Stiri

Huawei anunta ca nu vrea sa renunte la Android. Ce se va intampla cu sistemul HarmonyOS

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 4 ani

Presedintele partii de media si comunicare de la Huawei, Joy Tan a confirmat ca cel mai putrenic brand de telefoane mobile din China doreste sa se bazeze in continuare pe Android pentru dezvoltarea viitoarelor smartphone-uri.

Ca efect al interdicției pe care Huawei a primit-o in SUA, compania continua sa se confrunte cu probleme in ceea ce privește Android și Google. Deși Huawei a lansat luna trecută smartphone-ul Mate 30 Pro cu Android la bord, ea s-a vazut nevoita sa nu furnizeze serviciile de bază ale Google din cauza interdicției din SUA. Huawei a ieșit acum public si a incercat sa stearga din indoieli prin cateva declaratii publice care sustin ca puternicul brand nu dorește să înlocuiască Android, ci să găsească o modalitate de a aborda problema cu privire la lipsa serviciilor Google Mobile.

Huawei: „O alternativă viabilă la sistemul de operare Android va dura”

Cel care a luat pozitie oficiala este presedintele partii de media si comunicare de la Huawei, Joy Tan, care a confirmat că Huawei dorește să se bazeze in continuare pe Android pentru dezvoltarea viitoarelor smartphone-uri. Tan a spus: „O alternativă viabilă la sistemul de operare Android va dura ani întregi”.

Tan mai sustine ca Huawe are „prea multi utilizatori de Android din Europa si Asia de Sud Est” care se bazeaza pe serviciile celor de la Google. El a explicat ca cea mai mare provocare la care este supusa Huawei este aceea ce a gasi un inlocuitor pentur pachetul de servicii GMS. Cu toate acestea, Tan observă că dezvoltarea propriilor servicii mobile nu se poate face peste noapte. În timp ce Huawei și-a propus ideea de HMS sau Huawei Mobile Services, un astfel de produs este încă în primele faze și necesită o perioadă lungă de incubație.

Toate acestea se intampla la cateva luni dupa ce Huawei a anuntat ca va trece la HarmonyOS pe telefoanele sale, daca Statele Unite ale Americii nu vor clarifica interdictia pe care au impus-o companiei din China. La vremea respectiva, vicepresedintele Huawei, Vincent Yang a subliniat ca Huawei nu vrea sa lanseze un smartphone cu HarmonyOS la bord, decat cu exceptia cazului in care Statele Unite vor interzicerea completa a companiei Huawei.

In ultimele saptamanie s-a zvonit ca Huawei cauta o alternativa la Google Maps prin Map Kit. Se estimeaza ca acest serviciu de mapare conecteaza 150 de tari si regiuni locale, precum si locuri cu navigatie stradala si informatii despre trafic in timp real. De asemenea, compania si-a dezvoltat propiru App Store cu ajutorul companiei Aptoide din Portugalia.

Etichete:

android huawei