Reviews

Huawei Honor 5X review, pareri, pret si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Huawei Honor 5X – that places the future in your palm

? Huawei smartphone » Android smartphone » Display 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Huawei Honor 5X este un telefon din clasa mid-range, cu cateva specificatii care il ridica peste acest nivel, totul la un pret mai mult decat decent. Honor este un sub-brand de-al Huawei, deci device-urile lansate de aceasta firma impartasesc cu producatorul original aproape toate caracteristicile bune sau rele, ca sa nu mai vorbim de componente.

Huawei Honor 5X - Full phone specifications: catmobile.ro

Huawei Honor 5X are la prima vedere un aspect premium, datorita capacului din spate de aluminiu, cu finisajul matuit. Totusi cand punem mana pe el, se simte destul de cheap, in mare datorita greutatii, dar si a imbinarilor si finisajelor la care se putea lucra cu mai multa atentie. Cadrul este construit tot din aluminiu, avand un design unibody, iar colturile rotunjite se simt foarte solid, fiind capabile sa suporte lovituri destul de puternice. Desi este un terminal mare, de 5.5 inci, butoanele sunt asezate in asa fel incat pot fi accesate cu o singura mana si in acelasi timp destul de pronuntate pentru a putea fi gasite cand telefonul este in buzunar, fara a-l scoate. Pe spate regasim camera, sub ea senzorul de amprente, iar in partea de jos avem stilizat cu laser brandul Honor.


Cum mentionam mai sus, display-ul are dimensiunea de 5.5 inci, fiind in asa fel integrat incat marginile laterale sunt extrem de subtiri. Acesta este de tip IPS LCD capactiv, cu 16 milioane de culori, rezolutia de 1080×1920 pixeli si suporta multitouch cu pana la 10 atingeri distincte. Exista o tehnologie integrata numita pixel by pixel dynamic contrast, ce este superioara cand vinde vorba de ajustat luminozitatea si contrastrul, facand ecranul lizibil chiar si atunci cand afara lumina este puternica. De asemenea acesta este laminat, ceea ce inseamna ca nu se simte gol cand se apasa mai tare pe el. Impresionant este senzorul de amprente, care raspunde instant, si a carui functie poate fi legata de aplicatii sau contacte, in asa fel incat in locked screen putem lansa o aplicatie predefinita si putem efectua sau raspunde la apeluri.

? Cauta husa si accesorii pentru Huawei Honor 5X » catmobile.ro

Performantele sunt punctul forte pentru Honor 5X. Chipsetul Snapdragon 616 este dotat cu un procesor octa-core format din doua Cortex-uri A-53, ambele quad-core, unul de 1.2 si altul de 1.5 GHZ. Impreuna cu cei 2 sau 3 GB RAM, in functie de versiune si GPU-ul Adreno 405, Honor 5X ruleaza impecabil, iar lag-ul este minim spre absent. Bneinteles interfata extrem de simplificata are un cuvant greu de spus in asta. Spatiul intern de stocare este pentru ambele variante de 16 GB, dar poate fi extins pana la 256 GB cu un card microSD ce are un slot dedicat pe laterala dreapta.

Camera principala are senzorul de 13 megapixeli cu apertura f/2.0 si distanta focala de 28 mm, lentilele fiind tratate cu un strat antireflex ce ajuta camera sa prinda cadre mai bune in conditii de luminozitate scazuta. Dotari precum autofocus sau blit LED sunt standard, iar pe langa acestea avem SmartImage 3.0 ce proceseaza imaginea si elimina imperfectiunile din ea. Un punct slab al acesteia este balansul automat de alb, care in unele cazuri lasa prea multa sau prea putina lumina in cadre. Camera de selfie are 5 megapixeli, apertura f/2.4 si lentile wide cu un camp de 88 de grade pentru cadre panoramice, iar functia skin beautifying este destul de reusita, eliminand imperfectiunile intr-o masura eficienta.

Honor 5X ruleaza Android 5.0, ce are o interfata simplificata, asemanatoare cu IOS, dar din care trebuie eliminat bloatware-ul ce afecteaza binisor performanta. Bateria de 3000 mAh este nedetasabila si nu beneficiaza de fast charging. Un alt punct minus este wi-fi-ul, care nu este comatibil cu frecventa de 5 GHZ.

La un pret sub 200 de dolari, in functie de piata unde este comercializat, putem achizitiona un telefon cu performante decente, care isi multumeste utilizatorul prin simplitatea sa si designul elegant si practic. Cu toate acestea se putea lucra un pic pentru imbunatatirea proceselor de background si speram sa fie rezolvata aceasta problema la un upgrade, atunci cand Marshmallow va fi disponibil pentru acest model.

Huawei Honor 5X - Full phone specifications: catmobile.ro

Surse: gsmarena.com | pcmag.com | techradar.com | hihonor.com | wired.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
Huawei Honor 5X
Author Rating
51star1star1star1star1star