Stiri

Huawei Honor 5A review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Stiri

catmobile

acum 8 ani

Huawei Honor 5A

Huawei smartphone »» Android smartphone » Aparitie 2016 » Display 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Competitia pentru lansarea de terminale cat mai accesibile ia amploare, luna aceasta fiind lansate oficial doua telefoane cu pretul sub 125 de dolari, si anume Meizu M3S, lansat pe 13 iunie si Huawei Honor 5A, care a debutat pe 12 iunie.

Huawei Honor 5A »» Android smartphone » Aparitie 2016 » Display 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Huawei Honor 5A

Daca ne luam dupa pretul de 106 sau 124 de dolari, produsul celor de la Huawei nu ne face sa ne gandim la cine stie ce performante. Primul care impersioneaza este display-ul, care la o dimensiune de 5.5 inci beneficiaza de tehnologie IPS LCD, rezolutie de 720×1280 pixeli si o densitate de 267 ppi. Sticla care il acopera este tratata cu aluminiu si silicon pentru protectie sporita si are capacitatea de a permite ecranului sa isi ajusteze intensitatea pixelilor in conditii de luminozitate puternica.

Hardware-ul cu care Honor 5A este echipat vine in doua variante, cea de 124$ avand in dotare un chipset Snapdragon 617 cu doua procesoare quad-core Cortex A-53 ce ruleaza la o frecventa de 1.5 respectiv 1.2 GHZ. Varianta a doua, ce budget are in componenta un chipset HiSilicon Kirin ce ruleaza un procesor octa-core Cortex A-53 de 1.2 GHZ. Pentru varianta Snapdragon avem GPU-ul Adreno 405, iar pentru varianta Kirin avem un procesor grafic Mali 450. Ambele chipseturi au aceeasi memorie RAM de 2 GB si spatiul de stocare intern de 16 GB, cu posibilitate de extindere la 256 GB cu ajutorul unui card microSD.

Camera acestui telefon are marimea senzorului de 13 megapixeli, diafragma f/2.0 si lungimea focala de 28mm, ceea ce permite unghiuri largi de pozare. Camera de selfie are 8 megapixeli, diafragma f/2.0 si sticla lentilelor acesteia este tratata cu un strat ce filtreaza lumina albastra, pentru a reduce reflexiile nedorite.

Bateria lui Honor 5a este un alt plus, capacitatea acesteia fiind de 3100 mAh, fapt ce contribuie si la ingreunarea telefonului, acesta cantarind 168 de grame. In sistemul de operare Marshmallow 6.0 este integrata functia Power saving 3.0, ce prelungeste semnificativ timpul de folosire a terminalului. Frame-ul telefonului, adica partea ce sustine placa de baza si ecranul este construita din metal, partea frontala este acoperita cu sticla iar spatele are un capac de plastic.

Momentam Huawei Honor 5a este disponibil pe pietele din Asia, iar lansarea lui in Europa va avea probabil loc pana in toamna. La pretul la care ofera performantele de mid-range, probabil Honor 5a va avea o cifra de vanzari destul de ridicata. Asteptam totusi ca el sa fie disponibil si la noi, pentru a ii putea descoperi punctele forte cat si pe cele slabe.

Huawei Honor 5A »» Android smartphone » Aparitie 2016 » Display 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Huawei Honor 5A »» Android smartphone » Aparitie 2016 » Display 5.5″ , 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Huawei Honor 5A
Article Name
Huawei Honor 5A
Description
Huawei Honor 5A »» Android smartphone » Aparitie 2016 » Display 5.5″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo