Stiri

Huawei P40 Pro, informatii noi. Detalii si despre modelul standard Huawei P40

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Specificatii tehnice Huawei P40 si Huawei P40 Pro. Noua serie P40 de la Huawei este in plin proces de fabricatie. Cel mai mare producator din China se pregateste de lansarea oficiala a unuia dintre cele mai spectaculoase device-uri ale sale.

Specificatii tehnice Huawei P40 si Huawei P40 Pro

Cele mai recente scurgeri de informatii arata ca Huawei P40 Pro va avea zoom optic de 10x, in timp ce device-ul standard, Huawei P40 va avea un zoom de 5x.

Cunoscutul analist Ming-Chi Kuo a confirmat recent ca Huawei P40 Pro va fi primul smartphone cu zoom optic de 10x. Kuo noteaza ca terminalul va avea un teleobiectiv de tip periscopic, recent reproiectat.

In acelasi timp, cei de la Huawei Central anunta ca Huawei P40 Pro va avea un teleobiectiv de tip periscopi cu rezolutie de 8 megapixeli si deschidere f/4.0

Mai mult, Huawei se pare ca va aduce acest nou obiectiv periscopi si pe alte smartphone-uri high-end din seriile sale, Nova, Mate dar si smartphone-uri puternice din gama Honor. Anterior, se raportase faptul ca Huawei P40 va fi sustinut de un ecran Full HD+ de tip OLED cu diagonala de 6.5 inch si o rata de actualizare (refresh) de 120 Hz. Raportul dintre corp si ecran ar urma sa fie de 98%.

Huawei P40 va veni cu o combinatie interesanta intre senzorul Sony IMX686 de 64 de megapixeli cu suport OIS, cu lentila cu unghi larg de 20 de megapixeli si o lentila periscopica de 12 megapixeli, plus senzor macro si senzor Time of Flight (ToF). Huawei P40 va beneficia de aportul unei baterii impresionante cu capacitate de 5.000 de miliamperi. In plus, compania Huawei ar urma sa introduca si incarcarea rapida la 50W. Sunt sanse bune ca ambele terminale sa includa procesorul Kirin 990 SoC. Noul procesor premium al companiei Huawei se bazeaza pe un proces de fabricatie de 7 nanometri (via TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturers) in timp ce Kirin 990 5G are un modem 5G incorporat care suporta retele Sub-6 Ghz atat pentru arhitecturi SA, cat si pentru NSA folosind totodata tehnologii TSMC de 7 nanometri plus productia EUV care ajuta la o dimensiune mai mica a matritei, o reducere de 36% a placii, o densitate cu 18% mai mare a tranzistorului si o imbunatatire cu 10% a eficientei energetice.

Aceste doua procesoare de la Huawei sunt insotite de placa video GPU Mali G76 cu 16 nuclee, care asigura un plus de 6% la nivel de performanta a procesarii grafice prin comparatie cu Kirin 980 SoC de anul trecut.