelor de tip Nano-SIM. Daca sunteti interesati de achizitionarea sa, trebuie sa stiti ca doar aceste versiuni de cartele functioneaza pe Huawei Y5 2018.

Huawei Y5 2018 (1)

Aspectul sau este unul placut, chiar daca marginile laterale sunt mai groase decat ne-am fi asteptat de la un smartphone in format 18:9. Marginile de sus si de jos ale dispozitivului sunt destul de evidente, in timp ce spatele terminalului lasa cateva detalii placute, in primul rand prin simplitatea sa. Camera este plasata in coltul din stanga sus, iar pe spate mai gasim doar logo-ul companiei.

Pe Huawei Y5 2018 avem un ecran cu diagonala de 5.45-inch, care se afla undeva la limita dintre smartphone si mini phablet. Display-ul foloseste tehnologie LCD si are un aspect 18:9, cu o densitate a pixelilor buna. 73.8% din suprafata frontala a telefonului este ocupata de acest ecran, ceea ce nu suna tocmai rau pe un telefon de buget.

Huawei Y5 2018 (2)

Un plus pe care merita sa-l remarcam este faptul ca Huawei Y5 2018 ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, peste care producatorul a aplicat interfata in-house, EMUI 8.0. Cred ca solutia gasita de Huawei este una oportuna pentru eficienta, nivelul de economie si rapiditatea terminalului in gesturi si miscari.

Din pacate doar 2Gb Ram a dedicat Huawei memoriei telefonului si numai 16 Gb in ceea ce priveste capacitatea de stocare date. Nu trebuie privit insa acest amanunt drept un handicap, pentru ca e de asteptat ca pe un telefon de buget sa gasim astfel de specificatii. Totusi, la aceiasi bani, alti producatori chinezi au reusit sa aduca un plus chiar si la acest capitol. Cu siguranta insa multi dintre clienti vor prefera 2Gb RAM de la Huawei, decat 3 Gb RAM de la Oukitel sau Doogee. Asta e piata si asta e mersul lucrurilor, trebuie sa intelegem.

Huawei Y5 2018 pareri

Mi se pare ca Huawei Y5 2018 aduce putin si in sectorul foto, dar n-as considera specificatiile camerelor un dezavantaj major. Era placut un modul dual pe spate, dar cred ca rezolutia de 13 megapixeli a camerei principale e suficienta pentru un telefon entry level. In plus avem o diafragma buna (f/2.0) si functii importante precum autofocus, HDR si dual LED dual-tone flash. Camera principala poate filma al rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Frontal, device-ul permite capturarea imaginilor cu o camera de 5 megapixeli, echipata cu LED Flash. Teoretic, Huawei Y5 2018 ar trebui sa ofere selfie-uri decente, chiar si in conditii de luminozitate scazuta.

Un detaliu pe care il apreciez si care mereu mi s-a parut atractiv este captura cu trei degete. Tii trei degete pe ecran si poti face usor un screen-shot, fara sa-ti folosesti butoanele power sau volum ca la alte telefoane. La capitolul autonomie, inteleg ca Huawei a anuntat cifre destul de bune. Pana la 60 de ore de redare continua a muzicii si pana la 13 ore de inregistrare video continua. Suna bine pe hartie, insa ceva ma indeamna sa nu cred ca ele se vor respecta in realitate. Tehnologia Power Saving 6.0 este insa un plus pe care il apreciez.

Huawei Y5 2018

La nivel de performanta, device-ul mizeaza pe un procesor modest, care din punctul meu de vedere are limite vizibile atat in multitasking cat si in gaming. MediaTek MT6739 este un chipset quad-core pe 64 biti, care utilizeaza patru nuclee Cortex ARM A-53 de pana la 1.5 Ghz. Nici placa video nu ma da pe spate, PowerVR GE8100 fiind generatie mai veche, accesibila device-urilor de buget. In timp ce despre memoria RAM destul de mica m-am pronuntat ceva mai sus.

Huawei Y5 2018 pareri, pret Romania

👍 Concluzie: Huawei Y5 2018 este un telefon de buget care arata bine si promite o autonomie buna. Configuratia sa nu este una impresionanta, insa iti va asigura necesarul zilnic pentru a-ti indeplini task-urile si a duce la bun sfarsit o zi de munca. Nu te astepta la performanta cand vine vorba de gaming, in schimb s-ar putea sa te bucuri de capturi bune in cele mai multe momente ale zilei. Remarc plusul oferit la nivel de optimizare si economie de sistemul de operare, dar deplang anumite lipsuri la nivel de memorie si viteza in executie. Una peste alta, tinand cont de brand si de categoria din care face parte, Huawei Y5 2018 este o optiune interesanta pentru sectorul entry-level. Nu neaparat si una dintre cele mai bune de pe piata.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 13 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Y5 2018
Price
RON 549.99