Reviews

Huawei P40 Lite E – detalii oficiale, pret, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Huawei a anuntat oficial modelul Huawei P40 Lite E. Telefonul are ecran de 6.39-inch in diagonala, cu rezolutie HD+ adica 1560 x 720 pixeli. Display-ul este de tip Punch FullView. Avem toate detaliile despre noul model, in cele ce urmeaza.

Huawei P40 Lite E specificatii tehnice si pareri

Noul model Huawei P40 Lite E lansat oficial de Huawei in Polonia este de fapt o versiune de rebranding a modelului Huawei Y7p. Acesta din urma fusese anuntat in Thailanda luna trecuta, astfel ca noul model, denumit Huawei P40 Lite E, este practic versiunea lui pentru Europa.

Modelil P40 Lite E costa 181 de dolari si poate fi cumparat pe culori precum albastru (aurora blue) sau negru. Pre comenzile in Polonia pot aduce in mod gratuit si Huawei Band 4 celui care cumpara telefonul.

In materie de specificatii tehnice, Huawei P40 Lite E vine cu un ecran de 6.39 inch in diagonala, cu rezolutie HD+ adica 1560 x 720 pixeli. Este vorba despre un display de tip Punch FullView Display, care mareste raportul dintre ecran si corpul telefonului.

Sub capota, Huawei P40 Lite E are un procesor HiSilicon Kirin 710F, un chipset cuplat cu 4GB RAM si 64GB dedicati stocarii de date. Memoria nativa a telefonului poate fi insa extinsa pana la 512 GB cu ajutorul slotului de carduri microSD.

La nivel de camera foto, Huawei P40 Lite E este echipat cu un triple camera pe spate, in care se remarca senzorul principal de 48 de megapixeli, cu apertura f/1.8. Al doilea senzor de imagine are 8 megapixeli si este de tip ultra-wide (apertura f/2.4) in timp ce al treilea senzor are 2 megapixeli si acelasi tip de apertura. Senzorul frontal are o rezolutie de 8 megapixeli, apertura f/2.0 si este foarte util pentru selfie-uri si video calling.

Huawei P40 Lite E vine cu senzor clasic de amprente. El ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, customizat cu interfata dezvoltata in-house, EMUI 9.1. Conform producatorului, Huawei P40 Lite E are o baterie de 4.000 de miliamperi, baterie care suporta incarcare rapida la 10W. Pe partea de conectivitate exista suport dual SIM, 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth 5.0, GPS, AGPS, GLONASS si mufa audio de 3.5 mm pentru casti. Bateria telefonului se incarca printr-un port microUSB. De remarcat ca Huawei P40 Lite E cantareste doar 176 de grame si are o grosime de 8.13 milimetri, fiind un device usor de controlat si manevrat.

Asa arata noul model P40 Lite E de la Huawei. Un device din zona mid-range care ajunge iata acum si in Europa. Are cateva specificatii bune pentru acest segment de piata si un pret destul de atractiv. Tie ce parere iti lasa Huawei P40 Lite E?