Stiri

Huawei Mate X2, noul telefon pliabil la care lucreaza gigantul din China

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Modelul de telefon pliabil, Huawei Mate X2 este unul dintre device-urile „cu greutate” pe care gigantul din China le va arunca pe piata in anul ce vine. Huawei Mate X2 va adopta un design similar cu cel al Samsung Galaxy Fold.

Huawei Mate X2 specificatii tehnice si design. Cand apare Huawei Mate X2

Se pare că producătorul chinez de smartphone-uri, Huawei intenționează să lanseze un alt smartphone pliabil Mate X2 în al treilea trimestru al anului viitor.

Recent, s-a anuntat deja că Huawei va aduce smartphone-ul pliabil Huawei Mate Xs la MWC 2020. Viitorul smartphone pliabil va fi alimentat de cel mai recent chipset HiSilicon Kirin 990, care este primul chipset 5G al companiei. Huawei Mate Xs va veni echipat cu un mecanism îmbunătățit de balamale, care în mod ideal ar trebui să fie mai durabil și mai neted. Mai mult, telefonul va avea un ecran mai rezistent.

Trecand insa la Huawei Mate X2, device-ul despre care se spune ca Huawei il va lansa in al treilea trimestru al anului viitor, apar la suprafata noi informatii importante. Conform tipster-ului @ RODENT950, acest telefon va fi anunțat asadar în al treilea trimestru al anului viitor si va fi una dintre loviturile grele pe care Huawei le pregateste concurentei. Dispozitivul pliabil este probabil alimentat de viitorul procesor Kirin 1000 și va fi dezvăluit la IFA 2020, dupa toate probabilitatile.

Viitorul procesor Huawei Kirin 1000 se va baza pe un proces de fabricatie de 5 nanometri si se va lansa la nivel comercial, anul viitor, odata cu debutul smartphone-urilor din seria Mate 40. Upgrade-ul este vizibil, pentru ca noul Kirin 1000 va fi de fapt viitorul flagship la nivel de procesoare al gigantului din China. Huawei Kirin 1000 va echipa nuclee CPU ARM Cortex A-77 si placa video Mali G77 GPU, care abia ce au fost anuntate in vara acestui an. Prin comparatie, Kirin 990, despre care v-am scris si mai sus, era echipat cu procesoare Cortex A76, cu frecventa de 2.86 Ghz, iar nucleele Mali-G76 de pe placa video avea o frecventa de 700 Mhz.

Într-un alt tweet, tipsterul spune că Huawei Mate X2 va adopta un design similar cu cel al Samsung Galaxy Fold.

Telefonul va avea ecran de tip „full-sized” și probabil mai mic ecran de notificare / selfie în cealalalta parte. Huawei a introdus primul său smartphone pliabil – Mate X la Congresul anual mondial Mobile World (MWC) 2019. Dar telefonul a ieșit la vânzare abia în noiembrie a acestui an. Huawei Mate X dispune de un ecran OLED de 8 inci atunci când este deschis și are o rezoluție de 2480 x 2200 pixeli. Când este pliat, smartphone-ul are un ecran de 6,38 inchi în spate și un ecran de 6,6 inchi în față, cu rezolutii 2480 x 892 si 2480 x 1148 pixeli, scrie site-ul GizmoChina.