Reviews

Huawei P9 Lite review: un mini P9 atragator, stabil si elegant

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Huawei P9 lite

» Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.2″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Huawei P9 Lite (cunoscut si ca Huawei G9 Lite) este un smartphone mid-to higher-end extrem de elegant si la fel de impresionant ca si predecesorul sau, Huawei P9. Stiind ca flaghshipul P9 a fost de un real succes pentru puternicul concern chinezesc, nu va ramane decat sa aruncati o privire peste Huawei P9 review in cele ce urmeaza, pentru a va convinge ca noul P9 Lite este un mid range de cel mai inalt nivel, care merita luat in calcul de catre oricine vizeaza performanta, stabilitatea si eleganta telefonului sau personal la un pret decent.

Huawei P9 Lite review

Huawei P9 Lite este un smartphone mid-to higher-end extrem de elegant si la fel de impresionant ca si predecesorul sau, Huawei P9

Flaghsipul celor de la Huawei, P9, avea un ecran de 5.2″ LCD cu rezolutie 1080p si un design absolut spectaculos cu care a cucerit rapid inimile pasionatilor in domeniu. Ei bine, P9 Lite pastreaza in mare multe caracteristici similare fiind sustinut de design similar, atragator, stabil si elegant cu care Huawei s-a obisnuit sa impresioneze. Dar, pentru ca specialistii chinezi au urmarit sa ofere un smartphone pentru toate buzunarele, Huawei a acceptat sa introduca anumite particularitati diferite in ceea ce priveste imaginea P9 Lite, detalii care par insa sesizabile doar in momentul in care ai telefonul in mana. Display-ul smartphone-ului P9 Lite este protejat spre exemplu de o folie din plastic, dar asta nu il impiedica sa asigure o luminozitate peste medie, culori vii, numeroase setari de culoare si sa fie extrem de usor de folosit chiar si in aer liber pe soare puternic. In schimb, marginile sticlei sunt absolut normale, nicidecum curbate asa cum am observat la prototipul P9. Diferente fata de smartphone-ul lansat in aprilie anul curent se pot observa si pe partea din spate, care de aceasta data nu mai este realizata din metal, ci din plastic. Constructia sa pare insa o demonstratie solida de arta, bazata pe materiale non-premium, o calitate care il transforma pe Huawei P9 Lite intr-un smartphone mid-to higher-end foarte solid si extrem de placut la utilizare. Recomandam totusi achizitionarea unei huse Huawei P9 Lite pentru a fi siguri ca telefonul dumneavoastra este in maxima siguranta si protectie.

Huawei P9 Lite se bazeaza pe un chipset din gama mid-range HiSillicon Kirion 650 cu procesor Octa-Core si GPU Mali-T830MP2. Procesorul Octa-Core are practic 4 nuclee Cortex-A53 de 2 Ghz si alte 4 nuclee Cortex A53 de 1.7 Ghx. In acest context si folosindu-se de aceste componente, Huawei P9 Lite va performa fluid si rapid in folosul utilizatorului si tinand cont ca multi dintre competitorii sai se bazeaza pe Smapdragon 615 (care de asemenea foloseste Cortex A53 si un Adreno GPU entry level), putem spune ca P9 Lite functioneaza ireprosabil la acest capitol. In ceea ce priveste autonomia bateriei, P9 Lite se aseaza confortabil in topul preferintelor utilizatorilor. De ce? Pentru ca in functie de nivelul de utilizare, bateria sa poate atinge 30 de ore de autonomie, in timp ce pentru o utilizare peste medie cu internet 4G activ, autonomia bateriei sale poate dura pana maxim a doua zi de la incarcare. Apropos de incarcare, in mai putin de 3 ore, bateria lui de 3000 mAh se incarca la 100%.

In ceea ce priveste camera foto a noului Huawei P9 Lite, acesta beneficiaza de o camera principala de 13 Megapixeli bazata pe un senzor de 1/3″ Sony cu 1.12 µm pixeli, detalii superioare din punct de vedere tehnic caracteristicilor cu care Huawei P9 a impresionat in vara acestui an. Imaginile captate de noul prototip al celor de la Huawei sunt extrem de clare, fara distorsiuni si precise, ceea ce cu siguranta va multumi orice utilizator. Partea video este de asemenea acoperita de performanta, intrucat P9 Lite poate inregistra la rezolutie 1080p si 30 cadre pe secunda. Nu exista totusi optiunea de inregistrare video la rezolutie 4K (2160p) la fel ca la P9. Clipurile video sunt insa inregistrare in format „mp4” la rezolutie 17Mbps, in timp ce clipurile audio sunt inregistrate stereo la 192 kbps si o rata de 48 kHz. Noul Huawei P9 Lite ruleaza pe un Android 6.0.1 peste care a fost aplicat Emotion UI 4.1 si beneficiaza de aportul unui senzor de amprenta similar cu cel de pe Huawei P9. Si la acest smartphone, Huawei a reusit sa valorifice autentificarea prin amprenta, care este practic instanta.

Huawei P9 Lite pareri si specificatii tehnice:

  • Ecran: 5,2”, IPS, 1920 x 1080 pixeli
  • Sistem de operare: Android 6.0
  • Chipset: HiSilicon Kirin 650
  • Procesor: quad-core Cortex-A53 la 2.0 GHz si quad-core Cortex-A53 la 1.7 GHz
  • Procesor grafic: Mali-T830MP2
  • RAM: 2 GB (model VNS-L21)
  • Baterie: 3.000 mAh
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n
  • Bluetooth: 4.1, A2DP, LE
  • USB: micro-USB
  • Memorie: 16 GB (model VNS-L21)
  • Card: microSD, 128 GB max.
  • Date: HSPA, LTE
  • Camera foto: 13 MP f/2.0, LED Flash
  • Filmare video: Full HD (1920 x 1080 @ 30 FPS)
  • Dimensiuni: 146,8 x 72,6 x 7,5 mm
  • Greutate: 147 grame
  • Altele: senzor de amprenta, NFC, WiFi Direct

Huawei P9 Lite pret si concluzie

Pastrand un design elegant, o constructie extrem de solida, un display de inalta calitate (5.2 inch Full HD), o baterie excelenta cu autonomie foarte buna si o calitate impresionanta a camerei video si a senzorul de amprenta, Huawei P9 lite are un raport calitate-pret spectaculos. Noul telefon al celor de la Huawei costa practic la jumatate comparativ cu flagshipul P9, dar are calitatea de a se putea duela de la distanta cu telefonul care a impresionat in 2016 piata din Asia, America de Nord si Europa. Pentru 1000-1200 de lei nu vei gasi un smartphone din categoria mid-range la o asemenea calitate precum P9 Lite.

Huawei P9 Lite review: un mini P9 atragator, stabil si elegant

Huawei P9 Lite review: un mini P9 atragator, stabil si elegant

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 18 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei P9 Lite