Reviews

Huawei Nova Y9a specificații tehnice și detalii oficiale

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

Huawei Nova Y9a a fost anunțat oficial de către producător. Telefonul a fost prezentat în Africa de Sud și vine cu un setup quad camera, dar și cu un pop up selfie camera. Mai multe detalii, în cele ce urmează.

Huawei Nova Y9a specificații tehnice și detalii oficiale

Huawei a lansat un nou smartphone în Africa de Sud. Este vorba despre modelul Huawei Nova Y9a, un device care vine cu o camera de tip pop-up pentru selfie-uri. Potrivit presei internaționale, smartphone-ul costă aproximativ 1800 de lei și va fi disponibil pe piețele din Orientul Mijlociu și Asia. Totodată, producătorul a anunțat că Huawei Nova Y9a va fi disponibil pe culorile Space Silver, Sakura Pink și Midnight Black.

În ceea ce privește configurația sa internă, noul Huawei Nova Y9a este echipat cu un sistem de camere performant și un procesor bun și eficient pentru acest segment de piață.

Ecranul este de tip IPS LCD, în timp ce capacitatea nativă de stocare a datelor poate fi extinsă cu ajutorul unui card NM. Din păcate, așa cum era de așteptat, Huawei Nova Y9a nu poate rula serviciile Google.

Revenind, Huawei Nova Y9a are un ecran LCD FHD+ IPS de 6,63 inchi cu o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli. Compania susține că oferă un raport ecran-corp de 92%. Este alimentat de procesorul MediaTek Helio G80 și are o memorie de 8 GB de RAM LPDDR4x și 128 GB de stocare UFS 2.1. Există un slot pentru card NM la bord pentru stocare suplimentară.

Nova Y9a găzduiește o configurație de cameră cvadruplă care include o cameră principală de 64 de megapixeli, un snapper ultrawide de 8 megapixeli cu un FOV de 120 de grade, o cameră macro de 2 megapixeli și un obiectiv pentru adâncimea de câmp de 2 megapixeli. În mod surprinzător, rulează pe sistemul de operare Android 10 mai vechi, cu EMUI 10.1 pe deasupra, în timp ce alte mărci livrează telefoane cu Android 12. Similar altor smartphone-uri Huawei, Nova Y9a nu are suport pentru serviciile Google.

Nova Y9a are o baterie de 4.300 mAh cu suport pentru tehnologia de încărcare rapidă SuperCharge de 40 W.

Caracteristicile de conectivitate includ dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.1, port USB-C și o mufă audio de 3,5 mm. Pentru securitate, are un scanner de amprente montat în lateral.