Stiri

Huawei Mate 20 Lite listat pe site-ul TENAA

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Cei de la Huawei se pregatesc de lansarea oficiala a modelului Huawei Mate 20 Lite. Zilele trecute, subdivizia Honor a introdus noul model Honor Note 10, iar in scurt timp, compania mama va lansa pe piata mult asteptatul model Huawei Mate 20 Lite.

Informatiile din China confirma ca producatorul numarul 1 din aceasta tara tocmai ce a obtinut certificarea TENAA pentru modelul sau din gama Mate Lite, astfel ca ne asteptam ca in scurt timp, modelul Huawei Mate 20 Lite sa primeasca o data de lansare.

Specificatii tehnice Huawei Mate 20 Lite via TENAA

Modelul Huawei Mate 20 Lite este prezent de acum in baza de date a site-ului de certificari pentru zona China, TENAA. Acest telefon este asteptat sa fie lansat de producator alaturi de viitorul Huawei Mate 20 si de Huawei Mate 20 Pro.

Conform listarii din TENAA, Huawei Mate 20 Lite are numarul de serie SNE-AL00. Design-ul sau se bucura de un format modern si de un modul dual pe partea sa din spate, in ceea ce priveste camera foto. Nu lipseste bretonul de tip iPhone X, un breton care gazduieste camera selfie si cativa senzori importanti.

In ceea ce priveste specificatiile sale cheie, listarea TENAA ne confirma ca modelul Huawei Mate 20 Lite va avea un ecran Full HD+ cu diagonala de 6.3-inch si o rezolutie 2340 x 1080 pixeli. Formatul ecranului este 19.5:9.

Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 Lite, imagine via TENAA

Sub capota, Huawei s-a oprit la un procesor construit in-house, HiSilicon Kirin 710, tactat la viteza de 2.2 Ghz si cuplat cu acceleratorul grafic Mali G51 MP4 GPU.

4GB memorie RAM si 64 GB pentru stocarea de date are acest device la dispozitie, plus optiunea de suplimentare a memoriei native via microSD. In compartimentul foto, asa cum scriam si mai sus, Huawei Mate 20 Lite va avea camera foto duala pe spate, care conform listarii TENAA are un senzor principal de 20 de megapixeli si, conform speculatiilor din presa chineza, un al doilea senzor de 2 megapixeli. Camera frontala, dedicata selfie-urilor si sesiunilor de video calling va avea o rezolutie de 24 de megapixeli.

Listarea de pe site-ul de certificari din China ne mai ofera cateva detalii interesante despre configuratia noului Huawei Mate 20 Lite. Astfel, aflam ca device-ul va rula Android 8.1 Oreo din fabrica, evident un sistem de operare customizat dupa buna traditie a Huawei, cu interfata dezvoltata in house, EMUI 8.2.

Totodata, aflam ca Huawei va include in configuratia noului model Mate 20 Lite o baterie de 3.650 mAh, care mie personal mi se pare putin ca mica, dar care totusi ar putea sa se demonstreze a fi suficienta.

Telefonul primeste port USB de tip C, suport pentru 4G VoLTe dar si optiuni Wi-Fi, bluetooth, GPS si GLONASS de ultima generatie. TENAA confirma ca Huawei Mate 20 Lite va fi un telefon subtire, acesta urmand a avea doar 7.6 milimetri. Greutate sa merge spre 172 de grame.

Update: 14.08.2018> Ies la suprafata culori noi pentru modelul Mate 20 Lite via Evan Blass

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 13 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Mate 20 Lite