Stiri

Huawei Kirin 1020 este primul procesor dezvoltat pe un proces de fabricatie de 5 nm

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Compania Huawei pregateste deja lansarea unui nou super procesor. Chiar daca modelul Kirin 990 a fost lansat de curand (in toamna acestui an), cel mai important producator din China a inceput deja testele pentru viitorul chipset dedicat flagship-urilor, modelul Huawei Kirin 1020.

Specificatii Huawei Kirin 1020. Ce aduce nou, procesorul pe 5nm de la Huawei

Din primele informatii parvenite din China, Huawei lucreaza deja de ceva timp la noul procesor pentru flagship-uri, Huawei Kirin 1020. Acesta din urma va fi primul procesor din lume fabricat pe un proces de fabricatie de 5 nanometri, sustine GSMArena.

Foarte probabil, Huawei Kirin 1020 va debuta pe viitoarea serie Huawei Mate 40, despre care am mai discutat si noi, in ultima perioada pe blog.catmobile.ro.

Dincolo de marea noutate, reprezentata de faptul ca Huawei Kirin 1020 va fi primul procesor dezvoltat pe un proces de fabricatie de 5 nanometri, se pare ca noul chipset pentru flagship-uri va incorpora noile nuclee Cortex A-78, dar si un modem 5G integrat. GSMArena mai scrie ca modelul Huawei Kirin 1020 va fi cu 20% mai puternic decat actualul chipset pentru telefoanele de top ale companiei, modelul Kirin 990.

Doar Apple A14 va ridica probleme la nivel de concurenta acestui procesor, mai scrie sursa citata. Dar, sunt sanse mari ca in momentul lansarii sale, Huawei Kirin 1020 sa devina cel mai puternic procesor mobil de pe piata, pentru telefoanele Android. Mai mult, GSMArena scrie ca ceilalti mari producatori de procesoare, Qualcomm si MediaTek nu planuiesc sa lanseze anul viitor primul lor procesor dezvoltat pe un proces tehnologic de 5 nanometri, astfel ca situatia se va simplifica pentru Huawei si noul sau chipset, Huawei Kirin 1020.

GizmoChina completeaza informatia si anunta ca chipset-ul va folosi celebra tehnologie EUV, dar si ca numele sau de cod va fi „Baltimore”. Din punct de vedere al eficientei, Huawei Kirin 1020 se anunta un real succes. Compania producatoare va accentua de aceasta data insa puterea si viteza de procesare, astfel ca eficienta la nivel de economie va fi ceva mai redusa, dar totusi, suficient de impunatoare.

Mai mult, se pare ca acest nou procesor (unic in momentul lansarii pentru terminalele mobile cu Android) va sari peste incorporarea nucleelor Cortex A77, astfel ca trecerea la Cortex A-78 pare cat se poate de fireasca, desi, pe alocuri surprinzatoare.

Daca aceste zvonuri se vor confirma, Huawei, prin modelul Huawei Kirin 1020, ar putea in sfarsit sa faca o reala concurenta celor de la Qualcomm si procesoarelor sale de top din gama Snapdragon dedicate terminalelor premium.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Kirin 1020