Reviews

Huawei P20 Lite review » pret Romania, specificatii tehnice, pareri, huse

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Seria P20 de la Huawei se deschide cu modelul Huawei P20 Lite, care intra rapid si pe piata din Romania. Terminalul si-a facut deja aparitia publica in alte zone din Europa si de astazi ajunge si la magazinul online eMag. Vom discuta despre acest model in cadrul acestui Huawei P20 Lite review la prima vedere. Acestea sunt specificatiile sale cheie:

  • Procesor HiSillicon Kirin 659
  • Memorie RAM 4GB
  • Memorie nativa 64 GB (*extensibila via microSD)
  • Ecran de 5.84-inch (IPS LCD display), rezolutie 2280×1080
  • Scanner pentru amprenta
  • Android 8.0 Oreo cu interfata in-house EMUI 8.0
  • Baterie de 3.000 miliamperi

Huawei P20 Lite review: pret Romania

Noul Huawei P20 Lite poate fi achizitionat deja de pe site-ul eMag.ro la precomanda. Device-ul costa la data redactarii acestui articol 1.699 lei

Update: Huawei P20 Lite a intrat si in oferta Digimobil (rate). Puteti achizitiona noul mid-range Huawei alaturi de ceilalti doi parteneri de gama ai sai. Oferta pentru P20 Lite mi se pare foarte atractiva daca esti in pana de bani pe moment si doresti un telefon foarte bun. Digi Mobil si ING iti fac urmatoarea propunere: 0 lei avans si o rata lunara de 70.5 de lei pe luna (24 rate).

De asemenea P20 Lite la Orange Romania poate fi achizitionat (la liber) pentru 348,99 Euro sau cu abonamentul Orange Me 31.

Huawei P20 Lite review: ecran Full View atractiv

Din prima clipa in care-l privesti, realizezi ca P20 Lite, la fel ca si partenerii sai de gama P20 si P20 Pro, isi „trage inspiratia” de la flagship-ul Apple, iPhone X. Da, P20 Lite nu este lipsit de „breton”, un breton pe care producatorul l-a asezat pe un ecran Full View cu tehnologie 19:9.

Huawei P20 Lite review

Acest ecran suporta o rezolutie Full HD+ adica 2280 x 1080 pixeli si asigura o foarte buna densitate a pixelilor (432 ppi). Diagonala display-ului este una foarte generoasa, cei 5.84-inch garantand faptul ca Huawei P20 Lite se incadreaza si in tiparele celor interesati de telefoane cu ecrane mari.

Conform producatorului, raportul ecran-corp atinge 80.5%, un element spectaculos pentru un telefon „lite”. Meritul cel mai mare pentru acest aspect il are chiar „controversatul breton” care ne duce cu gandul la flagship-ul Apple de anul trecut. Partea din fata a telefonului este acoperita de sticla curbata 2.5D.

Huawei P20 Lite review: design si constructie

Huawei a cautat sa schimbe putin ceea ce am vazut pe Mate 10 Lite. Noul Huawei P20 Lite are doar 7.4 milimetri grosime si cantareste, in mod surprinzator, doar 145 de grame. Constructia, daca trecem peste lipsa de (sa-i zicem) originalitate, arata minunat. Pe spate, device-ul are senzorul de amprente, logoul companiei si senzorii camerei duale asezati (la fel ca pe iPhone X) in pozitie verticala.

Huawei P20 Lite review (2)

Partea din fata este dominata de ecranul Full View, in timp ce un element distinctiv si de apreciat este reprezentat de finisajele glossy, diferite de ceea ce am vazut anul trecut pe Mate 10 Lite. Handset-ul este foarte placut la atingere, chiar daca materialele folosite la construirea sa nu par sa fie premium. Huawei a reusit cumva sa dea o nota aparte device-ului care arata insa abolut minunat indiferent ce au folosit chinezii la constructia sa. Pentru protectia sa si pentru a scapa de grija ca la un moment dat l-ati putea scapa si astfel testa pe propriul risc felul in care a fost construit, va recomand noile huse Huawei P20 Lite din oferta CatMobile.ro.

Huawei P20 Lite review: conectivitate si sistem de operare

Handset-ul dispune de port USB de tip C si de mufa pentru casti de 3.5 milimetri. Tehnologia wireless este de tip 802.11 in standardele a/b/g/n/ac in timp ce tehnologia bluetooth „bifeaza” versiunea 4.2.

Huawei P20 Lite review (3)

In ceea ce priveste sistemul de operare, Huawei P20 Lite primeste de la producator Android 8.0 (Oreo), pe care, evident, Huawei l-a customizat cu interfata in-house, EMUI (versiunea 8.0).

Huawei P20 Lite review: performanta

Noul device este echipat cu un hardware potent pentru nivelul mid-range. Combinatia 4GB RAM+64GB ROM spune multe, iar viteza si eficacitatea procesorului HiSilicon Kirin 659 nu mai este un secret. E drept, pentru sectorul mid-range, Huawei nu a facut un pas inainte la acest capitol si nu vine pe P20 Lite cu un procesor de top, dar cred ca felul in care telefonul se va misca va fi multumitor. Rulajul va fi unul cursiv, iar experienta gaming va atrage o performanta satisfacatoare, pe alocuri chiar foarte buna.

Huawei P20 Lite review (4)

3.000 de miliamperi are acumulatorul acestui hansdet, o capacitate care va ajuta device-ul sa depaseasca o zi de utilizare normala. Acumulatorul este echipat si cu tehnologie fast charging si … vestea buna … asa cum aminteam si mai sus, in sfarsit avem USB Tip C. Ceea ce in cazul Mate 10 Lite sau chiar al lui Huawei P Smart nu am avut. Huawei a acoperit bine aceste capitole.

Huawei P20 Lite review: dotari foto

Asa cum spuneam, device-ul are pe spate o camera foto duala care nu ne da pe spate la citirea combinatiei 16+2 megapixeli. Avem totusi tehnologii moderne la bord, blit si o apertura decenta (F2.2). La care se adauga si posibilitatea de inregistrare Full HD(1080p). Frontal, ne place ca Huawei s-a oprit la un senzor puternic, cu rezolutie 16 megapixeli, capabil de inregistrari video la rezolutie Full HD.

Verdict »» Huawei se putea descurca si mai bine la nivelul de performanta al device-ului. Procesorul nu este deloc rau, dar poate n-ar fi stricat ca producatorul sa ne ofere ceva mai puternic la acesti bani, eventual ceva similar cu Snapdragon 660. Sau chiar SD660. Pretul pare destul de maricel, insa nu trebuie privit ca o aminenintare, pentru ca Huawei P20 Lite nu este un mid-range obisnuit. Are specificatii foarte bune, un hardware puternic (impunator pentru acest segment), design atractiv si Android 8.0 Oreo pe el. Cred ca poate fi considerat o alternativa pentru orice cauta telefoane din segmentul de mijloc de pe piata. Si cred ca la cum arata, poate deveni usor un best buy anul acesta, mai ales datorita abonamentelor pe care providerii din Romania le vor pune la dispozitie.

Cele mai bune huse Huawei P20 Lite: oferte si reduceri

Pentru acest model de telefon va recomandam cateva huse disponibile la reducere in acest moment in stocul catmobile.ro. Tinand cont de calitatea device-ului si de felul in care este construit, o astfel de husa dedicata este bine venita. Bazandu-se aproape in integralitate pe sticla, modelul P20 Lite poate fi expus unor accidente nedorite. In plus, camera sa duala de pe spate este destul de proeminenta si poate fi in pericol real pentru eventuale zgarieturi. Nu neglijati aceste aspecte, pentru ca intr-adevar device-ul arata foarte bine si e pacat de calitatea constructiei. Aruncati o privire peste recomandarile noastre de mai jos:

Husa Huawei P20 Lite Ultra Slim Transparent

Husa Huawei P20 Lite Ultra Slim Transparent

Husa Huawei P20 Lite Ultra Slim transparenta acopera lateralele telefonului si face in asa fel incat aspectul noului P20 Lite sa nu fie schimbat. Fiind transparenta, husa ofera nu doar protectie ci contribuie si la pastrarea aspectului exterior al terminalului. In plus, este foarte subtire (are doar 0.5 mm grosime) astfel ca e usor de inteles de ce spectaculosul design al device-ului nu se va modifica.

Prin felul in care este construita, aceasta husa poate fi folosita alaturi de folii de protectie Huawei P20 Lite si poate preveni aparitia diverselor semne de uzura.

De asemenea, decupajele sale permit utilizatorului folosirea porturilor si a butoanelor telefonului fara sa fie nevoie de indepartarea ei constanta. Modelul din imagine benficiaza de reducere 21% si costa acum doar 23.99 lei.

Husa Huawei P20 Lite Aero Plastic

Husa Huawei P20 Lite Aero Plastic

Husa Huawei P20 Lite Aero Plastic este un alt tip de husa dedicata pentru acest model de telefon pe care o recomandam clientilor nostri. Spatele sau este peforat pentru a permite intr-o maniera moderna pastrarea unui aspect cat se poate de placut al terminalului de la Huawei.

Modelul de husa din imagini acopera atat lateralele cat si spatele telefonului si previne aparitia semnelor de uzura ale carcasei P20 Lite. In plus, modelul este ultra slim, are desgin minimalist si nu schimba aspectul acestui model de telefon. Si aceasta husa beneficiaza de o reducere de 14%, astfel ca o puteti achizitiona pentru 25.99 lei.

Husa Huawei P20 Lite Dux Ducis

Husa Huawei P20 Lite Dux Ducis

Husa Huawei P20 Lite Dux Ducis Flip Stand Book este un new entry in lista noastra de oferte. Foarte atractiva si foarte utila, aceasta husa va oferi telefonului tau P20 Lite cea mai reusita combinatie posibila intre durabilitate si lux.

Modelul din imagini este cusut pe margini, beneficiaza de un buzunar dedicat pentru suport card, are la interior o carcasa moale din silicon pentru a nu zgaria device-ul de fiecare data cand il imbraci in husa si are marele avantaj de a permite utilizatorului sa foloseasca telefonul in convorbiri chiar si cand ea este complet inchisa.

Inchiderea husei este una magnetica, iar pentru cei pasionati de clipuri sau filme, de precizat ca modelul Dux Ducis Flip Stand Book se poate transforma in kickstand. Pretul sau de achizitie este de 46.99 lei.

Husa Huawei P20 Lite Forcell Armor

Husa Huawei P20 Lite Forcell Armor

Husa Huawei P20 Lite Forcell Armor pentru Huawei P20 Lite costa 32.99 lei si este genul de husa solida (din policarbonat), care iti protejeaza telefonul chiar si in momentele in care il scapi din mana de la distante mai mari.

Aceasta asigura o prindere ferma a telefonului si rezista fara probleme la socuri si uzura. Decupajele sale iti faciliteaza accesul la porturile si butoanele telefonului, iar spatele din sticla, atat de aspectuos al modelului Huawei P20 Lite va fi in siguranta.

Husa Smart Book Huawei P20 Lite Flip Auriu

Husa Smart Book Huawei P20 Lite Flip

Husa Smart Book Huawei P20 Lite Flip este o husa de tip carte, care beneficiaza de inchidere magnetica si deschidere laterala „de tip carte” asa cum ii spune si numele.

Permite stocarea cardurilor de memorie sau a cartilor de vizita in buzunarul special rezervat pentru ele. Are un design slim si este foarte placuta la atingere. In plus asigura protectia pe care o cauti pentru telefonul tau Huawei.

Cu acest tip de husa pierzi din esteticul spectaculos al modelului P20 Lite, dar castigi cu siguranta la nivel de protectie. Costa 32.99 lei daca profiti de reducerea noastra de 21% din aceasta perioada.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 53 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei P20 Lite
Price
RON 1699