Stiri

Huawei Mate 10 ar putea fi lansat oficial pe 16 octombrie la Munchen

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Huawei Mate 10Pe blogul nostru ati putut citi la inceputul lunii iulie faptul ca Huawei Mate 10 ar putea fi lansat oficial undeva in luna octombrie. Iata ca la scurt timp distanta, cunoscutul site-ul GSMArena ne confirma ca Huawei Mate 10, urmatoarea phableta Mate a companiei, va fi lansata in luna octombrie, in Germania.

Concret, terminalul care a starnit deja un interes deosebit intre pasionatii de telefoane mobile, ar urma sa vada „lumina zilei” pe data de 16 octombrie, intr-un eveniment care va avea loc la Munchen.

Huawei Mate 10 flagship potent insotit de un pret urias

Sursa citata mai sus sustine ca pe langa Huawei Mate 10, compania chineza ar putea lansa si o versiune mai slaba a acestei phablete. Este vorba despre Huawei Mate 10 Lite despre care pana acum nu se stia aproape nimic.

Flagshipul Huawei Mate 10 va avea conform celor mai noi informatii de pe piata un ecran edge-to-edge de 6 inch cu raport 18:9 marca JDI. Rezolutia sa va fi una impresionanta (2160 x 1080 pixeli), iar procesorul care va motoriza acest terminal va fi HiSilicon Kirin 970, chispet productie proprie a companiei chineze.

Marea surpriza vine insa atunci cand in discutie intra pretul acestui flagship. GSMArena citeaza o informatie din presa poloneza, care anunta ca pretul acestui super telefon va fi de aproximativ 4000 de zloti polonezi.

Ce inseamna aceasta suma? Ei bine, Huawei Mate 10 ar putea costa (daca aceste informatii se vor confirma) peste 1000 de dolari, adica in jurul a 950 de euro. Stirea cu siguranta nu este una tocmai fericita pentru fanii companiei, dar reprezinta confirmarea cotei in crestere pe care o inregistreaza in ultimii doi ani gigantul chinez, care astfel se alatura marilor companii rivale Samsung si Apple oferind varfuri de gama de peste 1000 de dolari/euro.

Lansarea Huawei Mate 10 in luna octombrie reprezinta si o strategie bine gandita a companiei chineze. Pentru Huawei ar fi o incercare importanta de a anula efectul iPhone in Asia, tinand cont ca iPhone 8, varful de gama al americanilor, ar urma sa fie lansat in septembrie, cel mai probabil.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes