Stiri

Huawei intra si in sectorul gaming: pregateste un telefon care sa concureze cu Razer Phone

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Abia ce s-a aflat ca Huawei pregateste primele sale telefoane 5G ca mai nou, dinspre gigantul din China, primim si confirmarea zvonului ca producatorul pregateste si un telefon pentru gaming.

Telefon pentru gaming de la Huawei

Pana acum un an de zile, telefoanele pentru gaming nici macar nu existau ca nisa, pe piata. Sosirea lui Razer Phone a schimbat insa lucrurile si din noiembrie anul trecut, mai multe companii au inceput sa scoata astfel de telefoane.

Recent, ati putut citi pe blogul nostru o comparatie intre doua dintre ele: Xiaomi Black Shark sau Nubia Red Magic. Dar aceste doua terminale nu sunt singurele care l-au urmat pe Razer Phone pe piata. Unul dintre cele mai atractive se anunta a fi ASUS ROG Phone, un terminal care va avea un pret ametitor de achizitie.

Acum, Jim Xu, presedintele pe sectorul business al Huawei, a confirmat in cadrul unui interviu ca Huawei pregateste un telefon pentru gaming in perioada urmatoare. Xu nu a facut nici macar o referire la specificatiile viitorului proiect al chinezilor, insa aproape sigur acesta va avea un design diferit de ceea ce a oferit pana acum Huawei. Mai exact, va fi un telefon care va arata precum Black Shark de la Xiaomi sau ROG Phone de la ASUS.

Un singur lucru legat de configuratia device-ului pare sa fie 100% sigur. Este vorba despre noua tehnologie GPU Turbo, o tehnologie prin care Huawei ne asigura ca performantele unui telefon pot creste cu pana la 60%. Mai mult decat atat, ea poate reduce consumul de energie cu pana la 30%. Avantaje incontestabile, mai ales ca un telefon de gaming solicita in principal foarte multe resurse.

In plus, producatorul va garanta experienta viitorilor cumparatori ai terminalului sau prin extinderea functionalitatilor sale cu ajutorul unor accesorii dedicate.

Tinand cont ca device-ul va fi unul destinat gamerilor pasionati, ne asteptam ca pe viitorul telefon Huawei, producatorul sa apeleze la cel mai puternic procesor al sau.

Huawei, telefon gaming

Probabil ca acesta va fi Huawei Kirin 970, insa nu este exclusa varianta ca noul telefon pentru gaming de la Huawei sa aiba la bord viitorul procesor Huawei Kirin 980. Acesta ar urma sa debuteze oficial pe seria Mate 20, insa in functie de perioada in care device-ul pentru gaming va fi lansat, vom stii cu exactitate care dintre cele doua procesoare il vor propulsa spre performanta.

Un alt detaliu care ar putea fi prezent pe acest telefon este un ecran mare, cu rezolutie Full HD+ si o rata de refresh foarte buna. Acest amanunt este o constanta pentru toate telefoanele de gaming de pe piata, cu mentiunea ca niciunul dintre ele nu au un ecran atat de bun precum Razer Phone, a carui rata de refresh ajunge la 120 Hz.

In perioada urmatoare vom afla mai multe despre acest proiect, abia confirmat de catre oficialii Huawei. Vom reveni cu amanunte despre primul telefon pentru gaming al celui mai mare producator de telefoane din China.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Telefon pentru gaming