Stiri

Huawei Nova 3 cu ecran de 6.3-inch si 6GB RAM primeste certificarea in China

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Seamana cu Huawei P20 Lite, dar are un ecran mult mai mare. Noul Huawei Nova 3 a fost certificat in China de catre agentia TENAA pentru numerele de model PAR -TL00 si PAR AL00. Avem detalii in cele ce urmeaza.

Huawei Nova 3 specificatii tehnice via TENAA

Huawei se pregateste sa introduca modelul Nova 3 in seria Nova, pe care cel mai probabil il va anunta oficial pe 18 iulie.

Noul device a primit certificarea din partea agentiei TENAA si isi dezvaluie astfel cea mai mare parte dintre specificatiile tehnice. Ceea ce sare imediat in evidenta este ecranul cu diagonala de 6.3-inch si format 19.5:9, care suporta o rezolutie maxima Full HD+ si care beneficiaza de „breton” de tip iPhone X asa cum am mai vazut deja pe modelul Honor Play.

Huawei Nova 3 (2)

In schimb, modelul Huawei Nova 3 are camera duala, atat pe fata, cat si pe spate, un detaliu care-l separa de modelele de la Huawei si Honor, mentionate anterior in acest articol. Sub capota sa, descoperim un puternic procesor intern, octa-core-ul de 2.36 Ghz (viteza maxima), Kirin 970. Acest procesor beneficiaza si de suport pentru tehnologia GPU Turbo, despre care am discutat pe #blogul nostru in articolul care face referire la primul telefon pentru gaming pe care il va lansa Huawei.

Memoria RAM a device-ului va fi de 6GB si va fi cuplata cu versiuni de 64 GB sau 128 GB pentru stocarea de date. Aceasta memorie nativa poate fi extinsa pana la 256 GB prin intermediul cardurilor de memorie externa, intrucat Huawei Nova 3 beneficiaza de slot dedicat pentru astfel de carduri microSD.

Huawei Nova 3 (1)

Huawei Nova 3 ruleaza Android 8.1 (Oreo) proaspat scos din fabrica, dar interfata pe care producatorul a aplicat-o peste este una in-house (EMUI 8.2) si pare sa fie cea care da „culoare” terminalului.

Modelul pe care il pregateste Huawei este un hybrid dual-SIM care foloseste fie doua cartele de tip nano sim fie o cartela de acest tip si una card de memorie microSD.

Asa cum spuneam si mai sus, device-ul are camere duale pe fata si pe spate. Si este unul dintre capitolele la care Huawei Nova 3 impresioneaza destul de puternic. Daca frontal, greul cade pe senzorul principal de 24 megapixeli si mai putin pe cel secundar de 2 megapixeli, pe spate, Huawei Nova 3 are un senzor de 16 megapixeli cu LED Flash si un al doilea senzor de 24 megapixeli cu apertura f/2.4. In aceste conditii, Nova 3 ar trebui sa performeze excelent indiferent de momentul zilei in care este folosit pentru capturarea de imagini foto.

Senzorul de amprente al device-ului este amplasat pe spatele sau, iar incarcarea acumulatorului de 3.650 de miliamperi (echipat cu tehnologie de incarcare rapida) se face prin port USB Tip C. Telefonul are suport pentru conectivitate 4G VoLTE si beneficiaza de tehnologii moderne pentru bluetooth si GPS.

Huawei Nova 3

Huawei Nova 3

Conform presei chineze, Huawei Nova 3 va fi disponibil in mod cert pe doua culori: negru si albastru. Dar sursele din China nu exclus si prezent unor altor culori pe viitorul device. Pretul de achizitie pare sa fie unul bun: 2.699 yuani, echivalentul a 350 de euro. Lista completa de specificatii tehnice a lui Huawei Nova 3 o gasiti mai jos:

  • Ecran de 6.3-inch (2340 x 1080 pixels) Full HD+ 19:5:9, sticla curbata 2.5D
  • Procesor Octa-Core Huawei Kirin 970 (4 x 2.4 GHz A73+ 4 x 1.8 GHz A53) 10nm, i7 co-processor, NPU, GPU Turbo
  • Placa video Mali-G72 MP12 GPU
  • Memorie: 6GB RAM, 64GB / 128GB stocare de date extensibila pana la 256GB cu microSD
  • Android 8.1 (Oreo) cu interfata EMUI 8.2
  • Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
  • 16MP + 24MP camera principala spate cu LED Flash si apertura f/2.4
  • 24MP + 2 MP camera frontala fata
  • Senzor de amprente
  • Dimensiuni :157.0×73.7×7.3mm;
  • Greutate: 165g
  • Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11ac (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 4.2 LE, GPS, USB Type-C
  • Baterie 3650mAh cu fast charging
Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Nova 3