Comparatii

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10: diferente, avantaje si dezavantaje

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

In foarte scurt timp, Honor 10 va intra si pe piata din Romania. Device-ul ar putea fi un adevarat best-buy daca pretul de aproximativ 400 de euro se va pastra si in tara noastra. Automat, ne-am raportat la un alt best-buy al companiei mama, P20 Lite, un model care a intrat in forta in Romania si care a impresionat deja puternic. Are si cum sa o faca, pentru ca ofera cateva specificatii excelente si un aspect remarcabil pentru o suma mica de bani. Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10 nu este un razboi, ci mai degraba un duel nascut din comparatii. Cele doua terminale seamana si ideea articolului Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10 ne ofera si posibilitatea de a trece in revista avantajele, dezvanatajele si diferentele dintre cele doua produse, pentru toti cei care sunt interesati sa cumpere unul dintre cele doua terminale si sunt inca nehotarati.

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10: detalii tehnice si informatii de baza

Cele doua terminale au fost lansate la interval scurt de timp unul fata de altul. Modelul P20 Lite a devenit oficial in martie, in timp ce Honor 10 a fost anuntat in aceasta luna. Pentru informatii complete despre cele doua produse puteti citi urmatoarele doua articole:

review Huawei P20 Lite
review Huawei Honor 10

Noi ne rezumam la cateva detalii in cadrul acestui articol. Spre exemplu, putem remarca faptul ca P20 Lite este telefonul mai usor, detaliu care ar putea avantaja si reprezentantele sexului feminin, interesate de duelul Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10. P20 Lite cantareste 145 de grame, in timp ce Honor 10 are aproape cu 10 grame mai mult. De asemenea, P20 Lite este putin mai subtire (7.4 milimetri, fata de 7.7 milimetri). In schimb, modelul produs de sub-divizia Huawei este cu un milimetru mai inalt.

De mentionat ca Huawei P20 Lite este disponibil si in versiune Single SIM (nano SIM), in timp ce Honor 10 se pare ca in Europa va ajunge doar in format Dual SIM. Constructia seamana foarte mult, insa Honor 10 are un design usor diferit pe partea sa din fata (butonul fizic home), dar si pe spate (camere aliniate orizontal). Materialele folosite la constructia telefoanelor sunt similare si ambele vin cu decupaje pe partea din fata.

huse Huawei P20 Lite

Tinand cont de constructia din sticla si de sensibilitatea unor astfel de produse, eu personal va recomand achizitionarea unor accesorii pentru oricare dintre cele doua modele. Pe catmobile.ro gasiti in aceasta perioada reduceri atat pentru huse Huawei P20 Lite, cat si reduceri pentru huse Huawei Honor 10. Astfel de masuri de siguranta sunt bine venite la orice telefon modern care imbratiseaza astfel de constructii elegante si atractive, dar destul de usor perisabile.

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10: Display

Acest capitol este unul similar. Sau aproape similar. Se pare ca Honor 10 pluseaza datorita protectiei Corning Gorilla Glass. Dimensiunile si chiar calitatea display-ului pe cele doua smartphone-uri sunt similare. Avem un IPS LCD de 5.84-inch in diagonala pe fiecare dintre cele doua dispozitive, aspect 19:9, rezolutie 2280 x 1080 px comuna si aceeasi densitate a pixelilor (432 ppi). Unde pluseaza insa P20 Lite? La raportul dintre ecran si corp: 80.5% fata de 79.9%. Este un avantaj minim, dar evident.

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10: Platforma mobila

Un plus important pentru Honor 10 il veti gasi la acest capitol. De ce? Pentru ca Honor a mizat pe chipset-ul HiSilicon Kirin 970, un octa core care atinge o viteza maxima de 2.4Ghz. Pe modelul P20 Lite veti gasi un procesor HiSilicon Kirin 659, un octa core care atinge o viteza maxima de 2.36 Ghz. Asa cum intuiti, este vorba despre doua procesoare cu opt nuclee produse de catre Huawei. Honor 10 are procesorul cuplat cu 4 sau 6 GB RAM si cu 64 sau 128 GB pentru stocarea de date si sta mai bine decat P20 Lite la acest capitol, care are 4 GB RAM si 32/64/128GB pentru stocarea de date in functie de versiunea disponibila. In schimb, modelul celor de la Honor nu are slot dedicat pentru carduri de memorie, ceea ce pe modelul P20 Lite gasim. Si placa video de pe Honor 10 este usor superioara. Vorbim despre Mali G72 MP12, care teoretic asigura (conform testelor) un plus de calitate in gaming si multitasking comparativ cu Mali T830 MP2.

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10 (2)

 

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10: Sistem de operare

Lansat putin mai tarziu, Honor 10 are un avantaj si la acest capitol. El ruleaza cea mai noua versiune de Oreo (v8.1), in timp ce modelul celor de la Huawei a fost lansat cu Oreo (v8.0). Diferentele nu sunt mari insa si, in plus, P20 Lite va beneficia de update la versiunea urmatoare.

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10: Compartimentul foto

Pretul mai mare al terminalului Honor 10 poate fi justificat si datorita comparimentului foto. Smartphone-ul are camera duala pe spate cu senzori foarte puternici: 16 si 24 de megapixeli. Frontal, beneficiaza de un alt senzor de 24 de megapixeli. Cum sta P20 Lite? Nu sta rau pentru banii solicitati de producator. Dar camera sa principala este duala sia re senzori de 16 si 2 megapixeli. Frontal, selfie-cam-ul atinge 16 megapixeli. Ambele dispozitive pot filma la rezolutie Full HD, atat frontal cat si pe spate, insa Honor 10 are avantajul de a putea filma si la rezolutie 4K cu ajutorul camerei sale principale.

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10 (4)

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10: Baterie

Modelul celor de la Honor are o baterie mai mare. Este vorba despre un acumulator Li-Polymer de 3.400 de miliamperi. Pe modelul Huawei gasim un acumulator de doar 3.000 de miliamperi. In plus, Honor 10 se incarca mai repede si mai bine sustine producatorul. Terminalul ajunge la 50% procentaj al bateriei in 24 de minute.

Huawei P20 Lite vs Huawei Honor 10: alte diferente

Remarcam faptul ca Huawei Honor 10 nu are functia Radio FM, in timp ce Huawei P20 Lite vine fara port infrarosu. Ambele dispozitive au in schimb NFC. Senzorul de amprente pe modelul Honor este integrat in butonul Home, pe fata, in timp ce la P20 Lite ocupa pozitia clasica, pe spate.

Verdict

✒ Suntem si noi curiosi cu ce pret va intra in Romania modelul Honor 10, dar daca device-ul va pastra o diferenta de aproximativ 30 de euro cat am vazut ca exista pe piata din Asia, atunci putem spune ca alegerea sa este una mai inspirata. Per total insa, Huawei si subdivizia sa Honor au creat doua terminale cu specificatii foarte bune si aspect placut (chiar daca nu neaparat originar), terminale care raportate la preturile de achizitie merita investitia facuta.

Huawei P20 Lite Digi

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 4 votes