Reviews

Huawei Nexus 6P review, pareri, pret si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Huawei Nexus 6P

Huawei smartphone »» Android smartphone » Display 5.7″ AMOLED capacitive touchscreen, 12.3 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Dezvoltat in parteneriat cu Google si avand partea de marketing si software acoperita de catre acesta, Nexus 6P, desi fabricat de Huawei este flagshipul companiei americane, fiind disponibil din septembrie anul trecut. Designatia 6P a fost adaugata pentru a indica prin cifra 6 locul telefonului in linia Nexus iar P-ul vine de la premium.

Huawei Nexus 6P »» Huawei smartphone » Android smartphone » Display 5.7″ AMOLED capacitive touchscreen, 12.3 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

In specificatiile tehnice putem observa, ca Huawei Nexus 6P este construit in jurul chipsetului Snapdragon 810 v2.1 si beneficiaza de un procesor quad-core Cortex A-53 de 1.5 GHZ si un alt quad-core Cortex A-57 tactat la 2 GHZ. Ambele procesoare sunt integrate prin arhitectura big.LITTLE, ce permite maximum de eficienta prin impartirea sarcinilor pe nuclee in functie de cerinte. Memoria RAM este de 3 GB, GPU-ul este Adreno 430 ce suporta OpenGL 3.1. Terminalul este oferit in trei variante de capacitate de stocare, mai precis 32, 64 sau 128 GB RAM. Cum era de asteptat, lipsa slotului microSD nu permite extinderea memoriei, utilizatorul fiind conditionat de capacitatea interna sau fiind nevoit sa apeleze la Cloud.

Constructia acestui flagship arata o schimbare in directia designului liniei, el fiind primul Nexus cu carcasa metalica, avand totusi si cateva componente din plastic. Asa cum arata video-ul de prezentare carcasa are colturile rotunjite destul de mult, marginile curbate si un aspect general placut. Dimensiunea de 5.7 inci poate pune probleme persoanelor cu maini mici, dar prin folosirea modului One Hand Operation se poate trece peste aceasta situatie. Finisajele sunt premium, imbinarile sunt realizate excelent iar feelingul pe care acest device il lasa este unul de bine realizat. Pe partea din spate se regasesc camera principala si senzorul de amprente, pe lateral avem butoanele power si volume iar in partea de jos conectorul USB. Pe partea frontala regasim doua speakere stereo, camera frontala si butonul home.

Ecranul lui Huawei Nexus 6P are dimensiunea de 5.7 inci si o rezolutie de 1440×2560 pixeli, cu o densitate de 518ppi. Tehnologia de constructie este AMOLED, display-ul fiind produs de Samsung, astfel oferind culori naturale si luminozitate mare, observarea pe lumina naturala fiind foarte usoara. Protectia este asigurata de sticla Gorilla Glass 4 care este acoperita si cu un strat oleofobic, ce are rolul de a nu permite urmelor de deget sa ramana pe ecran. Camera principala este prevazuta cu un senzor Sony de 12.3 MP cu marimea pixelului de 1.55 nanometri, diafragma f/2.0, autofocus laser si blit LED in doua tonuri. Aceasta poate inregistra 2160p la 30 de cadre pe secunda sau 720p la 240 de cadre pe secunda. Camera secundara, situata pe partea frontala are senzorul de 8 megapixeli si marimea diafragmei f/2.4. Ca la orice telefon Nexus, bateria este integrata, cea de pe 6P are capacitatea de 3450 mAh, suportand fast charging, fara a avea insa suport pentru incarcare wireless. 6P este prevazut cu un conector reversibil USB-C 2.0.

Nexus 6P este un telefon premium, bine realizat si care se preteaza la folosirea zilnica medium spre heavy. Suportul Google se reflecta in sistemul de operare bine pus la punct si la update-urile care sunt oferite prioritar acestui model. Daca ar fi se enumeram minusurile acestea ar fi: lipsa OIS, camera principala care iese destul de mult din carcasa, si specificatiile care il pun un pic in urma competitorilor. Totusi, pretul de achizitie si functionalitatea ireprosabila il fac unul din cele mai apreciate telefoane de pe piata.

Surse: wikipedia.org | gsmarena.com | techradar.com | google.com | huawei.com | ndtv.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
Huawei Nexus 6P
Author Rating
51star1star1star1star1star