Stiri

Huawei inlocuieste Google Maps cu TomTom. Acordul a fost dat deja publicitatii

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Agentia Reuters anunta ca grupul olandez de navigatie si mapare digitala, TomTom a anuntat acordul cu Huawei Technologies din China, pentru ca aceasta companie din urma sa utilizeze hartile si serviciile sale in aplicatiile dedicate telefoanelor mobile.

Huawei va folosit harti de la TomTom pentru telefoanele sale

La începutul anului trecut, Google a suspendat o parte din operațiunile sale de afaceri cu HUAWEI, care include interdicția de a utiliza serviciile Google și Play Store.

Ulterior, compania a primit o altă extensie de licență de 90 de zile pentru a face afaceri cu alte companii americane. Deși smartphone-urile lansate de HUAWEI recent nu vin cu Google Play Services, compania lucrează deja la o serie de alternative. Pe linii similare acum, HUAWEI va folosi TomTom pentru navigare în loc de Google Maps.

TomTom a încheiat o înțelegere cu HUAWEI, iar pentru dispozitivele viitoare, HUAWEI va folosi hărți și servicii TomTom.

Acordul a fost închis cu ceva timp în urmă, dar a fost anunțat public. Acordul cu grupul olandez ar putea fi un mare impuls pentru HUAWEI, deoarece nu poate utiliza Google Maps pentru navigarea pe noile sale dispozitive. Acestea fiind spuse, trebuie văzut cum HUAWEI va profita de datele hărții și va adăuga propriul set de personalizări.

TomTom este un cunoscut furnizor de soluții de navigație și poate fi reperat în majoritatea automobilelor dotate cu un sistem de navigație, fie că este vorba de mașini sau chiar de transport în comun. Este, de asemenea, cunoscut faptul că telefoanele mobile au făcut ca dispozitivele de navigație specializate să fie puțin redundante, oferind funcții excelente tuturor celor care dețin un smartphone. Acesta se adresează în principal șoferilor care se bazează pe navigare pentru toate nevoile lor zilnice.

Compania TomTom se indeparteaza deja de vanzarea dispozitivelor si cauta sa ofere din ce in ce mai des solutii software. Olandezii si-au vandut anul trecut divizia Bridgestone din Japonia pentru a se concentra pe business-ul cu harti digitale.

Etichete:

huawei TomTom
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
TomTom
Product Name
TomTom