Reviews

Huawei Honor 9 Lite specificatii tehnice, pret, pareri si imagini

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Huawei Honor 9 Lite a fost lansat de catre subdivizia celor de la Huawei in luna decembrie. Acest telefon, pare sa fie unul spectaculos din punct de vedere al raportului calitate-pret. Honor 9 Lite arata bine, se misca repede si aduce specificatii excelente pentru pretul sau final de achizitie. In acest moment, pe piata asiatica telefonul costa echivalentul a 650 de lei (aproximativ).

Huawei Honor 9 Lite review

Design: Din punct de vedere al design-ului, Huawei Honor 9 Lite imprumuta destule elemente de la „rudele sale”. Spre exemplu, partea sa din spate, poate fi lejer comparata cu ceea ce vedem pe modelele Huawei Honor 7X sau Huawei View 10. Calitatea finisajelor este evidenta, iar detaliile par sa faca diferenta. Honor 9 Lite are doar 7.6 milimetri grosime, sticla curbata 2.5D pe partea sa din fata, ecran de 5.65-inch (rezolutie Full HD+) in diagonala cu aspect 18:9 si o rama aspectuoasa din plastic.

Honor 9 Lite

Honor 9 Lite

Senzorul de amprente este plasat pe partea din spate a telefonului si beneficiaza de asemenea de un finisaj elegant si stralucitor. Telefonul se poate manevra foarte usor, este inconjurat de o rama din plastic, cu margini rotunde , ceea ce-l face de asemenea suficient de usor de controlat si placut la atingere.

Partea sa de jos include un port de 3.5 milimetri pentru casti si un port micro USB pentru incarcarea acumulatorului sau eventualele transferuri de date. Huawei Honor 9 Lite are doar 149 de grame, inca o confirmare a calitatii excelente a constructiei sale.

Honor 9 Lite (3)

Caracteristici: Divizia Honor de la Huawei a lansat destul de multe telefoane pe finalul anului trecut. Multe dintre ele au specificatii foarte ok, dar parca acest Huawei Honor 9 Lite impresioneaza cu atat mai mult prin raportul pret-calitate. Telefonul este motorizat de un procesor in-house, productie Huawei, HiSilicon Kirin 659. Acesta este de fapt un octa core, care include patru nuclee de 2.36 Ghz si alte patru nuclee de 1.7 Ghz. Toate sunt Cortex A-53! In ceea ce priveste partea grafica, producatorul ne propune un procesor rapid, care va ajuta indiscutabil viitorul utilizator la multe activitati, printre care si gaming (Mali T830 MP2 GPU).

In ceea ce priveste memoria, trebuie mentionat ca Huawei Honor 9 Lite poate fi achizitionat in doua versiuni diferite: una de 3 GB RAM cu 32 GB stocare de date si o alta de 4 GB RAM si 64 GB stocare de date.

Honor 9 Lite (2)

La capitolul conectivitate, Huawei Honor 9 Lite se prezinta cu slot hybrid dual-sim, wi-fi 802.11 b/g/n, bluetooth 4.2 si GPS cu A-gps pentru o mai buna pozitionare.

Dotari foto: Huawei Honor 9 Lite are doua camere foto duale! Atat pe fata, cat si pe spate, modelul are un modul foto dual, dupa cum urmeaza: pe spate, un modul cu doi senzori de 13 si 2 megapixeli; pe fata un modul cu 2 senzori de 13 si din nou, doi megapixeli.

Sistem de operare: Noul device de la Honor vine cu Android 8.0 Oreo pre-instalat! Evident, Huawei a alaturat interfata EMUI 8.0 acestui sistem de operare. De mentionat ca acest telefon este printre putinele care aduc Oreo ca sistem de operare la acesti bani! Pentru acest detaliu, Huawei chiar merita apreciata!

Huawei Honor 9 Lite (4)

Performanta: Huawei Honor 9 Lite se bazeaza foarte mult pe chipset-ul HiSilicon Kirin 659, pe care l-am mai vazut pe terminale ca Huawei Honor 7x sau Huawi Honor 9i. Iar nivelul de performanta nu este foarte diferit de ceea ce acelasi procesor ofera pe Honor 7X spre exemplu. In schimb, daca vei folosi telefonul si pentru gaming, sa nu fi surprins daca la jocuri foarte solicitante (ex Asphalt 8) device-ul se va incalzi. Nu foarte mult, dar s-ar putea sa fie o problema din acest punct de vedere.

Baterie: Huawei Honor 9 Lite are o baterie din Li-Polymer de 3000 de miliamperi, o baterie care nu este detasabila. Daca iti doresti telefoane cu baterie detasabila, nu ezita sa arunci o privire peste ce am gasit noi pe blogul nostru. Revenind la bateria telefonului, Huawei Honor 9 Lite ofera utilizatorilor si tehnologie de incarcare rapida. Vorbim din nou despre o „productie in-house” denumita Super Charge. Din pacate, vine doar cu microUSB 2.0 ceea ce nu ne bucura.

Huawei Honor 9 Lite review

Dar, daca telefonul asta avea si USB tip C probabil ca se mai adauga ceva in plus la pretul sau mic de achizitie. In termeni de uzaj zilnic, telefonul te va ajuta sa depasesti o zi intreaga de utilizare. Incarcat la 100% spre exemplu la 7 dimineata, fara doar si poate, chiar daca il folosesti intens, ba chiar si cu niste gaming pe deasupra, va face fata solicitarilor tale zilnice. Vestea proasta este insa ca acumulatorul se incarca la 100% in aproximativ 2 ore.

Verdict

Huawei Honor 9 Lite este un telefon atractiv pentru pretul sau de achizitie. Are Android Oreo, ofera ecran 18:9, 3 sau 4 GB RAM si un procesor mid-range de calitate. La pretul sau din zona asiatica, telefonul mi se pare o achizitie oportuna.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Honor 9 Lite