Stiri

Huawei Kirin 1000 este primul chipset pe 5 nanometri si va debuta pe seria Mate 40

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Viitorul procesor Huawei Kirin 1000 se va baza pe un proces de fabricatie de 5 nanometri si se va lansa la nivel comercial, anul viitor, odata cu debutul smartphone-urilor din seria Mate 40.

Huawei Kirin 1000 este primul chipset pe 5 nanometri

Cei de la Huawei au anuntat la IFA Berlin procesoarele Kirin 990 si Kirin 990 5G, care vor debuta pe noua serie Mate 30 si Mate 30 Pro. Noul procesor premium al companiei Huawei se bazeaza pe un proces de fabricatie de 7 nanometri (via TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturers) in timp ce Kirin 990 5G are un modem 5G incorporat care suporta retele Sub-6 Ghz atat pentru arhitecturi SA, cat si pentru NSA folosind totodata tehnologii TSMC de 7 nanometri plus productia EUV care ajuta la o dimensiune mai mica a matritei, o reducere de 36% a placii, o densitate cu 18% mai mare a tranzistorului si o imbunatatire cu 10% a eficientei energetice. Aceste doua procesoare de la Huawei sunt insotite de placa video GPU Mali G76 cu 16 nuclee, care asigura un plus de 6% la nivel de performanta a procesarii grafice prin comparatie cu Kirin 980 SoC de anul trecut. Gasesti mai multe detalii despre ele pe blogul nostru.

Doar ca Huawei cauta sa le imbunatateasca si viitorul chipset dezvoltat prin intermediul HiSilicon este unul revolutionar. Cel putin, asa se „aude” in acest moment.

Ei bine Huawei lucreaza deja la procesorul Huawei Kirin 1000, cel care are toate sansele sa devina primul chipset fabricat pe un proces de 5 nanometri, scrie presa internationala.

Upgrade-ul este vizibil, pentru ca noul Kirin 1000 va fi de fapt viitorul flagship la nivel de procesoare al gigantului din China. Huawei Kirin 1000 va echipa nuclee CPU ARM Cortex A-77 si placa video Mali G77 GPU, care abia ce au fost anuntate in vara acestui an. Prin comparatie, Kirin 990, despre care v-am scris si mai sus, era echipat cu procesoare Cortex A76, cu frecventa de 2.86 Ghz, iar nucleele Mali-G76 de pe placa video avea o frecventa de 700 Mhz.

Diferentele sunt clare, pentru ca noile nuclee Cortex A-77 vor putea oferi pana la 20% viteze mai mari la nivel de frecventa, iar eficienta lor este cu peste 30% mai mare decat Cortex-A55. In acelasi timp, placa video GPU Mali-G77 va oferi o eficienta energetica suplimentara cu 30% mai mari, si va fi cu 60% mai rapida. Aceasta placa video se va baza pe design-ul ARM de la Valhall GPU si va imbunatati performanta lui Mali G76 cu 1.4 ori.

Huawei Kirin 1000 SoC va avea de asemenea un plus datorita unitatii de procesare Da Vinci de la Huawei, care aduce practic o performanta superioara la nivelul inteligentei artificiale. Chipsetul este procesat in prezent pentru productia de incercare (trial) si este de asteptat sa se lanseze odata cu smartphone-urile premium, Huawei Mate 40, care vor fi anuntate anul viitor. Va reamintim ca Huawei a anuntat recent flagship-urile Huawei Mate 30 si Huawei Mate 30 Pro despre care gasiti toate detaliile pe blogul nostru.

Summary
product image
Aggregate Rating
2 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Kirin 1000