Reviews

Huawei P40 Lite specificatii tehnice, pret si primele impresii. Cum arata noul smartphone

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Zilele trecute va anuntam ca seria Huawei P40 a fost confirmata. De aceasta data aflam ca noul model Huawei P40 Lite a fost si el anuntat oficial. Este un terminal care nu are insa prea multa legatura cu seria despre care vorbim. Modelul P40 Lite este de fapt o versiune de rebranding a modelului Huawei Nova 6 SE, un telefon pe care chinezii il anuntasera deja in cursul anului trecut. Avem si noi informatii despre Huawei P40 Lite, in cele ce urmeaza.

Huawei P40 Lite specificatii tehnice si primele impresii

Noul model Huawei P40 Lite a fost lansat oficial si va costa 299 de euro. Device-ul urmeaza sa fie disponibil pe culorile sakura pink (roz), crush green (verde) si midnight black (negru).

Daca Huawei a anuntat si cand va lansa seria P40, o serie care include terminale ca Huawei P40, P40 Pro sau P40 Premium Edition, iata ca inainte de mult asteptata lansare, gigantul din China vine pe piata cu acest model Huawei P40 Lite. Adica o versiune de rebranding a modelului Huawei Nova 6 SE care te poate induce cumva in eroare, crezand ca vorbim (dupa denumire) de un terminal din noua serie P40. Nu este chiar asa. Cu toate ca vorbim despre un smartphone mid range interesant, cu cateva specificatii foarte atractive. Specificatii despre care vom discuta si noi, pe scurt, in cele ce urmeaza.

Asadar, Huawei P40 Lite este acum oficial si costa 299 de euro, o suma bunicica daca ne uitam peste felul in care arata device-ul, dar si peste lista sa de specificatii. Ne face cu ochiul din start, procesorul Kirin 810 HiSilicon, un chipset cuplat cu placa video ARM Mali G52 MP6 GPU si cu o memorie RAM de 6GB. Capacitatea nativa de stocare a datelor este de 128GB, ceea ce confirma ca Huawei a lansat un nou terminal bun in zona midrange. Procesorul este unul potrivit. Din punctul meu de vedere este eficient si performant, optimizand bine energia (consumul) dar avand si o structura care ii permite sa asigure un plus de viteza telefonului, fata de alte terminale din zona mid-range. Capacitatea de stocare nativa este suficienta, iar memoria RAM este o alta veste foarte buna. Noul Huawei P40 Lite nu include serviciile Google Mobile Services, ceea ce fara indoiala merita specificat, ba chiar subliniat.

In alta ordine de idei, ecranul mi se pare un alt plus pentru Huawei P40 Lite. Are 6.4-inch in diagonala si o rezolutie Full HD+ adica 2340 x 1080 pixeli. Raportul dintre corpul telefonului si ecranul amintit este de 90.6%, iar in partea din stanga sus avem o gaura, denumita asa cum stim, punch-hole, care devine o prezenta din ce in mai importanta pe piata din China.

La fel ca si modelul pe baza caruia Huawei face rebranding, noul Huawei P40 Lite sta bine la capitolul performanta foto. Avem un sistem quad camera pe spate, cu un senzor principal de imagine de 48 de megapixeli, apertura f/1.8. Al doilea senzor are 8 megapixeli cu apertura f/2.4, al treilea senzor are 2 megapixeli, la fel si ultimul. In ceea ce priveste camera frontala, cea de care ne vom folosi pentru sesiunile de videocalling sau pentru selfie-uri, Huawei asigura o rezolutie de 16 megapixeli, cu apertura f/2.0.

Pe partea de securitate, Huawei P40 Lite are un senzor clasic de amprente, amplasat in zona laterala. Terminalul ruleaza din fabrica Android 10 cu interfata EMUI 10.0.1 si este sustinut de o baterie de 4.200 de miliamperi cu suport de incarcare rapida la 40W. Bateria primeste astfel un boost in timpul incarcarii, conform presei din Asia deviceul urmand a se incarca in 30 de minute pana la 70% din procentajul sau maxim.

Huawei P40 Lite

Conectivitatea inseamna un nou pas spre modernitate pentru Huawei P40 Lite, in conditiile in care telefonul are suport Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5 LE, GPS, USB Type-C si mufa audio de 3.5mm audio jack. Noul device cantareste 183 de grame si are o grosime de 8.7 milimetri.

Ce telefoane Huawei vor primi update la EMUI 10 bazat pe Android 10

Compania Huawei a anuntat ce telefoane vor primi update la EMUI 10, sistem de operare dezvoltat in-house de producator si bazat pe Android 10. Conform publicatiei GizmoChina, Huawei face trecerea la EMUI 10, iar o parte dintre telefoanele companiei vor beneficia de aceasta interfata.

Lista completa a telefoanelor Huawei care primesc update la EMUI 10 (bazat pe Android 10) este urmatoarea:

Huawei Enjoy 7
Huawei Nova 4e
Huawei P20 Pro
Huawei P20
Huawei Mate RS
Huawei Mate 20 RS
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20X (4G)
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20
Huawei Enjoy 10 Plus
Huawei P30
Huawei P30 Pro
Huawei Mate 20X (5G)
Huawei Mate 10
Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro Porsche Design
Huawei Nova 4
Huawei Enojoy 9s
Huawei Maimang 8
Huawei MediaPad M6 10.8
Huawei MediaPad M6 8.4